RockStation

Anaal Nathrakh koncert Budapesten, a Dürer kertben [KONCERTAJÁNLÓ]

2011. május 06. - sunthatneversets

El tudja valaki képzelni, milyen zene jönne ki abból, ha az ulveres Garm tisztességes családapai mivoltából kivetkőzve a lehető legdurvább zúzás közepette próbálná kiereszteni tiszta énekhangját? Nem? Nem baj, fantáziára nincs is szükség, mert a brit Anaal Nathrakh pont ilyen: grindcore, black metal, elektronikus zajok, ezekből gyúr Mick Kenney (Irummator) egy kíméletességet nem ismerő alapot, melyet Dave Hunt (V.I.T.R.I.O.L.) helyenként a norvég avantgarde mesterre kísértetiesen emlékeztető, bravúros dallamokkal díszít, máshol pedig szimplán pokoli hörgéssel csúfít.

Igazából az Anaal Nathrakh vokalistájának még erősebb is a hangja, legalábbis a banda interneten fellelhető videói alapján egyáltalán nem okoz neki problémát élőben, estéről estére reprodukálnia azt, amit a lemezre felénekelt. Van tudásuk, és van rutinjuk is, hiszen már a ’90-es évek vége óta aktívak, egyre másra készítik a lemezeket, és közben még a BBC stúdiójában, John Peel műsorában is bemutatkozhattak, pedig a nem sokkal később elhunyt legendás DJ nem engedett akárkiket az éterbe.

Ha pedig további ajánlásokat kell említenünk, Csihar Attila neve mellett sem mehetünk el, aki még a banda bemutatkozó lemezén is vendégeskedett. Az élőben öttagúvá bővülő zenekar május 25-én először fog Magyarországon fellépni, legújabb lemezét, az ebben a hónapban megjelenő Passion-t bemutatva. Előzenekar a hazai grindcore underground két feltörekvő képviselője, a Limb for a Limb és a Harvester. Jegyek elővételben 2500 Ft-os áron kaphatóak a Wave zeneboltban (1065, Révay köz 1.) és a CD Pincében (1072, Erzsébet körút 37.). A helyszínen, ha marad hely, 2900 Ft-ért lehet majd bejutni.

A Fémforgács és a Subterra bemutatja:
2011.05.25. Budapest, Dürer kert:
Anaal Nathrakh (UK), Limb for a Limb (HUN), Harvester (HUN)

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr602881398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum