RockStation

Metal Meets Rock ’n Roll: Március legkeményebb bulija a Hajón [KONCERTAJÁNLÓ]

2011. február 24. - sunthatneversets

Az, hogy ki mit gondol kemény zenének az emberenként változó. Van, aki a metalra esküszik, van, aki a rock n’ rollra, van, aki meg egészen másra. Ami viszont biztos, hogy március 14-én a budapesti A38 Hajón négy, kemény, tökös banda ad koncertet.

A Bloodiest utolsó bulijának a helyszínén talán még most is találni pár vérfoltot, esetleg disznófül-maradványt. Akik a Gorezone party-n látták a durva death metalt a grindcore/punkkal keverő négyes koncertjét, talán még ma sem tudták teljesen feldolgozni az ott látottakat. A Cadaveres két vezéregyénisége által alapított banda eddig csupán egy EP-vel jelentkezett, de azok, akik szeretik a Terrorizer, Napalm Death, Brujeria, Lock Up típusú dolgokat biztosak lehetne benne, hogy a Bloodiest mindig élményt nyújt. Azt ugyan még nem tudjuk, hogy milyen vágóhídi termékek kerülnek a birtokába a csapatnak addigra, de arra számíthatunk, hogy emlékezetes előadás lesz a Hajón is.

Yellow Spots, azaz belezős rakendroll. Aki már látta a budapesti csapatot a színpadon, akkor tudja, hogy milyen ellenállhatatlan horror táncházat tudnak elővezetni. Nem véletlen, hogy azt tartja a fáma, hogy "Ezt a zenekart minden anyának meg kell hallgatatnia a lányával!" Az állandó tagok mellett véres rongyokba csomagolt múmiákkal és tépett ruházatú háttérénekesnőkkel fellépő zenekar fellépését mindig áthatja a véres fekete humor és az alkohollal olajozott jókedv. Csatlakozzatok ti is horror verklihez, ha jót akartok. A Spots-ék közelmúltban felléptek Magyarország kisebb-nagyobb fesztiváljain és klubjaiban, de megfordultak már Hollandiában, Ausztriában, Német-, Lengyel-, Csehországban, Szlovákiában és Szerbiában is, úgyhogy valamit csak tudhatnak.

A Watch My Dying koncertjeinek a megtekintése kapcsán a legtöbb nem kemény zene-rajongónak az szokott eszébe jutni, hogyha már metalt akar valaki játszani, akkor azt valahogy így kell tenni. Ezt a zenekar is így gondolja, hiszen 12 év alatt ugyanaz a cél lebegett a szemük előtt, azaz látványos koncertek, súlyos, de fogós dalok és az átlagosságtól való távolságtartás. Egyszer egy újságíró úgy írta le a WMD koncertjét, hogy „gonoszabb dolgot fognak rátok szabadítani, mint egy gigantikus, mutáns, vérszomjas pingvin, aki romba dönti a felhőkarcolókat, lerombolja a hidakat, hipnotikus tekintetével öngyilkosságba hajszol mindenkit”. Március 14-én este mindenki ehhez tartsa magát, mivel ez kemény buli lesz. Még lehet, hogy Arnold meg Bruce is lenéz…

…aztán csak néznek majd a Gorillára, mint az ufókra. Éppúgy, mint azok, akiket a Szigeten földbe döngöltek, valamikor a 2000-es évek környékén. El kell ismerni, hogy a psychobilly triónál kevés keményebb banda van a környéken. Amikor először bukkantak fel a fesztiválszínpadokon, akkor egymást taposva pogóztak rájuk a punkok, a hardcore arcok meg a metalosok. Ez a vastag riffekkel előadott, nagybőgővel és gyors tempókkal kísért muzsika bizony a megfelelő közegben jobban oda tud vágni, mint a Mayhem. Az idén 16 éves trió az évek során meghódította a nyugat-európai és a skandináv psychobilly színteret, de Japánban is adtak ki lemezt. Magyarországon ritkán adnak koncertet, ezért minden fellépésük kuriózumnak tekinthető.

A következő helyeken elindult a jegyelővétel a Metal Meets RnR bulira: La Magra Tetováló Stúdió (Mamut I.), A38 Hajó, Shark, CD Pince, Hammer ZB, Yellow Spots zenekar. A jegyek elővételben 1300 Ft-ért kaphatók a bulira.

A38 Hajó/Artemovszk 38
Bp, Petőfi híd, budai hídfő
2011. 03. 14. hétfő
Kapunyitás: 19:30
Kezdés: 20:00
Jegyár: 1300/1600 Ft
 
Sorrend:
Bloodiest
Yellow Spots
Watch My Dying
Gorilla


Infó

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr732686661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum