RockStation

Novarock 2011 - A RockFesztivál, 2. rész

2011. május 22. - sunthatneversets

Kevés olyan fesztivál van Európában, amely kimondottan a rock és metál zenékre specializálódik. Az észak-német Wacken Open Air, az angol Download Festival és a pár éve futó Sonisphere Fesztivál-sorozat mellett van egy happening, amely tőlünk egy köpésre van. Igen a június 11-13 között rendezendő nickelsdorfi Novarockról van szó.

Miklóshalom - szép magyar nevén - a hegyeshalmi határátkelőtől tényleg csak pár kilométerre van és bár megszokhattuk, hogy itthon már rég nyugati árszínvonal van, az idei Fesztivál jegyárai még a magyar pénztárcának is kicsit (vagy nagyon) borsosak, hiszen a háromnapos bérlet 132,50 Euro, a limitált számú szombati és vasárnapi belépő 71,50 Euro, míg pünkösd hétfőn a beugró 84,90 Euro. Viszont a felhozatal évről évre erősebb.

Sorozatunk 1. részében az első napi felhozatalról írtunk bővebben. A második nap (nius 12. vasárnap) is tartalmaz bőven érdekességeket. Bevallom a Red Stage első öt fellépője, a dán Kellermensch, az angol Blood Red Shoes, a germán punk-rock Jennifer Rostock, a norvég Katzenjammer és a Broilers neve nekem nem mond sokat.

Viszont az utánuk következő Duff McKagan's Loaded már igen, lévén az ex-Guns N' Roses basszer Duff McKagan saját bandájáról van szó, akik pár hete adták ki új albumukat The Taking címmel. Utánuk egyenesen Kaliforniából érkezik a ska-punk Sublime With Rome, majd a tengerentúlon hallatlanul népszerű post grunge 3 Doors Down következik. Az estét a kelta-punk Flogging Molly zárja, a jókedv pedig biztosan garantált lesz.

A Blue Stage-en a Blood Command és az angol metalcore üdvöskéi, az Asking Alexandria kezdik bemelegíteni a jónépet. Utánuk egy igazi blues-stoner nagyágyú a maryland-i Clutch következik, akik új lemezen dolgoznak. Hamarosan albummal jelentkezik a közvetlenül utánuk deszkákra lépő, Kentucky-ból származó Black Stone Cherry is, akik hamisítatlan amerikai rockzenével szórakoztatják majd a nagyérdeműt. Utánuk élés stílus váltással jön az ex-Killswitch Engage énekes Jesse Leach és a jelenlegi gitáros Adam D. Times Of Grace nevű projektje, majd a Cavalera tesók gyalulják a színpadot Cavalera Conspiracy nevű bandájukkal.

Az estébe nyúló koncertek sorát a színpadon Glenn Danzig mester nyitja, érdemes lesz megnézni a Danzig-et, mert nem sűrűn merészkedik Glenn apó Európába. Ezt követően a koncerten általában jó produkciót nyújtó, Jonathan Davis vezette Korn lép színpadra. Magyar szemeknek talán érthetetlen módon a dán Volbeat zárja az estét, azonban annyit mindenképpen jegyezzünk meg, hogy a Michael Poulsen vezette dán Elvis-metál négyes Európában hallatlanul népszerű. Németországban utolsó albumuk aranylemez lett és míg nálunk egy Diesel Klub-ot töltenek meg, addig tavaly Graz-ban 12.000 ember előtt játszottak. Az meg ugye tudjuk, hogy igazából baromi jó.,igazán fesztiválokra való zenét tolnak.       

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr662922183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum