RockStation

Nova Rock 2009 - képes beszámoló | 3. nap

2009. július 05. - SAABI

3. nap (2009. június 21.)

Reggel

Elállt az eső!
Helyette volt szél és az ég továbbra is borult,de sebaj a szélben lassan elkezdtünk száradni. Pontosabban elkezdett ránkszáradni a ruhánkon összegyűjtött sár... Később kisütött a nap és valóban megszáradtak a ruháink-felszerelésünk. A nap nagy része el is ment azzal, hogy megpróbáltunk emberformát ölteni és némi sört felhajtani, ugyanis mindenből kifogytunk.



 

Tovább

Fesztivál körkép 2009, Masters Of Rock (Vizovice, Csehország)

Azt gondoltuk a Fesztivál-szezonban, hogy a környező országokban megrendezésre kerülő, nekünk magyaroknak is elérhető fesztiválokat kicsit górcső  alá vesszük. Nézzük mit mutat a kép.

A csehországi Vizovice ad már hagyományosan helyet július 9-12. között a Masters Of Rock Fesztiválnak. A fesztivál line up-jának áttekintésekor kiderül, hogy itt a klasszikus metál zene kedvelői járhatnak igazán jól, hiszen a Rage az Edguy a Stratovarius vagy a Europe és a Blind Guardian fellépése igazán kellemes meglepetéseket szerezhet.

Aki azonban más műfajokra is kíváncsi az szűk keretek közt, de találhat magának kellemes muzsikákat. A finn Nightwish a sok fesztiválfellépés közé  beszorított a cseh helyszínt is, de a Korpiklaani, a Death Angel a Deathstars és a gitárvirgás Dragonforce is fesztivál kedvencnek számít idén. A zárónapon fellépő Arch Enemy is erős koncertbanda, míg a Voivod-ot valószínűleg utoljára láthatja a nagyérdemű.   

 

Kapcsolódó linkek:

 



 

Insane - hírek

Érsek Gábor az Insane-ből az alábbi hírekkel jelentkezett: 

"Július 1.-jén startol az Insane idei nyári turnéja! A hazai fesztiválokból sok helyen ott leszünk (Hegyalja, Campus, EFOTT, Fezen, Kasza, Azfeszt stb.), de idén először 9 év után úgy néz ki, hogy nem leszünk a Szigeten, rajtunk kívül álló okok miatt. Kicsit meglepődtünk a híren és sajnáljuk, hogy nem lehetünk ott, úgy mint eddig minden évben.

Ami viszont említésre méltó és örömteli hír, hogy Romániában a Meshuggah előtt leszünk egy fesztiválon fő időben, Lettországban pedig az Anathema előtt léphetünk fel az adott fesztivál nagyszínpadán, sőt még Bulgáriába is meghívtak minket egy fesztiválra! Aki pedig esetleg közel lakik a határhoz annak pedig ajánlanánk a Zentai nyári játékokat a Vajdaság területén, vagy Trebisov-ban (Szlovákia) a TV Rockfesztivált.

Szóval nem fogunk unatkozni márcsak azért sem mert a tervek szerint két videoklipet is leforgatunk majd a nyáron a Fonogram díjért kapott jutalomból. Az egyik egy ilyen „utazós” klip lesz a nyári bulik egy részéről, buszos és egyéb jelenetekkel, a másik pedig még alakulóban van.

Várunk mindenkit a koncertekre!

Pontos dátumok, helyszínek pedig itt: Insane MySpace oldal
. "

Insane nyári turné, 2009:

07/02 Riga (LV), Club Depo
07/03 Liepaja (LV), Fontaine Palace
07/04 Cesis (LV), Fonofest  21:00 – Main Stage w./ Anathema
07/05 Kaunas (LT), Extaze Club
07/10 Bucharest (RO), My Metal Festival w./ Meshuggah
07/15 Baja (H), EFOTT 17:00 – Vodafone Baja Stage
07/18 Tokaj (H), Hegyalja Festival 01:20 – DeWalt Stage w./ Ignite, Hatesphere
07/23 Debrecen (H), Campus Festival 18:00 – Campus Aréna
07/24 Zenta (SCG), X. Nyári Ifjusági Játékok
08/07 Varna (BG), East Noise Festival
08/20 Nyíbátor (H), Azfeszt. 17:50
08/20 Győr (H),  Élethangok Fesztivál 00:30
08/21 Vásárosfalu (H), V-Fesztivál
08/22 Megyer (H), Sörolimpia 19:00
08/22 Kazincbarcika (H), Kasza Napok 01:00
08/29 Trebisov (SK), TV Rockfest.
09/10 Székesfehérvár (H), Fezen 16:30 – Rock/Metal Stage
 

Wisdom - hírek

A zenekartól kaptuk az alábbi híreket: 

"Már javában készülünk a novemberi koncertre. Kell is, ennyi kihagyás után, de szívesen is tesszük, mert a próbák nagyon jó hangulatban telnek. 
Mint tudjátok, minden alkalommal megpróbálunk olyan vendégeket hívni, akiket jó csapatnak érzünk, és ha így folytatják tovább, bármit elérhetnek a jövőben. Most az Avatar zenekart hívtuk meg, úgyhogy érdemes lesz időben érkezni! 
 
Honlapunkon (Wisdom zenekar weboldala) elindítottunk egy szavazást. Röviden a lényege, hogy akinek kedve van, szavazhat egy feldolgozásra, és amely dal a legtöbb szavazatot kapja, azt eljátszuk majd a Wigwamban. Gab webmesterünknek (fénytechnikusunknak, sofőrünknek, fő-fő segítségünknek) köszönhetően elég jól működik a rendszer, viszont mivel nem kérünk szavazás előtti regisztrációt, elég könnyű csalni. Látni persze látjuk, úgyhogy folyamatosan szűrjük ezeket, de bízunk benne, hogy mindenki csak a szabályok szerint fog szavazni továbbra is, hiszen csak úgy hiteles egy ilyen játék." 

Wiseman Is Alive 
 
 

VIDEJÓ! The Mars Volta : Since We've Been Wrong

A legfrissebb videó az idei Octahedron albumról : Since We've Been Wrong. Sokat nem akarok hozzátenni, egyszerű kis videócska próbafelvételekből összevágva, örülünk neki, de úgyis a zene a lényeg, az meg a TMV esetében különösen messze a képek felett áll ...vagyis inkább lebeg.

ui.:
Találtam egy jó kis rajongói blogot. Nézzétek meg: The Mars Volta rajongói blog, koncertbeszámolók, koncertvideók, cikkek, információk a The Mars Volta zenekarról.

Tovább

Alice In Chains – A Looking In View (vadiúj felvétel a közelgő albumról)

UPDATE 2009.07.08.
Már official videóval is: VIDEJÓ! Alice In Chains : A Looking In View

 

Az Alice In Chains új lemeze Black Gives Way To Blue címmel szeptember 29.-én jelenik meg a Capitol Records gondozásában. Erről az A Looking In View című  nóta meghallgatható az Alice In Chains MySpace oldalán

A dal a régi szép időket idézi, tehát várjuk az albumot.
 

Éééés természetesen már a Youtubon is fent van, kattintás után rögtön hallgathatjátok is!

Tovább

Masters Of Reality – Pine/Cross Dover augusztusban

Pine/Cross Dover címmel augusztus 24.-én jön ki a Chris Goss vezette Masters Of Reality új albuma. A Kyuss lemezek producereként is ismert mester az előző lemezzel ellentétben rockosabb anyagot ígér.


A lemezen a következő dalok kaptak helyet:


Part One: Pine 
 
01. Absinthe, Jim And Me
02. King Richard TLH
03. Worm In The Silk
04. Always
05. Johnny's Dream 
 

 

 

 


Part Two: Cross Dover 
 
06. Up In It
07. Dreamtime Stomp
08. Rosie's Presence
09. The Whore Of New Orleans
10. B) The Pharacies Fall
11. C) The Wicked Flood
12. Testify To Love
13. Alfalfa 


 

A 13 dal közül a King Richard TLH felkerült a Masters Of Reality MySpace oldalára.

 

A vég : Voivod – Infini

 

Amikor 2005. augusztus 26-án Denis „Piggy” D'Amour a Voivod gitárosa, agya, fő dalszerzője elhunyt sokan gondolhatták, hogy a kultikus kanadai csapatnak annyi. A Voivod az igazi klasszikusok egyike, az 1984-es War And Pain óta eltelt 25 évben lemezek sokaságát adták ki, az Infini a tizenkettedik a sorban. Hatásuk a mai metálzenére óriási, szakmai körökben pedig osztatlan elismerésnek örvendenek. A sors fura fintora, hogy az underground sosem emelte feljebb őket, így kerülhettek még aktív korukban a kultikus státusba.


Azonban Piggy halála sem tántorította el őket, úgy érezték, hogy a hagyatékként – mert az  volt bőven – rendelkezésre álló témákból nekik még van mit mondaniuk és elsősorban méltó emléket akartak állítani egy fiatalon elhunyt zseninek. A 2006-ban kiadott Katorz a Piggy által hátrahagyott rakat témából született, de még mindig volt a témákból ott, ahol Away dobos találta. Így a Katorz sikere után megszületett az Infini, mely maga vég, a nincs tovább.

Tovább

Fesztivál körkép 2009, Metalcamp (Tolmin, Szlovénia)

A Fesztivál-szezon kellős közepén tartunk már, de van még olyan, a környező országokban megrendezésre kerülő, nekünk magyaroknak is elérhető fesztivál, amiről még nem emlékeztünk meg itt a Rock STATION-ön. Nézzük, melyek ezek.


A szlovéniai Tolmin-ban immár hagyományosan megrendezendő Metalcamp idén is a durvább fémzene kedvelőit vonzza majd. A július 2.-7. között megrendezendő metálfesztiválon sajnos magyar fellépő ezúttal nincs, pedig a Dark Dog Stage felhozatalába igazán belefért volna pár ütős magyar brigád. Az ezen a színpadon résztvevő bandák közül egy-két ismerős név van csak, a többi számomra tök ismeretlen.

 

Ellenben a Nagyszínpad mind az öt napon tartogat egy-két nagyágyút. Ilyen lehet 3.-án a Death Angel és a Nightwish fellépése. 4.-én a trash metálban erős Sodom és Testament fellépése tarhat érdeklődésre számot, míg 5.-én az idén bivaly lemezzel jelentkező Lamb Of God játszik, de a Deathstars, Dimmu Borgir, Amon Amarth hármas sem lesz piskóta. 6.-án Down és Dragonforce, míg a zárónapon, 7.-én az überfasza  Die Apokalytischen Reiter, a búsmetál My Dying Bride, és a német trash metál brigád a Kreator zúz. Aki szereti tehát a trú metál gyalut annak idén is Tolminban a helye. Az öt napos jegy 124 Euro, a három napos 89, míg az egy napos belépő 40 Euro-ba kerül.       

 

Kapcsolódó linkek: 

 

VOLT 2009 fellépők | 4. rész : Marilyn Manson

Nos lassan megint eltelt egy év a 2008-as Volt Fesztivál óta, már csak pár nap és kezdődik az idei. Ahogy azt tettük a múlt évben, idén is bemutatjuk a Fesztivál nevesebb fellépőit, persze azokat, akik rock/metál-ban utaznak. 

Az idei Volt Fesztivál legnagyobb durranása kétségtelenül az Antikrisztus, azaz Marilyn Manson fellépése lesz. A floridai Fort Lauderdale-ből származó csapat Marilyn Manson & the Spooky Kids néven kezdte, de a név második felét hamar elhagyták. A név Marilyn Monroe – színésznő és szexszimbólum – és Charles Manson sorozatgyilkos nevének párosítása. 

Az együttes története a 80-as évek legvégén kezdődött, itt találkozott eredetileg Ohio-ból származó Brian Hugh Warner és Scott Putesky, akik 1989-ben alapították meg az együttest Marilyn Manson & The Spooky Kids néven. Megállapodtak, hogy mindenki megváltoztatja a nevét, az új névben pedig egy szexszimbólum keresztnevét keresztezik egy sorozatgyilkos vezetéknevével. Így Brianből Marilyn Manson, Scottból pedig Daisy Berkowitz lett.

Tovább

Nincs új a nap alatt : Killswitch Engage – I

Az 1998-ban a massachusettsi Westfield-ben alakult ötös elég korán szép sikerekre tett szert. 2002-ben a banda nevével azonos, és 2003-ban Alive... Or Just Breathing címmel kiadott lemezeik nálam is sűrűn forogtak a játszóban, igaz ezeken még nem a ma éneklő Howard Jones vokalizál, hanem Jesse Leach, aki számomra jobb énekesnek is tűnik, de hát ő ment magától.

A KSE eleinte a klasszikus heavy metal-t, a trash-es gitárjátékot keverte a hc-s elemekkel. Üvöltős verzék, igazán fogós refrének. A 2000-es évek elején még az újdonság erejével bírt hatni ez az egyesek által csak metalcore, mások által melodic metalcore címkével ellátott muzsika. Azóta ezer meg ezer követőjük akadt, vagy már maguk is azok voltak, nem tudom.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum