RockStation

Sziget Fesztivál 2010 fellépők | 4. rész : Thirty Seconds To Mars

2010. július 22. - sunthatneversets

Nos lassan megint eltelt egy év a 2009-as Sziget Fesztivál óta, mindjárt kezdődik az idei. Ahogy azt tettük a múlt évben, idén is bemutatjuk a Sziget nevesebb fellépőit, persze azokat, akik rock/metál-ban utaznak.

Nagy valószínűséggel az idei Sziget Fesztivál legbugyinedvesítőbb zenekara címet az 1998-ban Los Angelesben alakult Thirty Seconds To Mars fogja kiérdemelni. Az együttest Jared Leto és bátyja, Shannon alapította 1998-ban, eleinte családi vállalkozásként. 2002-ben futottak be, első lemezük a zenekar nevét kapta címéül, ekkor csatlakozott hozzájuk Matt Wachter basszusgitáros és Solon Bixler gitáros. Az első lemezből összesen 102.000. példány kelt el, és az Echelon című dal 2002-ben A Mag című film betétdala lett. Solon Bixler helyét röviddel később Tomo Milicevic vette át. Az együttes 2004-ben kezdte el a második album felvételeit, amelyet összesen négy kontinensen és öt országban rögzítettek.

2005-ben adták ki második nagylemezüket, az A Beautiful Lie-t. Mivel a dalaik kiszivárogtak a neten, az eredeti 10 számhoz még 2 bónuszszámot csatoltak: a Battle Of One-t és a Huntert. Néhány albumba "arany jegyeket" is tettek, melynek tulajdonosa ingyenes belépést nyert Jaredék bármely koncertjére, beleértve a színpad mögé való bejutást is. Ekkor már óriási sikereket értek el a fiatalok körében és a lemezből világszerte majd 3.500.000 darab fogyott el.

A zenekar nem állt le és egy hosszabb turnét követően 2009-ben új albummal jelentkezett, a This Is War 2000 különböző borítóval jelent meg, amelyen rajongók fényképei voltak és ha nem is adtak el belőle annyit, mint az előző lemezből, így is szép termést tudhat magáénak.

A Jared Leto – ének/gitár, Shannon Leto – dob, Tomo Miličević – gitár felállású csapat a turnékon kiegészül Tim Kelleher – basszusgitárossal és  Braxton Olita – billentyűssel.

A Thirty Seconds To Mars a Sziget Fesztivál Nagyszínpadán augusztus 13-án (pénteken) 21.30-as kezdéssel lép fel.


 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr302168384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shultczerika 2010.07.22. 15:16:26

Hali, úgy olvastam még februárba hogy jönni fog a Blink 182 is,de most nézem a programokat és nem látom :(

RaczUr 2010.07.22. 18:34:54

Szerintem az csak urbánus legenda volt. Legalább is remélem!
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum