RockStation

Placebo a Sportarénában

2010. május 31. - sunthatneversets

"A Placebo együttes izgatottan jelenti be, hogy 2010 szeptember 15-én Budapesten, a Sportarénában lép fel" - ez a közlemény jelent meg az együttes hivatalos weboldalán. Nyilván nem szükséges megerősíteni ezek után, de mégis megtesszük: a hír igaz és tényleg jön a Placebo szeptemberben. Jegyeket lehet kapni a koncertre a Ticketpro hálózaton keresztül.

A zenekarnak tavaly jelent meg 6. stúdióalbuma Battle for the Sun címmel melyet a banda frontembere Brian Molko így jellemzett: "nem is hard rock, nem is pop. inkább úgy mondanám, kemény pop". Majd hozzátette: "olyan lemezt készítettünk, amelyből kiderül, az életet választjuk, kilépünk a sötétből a fényre..." "természetesen nem tagadjuk meg a sötét múltat, hiszen az is egy részünk, de a napfényt választjuk".

A fenti nyilatkozatokból kiderül a zenekar sokat változtatott korábbi szemléletén és ehhez igazította zenéjét is. A Placebo 1994-ben alakult brit alternatív rockot játszó együttes. Jelenlegi tagjai Brian Molko, Stefan Olsdal és Steve Forrest.
1996-ot írtunk, amikor David Bowie-nak valaki megmutatta a Placebo demóit. Bowie-t annyira lenyűgözte amit hallott, hogy azonnal felkérte a bandát, kísérje el őt európai koncertturnéján. Ugyanebben az évben vették fel első lemezüket is. Ezt követően 2-3 évente jelentkeztek egy-egy új lemezzel és mindegyikről számos kislemez siker került fel a listákra. Dolgoztak együtt a pop-rock élet legkülönbözőbb kiválóságaival, Michael Stipe-pal (R.E.M.), Frenchman Dimitri Tikovoi-jal (Goldfrapp, the Cranes), a Linkin Park-kal...

Szeptemberben Budapesten élőben hallhatók Battle for the Sun album dalai, ugyanakkor a régebbi Placebo számokat is előadja a zenekar... tehát, felettébb kellemes estének ígérkezik a szeptember 15-i...

PLACEBO
2010. Szeptember 15. 20:00
Papp László Budapest Sportaréna

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr512043870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum