RockStation

The Devil's Blood, Heretic és Veér a Tűzraktérben [KONCERTAJÁNLÓ]

2010. szeptember 07. - sunthatneversets

A The Devil’s Blood nem koncerteket ad, hanem szeánszokat tart, és nem a nézőknek, hanem az alvilág urainak zenél. Transz-szerű, hipnotikusan sodró rituáléjukba bekapcsolódhat persze a közönség is, ehhez minden eszközt megadnak. Zenéjük egyszerű, mentes mindennemű iróniától, csavartól, hiába riffel három gitár egyszerre, mindvégig áttekinthető, egyértelmű és hagyományos a végeredmény. Ami pedig az éneket illeti, a magát a Sátán Szájának nevező hölgy hangja sem bájos csilingelésével és éteri tisztaságával, inkább karcos erejével, átlag feletti terjedelmével és markáns dallamaival hódít.

Ezzel együtt, nem puszta múltidézésről van szó: a holland zenekar vegyíti a ’70-es és ’80-as évek rockját és metalját egymással, valamint a késői ’60-as évek pszichedeliájával, az ősrégi alapanyagokból valami újat hozva létre. Coven, Black Sabbath, Mercyful Fate, korai Iron Maiden - ha valakinek a szívéhez közel állnak a felsoroltak, érdemes lesz eljönnie.

Aki nem bírja a vér látványát, maradjon otthon. Aki féli a pokol tüzét, maradjon otthon. Akit viszont vonz az alagút a fényesség végén, valamint kíváncsi arra a holland bandára, amely néhány hónap leforgása alatt, egy demó, két kis- és egy nagylemez kiadásával és egy apró underground kiadó segítségével a legnagyobb nyugat-európai rock és metal fesztiválok színpadáig jutott, az jöjjön el, a kárhozat garantált.

A Hadészba vezető úton a szintén holland old-school metal Heretic-kel, és a korábban Ravenshades névre hallgató budapesti Veér zenekarral találkozunk. Az indulás időpontja október 16. szombat, a gyülekező helyszíne a város szívében (VI. ker., Hegedű utca) elhelyezkedő Tűzraktér. A visszaútra fel nem jogosító jegy ára 2800 forint vagy 10 euro.

A Subterra és a Fémforgács bemutatja:
2010.10.16. Budapest, Tűzraktér (VI. ker. Hegedű utca 3.) http://www.tuzrakter.hu
The Devil’s Blood (Hollandia)
Heretic (Hollandia)
Veér (Magyarország)

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr92277182

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tűzraktér 2010.11.08. 13:16:07

Helyszín: 1061 Bp., Hegedű u. 3. Látogatás: 2009. szeptember 24. 18:00-22:10 > Ez az egyre szaporodó biciklis társadalom fundamentalista belső keménymagjának gyűjtőhelye. Tudjátok az...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum