RockStation

Metallica a tálibok ellen

2010. április 11. - sunthatneversets

A címben állítottak nem egy sporteseményen fognak megtörténni.  Az Egyesült Államok bizonyos büntetés-végrehajtási intézeteiben korábban is próbálkoztak azzal, hogy a foglyoknak metálzenét játszottak – köztük Metallica-t - jó hangosan, ezzel késztetve őket jobb belátásra. Az ügy akkor nagy port kavart, sőt James Hetfield énekes büszke is volt minderre.

Most itt a dolgok hasonló megközelítése, hiszen az amerikai tengerészgyalogság az Afganisztánban bujdokoló tálibok ellen, és a hadviselés egyik fegyverekén rock és metal zenét kíván bevetni, mert szerencsétlenek nem immúnisak erre. Az egyik tengerentúli lap tudósítója jelen volt az egy olyan támadás során, amikor egy előre küldött páncélozott járműből Metallica, Thin Lizzy és Offsping szólt csutkára tekert hangerőn.  Mivel a polgári lakosságot is zavarja a zene, ezért most egy tiszt ennek a fajta haditechnikai eszköznek a betiltását kezdeményezi, mert ez már lelki hadviselésnek számít.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr691911171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum