RockStation

Novarock 2011 - A RockFesztivál, 3. rész

2011. május 29. - sunthatneversets

Kevés olyan fesztivál van Európában, amely kimondottan a rock és metál zenékre specializálódik. Az észak-német Wacken Open Air, az angol Download Festival és a pár éve futó Sonisphere Fesztivál-sorozat mellett van egy happening, amely tőlünk egy köpésre van. Igen a június 11-13 között rendezendő nickelsdorfi Novarockról van szó.

Miklóshalom - szép magyar nevén - a hegyeshalmi határátkelőtől tényleg csak pár kilométerre van és bár megszokhattuk, hogy itthon már rég nyugati árszínvonal van, az idei Fesztivál jegyárai még a magyar pénztárcának is kicsit (vagy nagyon) borsosak, hiszen a háromnapos bérlet 132,50 Euro, a limitált számú szombati és vasárnapi belépő 71,50 Euro, míg pünkösd hétfőn a beugró 84,90 Euro. Viszont a felhozatal évről évre erősebb.

Sorozatunk túl van az 1. és a 2. részén. A harmadik nap (június 13. hétfő) talán a legerősebb. A Red Stage a nemrég nálunk járt Adept-tel nyit , utánuk a Yashin és az amerikai alter-rock The Pretty Reckless következik. Ugyan kedden a post hardcore Boysetsfire Budapesten is fellép, a szerencsések egy nappal előtte is elcsíphetik őket, mégpedig itt a Novarockon.

A The Sounds indie rockja után valószínűleg erős koncerttel jön a Myles Kennedy mega-torok vezette Alter Bridge. Ezt követőn az ausztrál Pendulum jön, akik bár annyira nem rockzenében utaznak, élőben nagyon jó bulit csinálnak. Az este egyik meglepetése a kaliforniai veterán punk rock banda a Social Distortion, akik nemrégen jelentkeztek új albummal. Bár a „kisebbik” színpadon, de a Fesztivál, ha nem az idei Fesztiválszezon legnagyobb durranása zárja az estét. A System Of A Down erre a nyárra újra összeállt – bár hivatalosan sosem oszlottak fel – és nagy érdeklődésre tarthatnak számot, mellesleg élőben is lehengerlőek.



 

A Blue Stage core-ságos nyitányt produkál az angol Architects, az amerikai Escape The Fate és Alesana, valamint -  keretes szerkezetben – a szintén angol Bring Me The Horizon tolmácsolásában.         

Az utánuk következő svéd In Flames valószínűleg már új dalokat is játszik két nap múlva megjelenő Sounds Of A Playground Fading című lemezéről. A svédek után nagyágyúk jönnek. Először a Lemmy bátyó vezette emblematikus Motörhead, akik koncerten még mindig ászok, majd – ha még lehet fokozni a hangulatot – a heavy metál kifejezéssel szinte egybeforró név következik. Ők az Iron Maiden, nem tudom szorulnak-e bővebb bemutatásra. Minden esetre az utánuk hazai pályán versenyző Otto & Die Friesenjungs nincs könnyű helyzetben.



 

Aki él-hal a fémesebb zenékért kizárt, hogy idén csalódjon a Novarock-ban. Reméljük az időjárás is kegyes lesz hozzánk!     

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr842939604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyomek 2011.06.08. 09:11:43

A kezdési időpontok nincsenek meg?
A napijegyek, gondolom már rég elfogytak, 3 naposban kell gondolkodni.

Hoppá!

Miközben írom, rámentem a novarock.at-re.
Minden jegy elkelt, csak sátorjegyet lehet már venni.
Nincs már se egynapos, se 3 napos!!!
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum