RockStation

Prince lesz a Sziget „Nulladik” napi sztárja

2011. július 22. - sunthatneversets

A világ talán legegyedibb és legizgalmasabb előadója, a hétszeres Grammy–díjas amerikai pop-ikon a Sziget jóvoltából végre ellátogat Magyarországra. Igen, Prince a Sziget „Nulladik” napján, augusztus 9-én uralja a Nagyszínpadot és ontja eddigi pályafutásának legnagyobb slágereit.

Szenzációs hírrel rukkoltak elő a Sziget szervezői alig több, mint két héttel a fesztivál előtt: 2011. augusztus 9-én a Sziget Nagyszínpadán láthatja testközelből és hallhatja élőben a nagyérdemű a hétszeres Grammy-dijas amerikai pop-ikont, Prince Roger Nelsont, aki Prince néven vonult be a rock and roll halhatatlanjai közé. A több mint 100 millió eladott lemezzel, 10 platina albummal és a Grammy-k mellett Golden Globe- és Oscar-díjjal is büszkélkedő élő legenda 1976 óta uralja a slágerlistákat és a Szigetre is legnagyobb dalait hozza el, így minden bizonnyal elhangzik a Purple Rain, a Kiss, a When Doves Cry, az 1999 és megannyi Prince sláger.

 

“Tudjuk, hogy szokatlan ilyen későn bejelenteni egy ekkora sztárt, de a lengyel Open’er fesztivál, ahol július elején lépett fel Prince, olyan szerződést írt alá a művész menedzsmentjével, amely kizárólagosságot ígért nekik Európa ezen részén a 2011-es fesztiválévadra. Szerencsére a lengyel szervező cég, az Alter Art kész volt a kompromisszumra -– s ezért hálásak is vagyunk -, hisz’ a támogatásuk nélkül ez a nagy show nem jöhetett volna létre. A lengyel fesztivál elkötelezett híve a zenének és a fesztiválok közönségének, ezért is álltak el a kizárólagosságuktól, nagy örömünkre,  így - a régióban egyedüli koncertként - a mi fesztiválunkon is fellép Prince.” – mondta Takács Gábor, a Sziget ügyvezetője.

A lényeg tehát, hogy Prince elfogadta a meghívást és jön a Szigetre.  Mivel koncertjeire általában pillanatok alatt elfogynak a jegyek a világ bármely pontján, talán a rendelkezésre álló két hét sem olyan rövid idő, hogy beszerezze a belépőjét, aki nem akar lemaradni az „év koncertjéről”. Arra, hogy a koncert valóban jó eséllyel pályázik az év koncertje címre, talán garanciát jelenthetnek a lengyel fesztivál után megjelent nemzetközi kritikák, amelyek egyként szuperlatívuszokban áradoztak a „Herceg” több mint két órás előadásáról.

A Sziget “Nulladik” napján a Nagyszínpadon tehát ott lesz Prince, de ezzel még nem ért véget a Sziget  „Nulladik” napi kínálata.  A Rock-Metál Nagyszínpadon kapnak helyet azok a produkciók, amelyeket azon az alapon hívtak vissza a szervezők, hogy ők adták a Sziget elmúlt éveiben a legnagyobb sikerű világzenei koncerteket. Mindannyian műfajuk kultikus előadói, akik frenetikus hangulatú koncertjeikről híresek. A Sziget „normál” napjain bizonyára főzenekarként játszanának a műfajnak szentelt nagyszínpadon, most azonban egyszerre, egyetlen napon láthatjuk őket, hogy kellőképpen felpörgessék a nagyérdeműt és garantáltan jól induljon a Szigetelés. A „Nulladik” nap sztárvendége lesz a New York-i Klezmatics, a szerb Boban i Marko Markovic Orkestar és a szentpétervári Leningrád, tehát  a Sziget Rock-Metál Nagyszínpadán.

Ugyanezen a napon, az idén újsütetű Európa Színpadon a Sziget Nemzetközi Tehetségkutató versenyeinek győztesei is bemutatkoznak szerte Európából. És ezzel a programok sora még mindig nem ért véget: ezen a napon, az MR2-Petőfi Rádió jóvoltából egy hazai zene-kultúrtörténeti ritkaságnak lehetünk fül és szemtanúi a Világzenei Nagyszínpadon. Egy különleges, sokszereplős koncertsorozatot élvezhetünk majd, a hazai pop-rock zenei élet jelesi szimfonikus átiratban, nagyzenekari kísérettel mutatják be legismertebb szerzeményeiket.

Mindezt 13.900 forintért lehet majd élvezni: tehát Prince egyedi stílusát, az amerikai klezmereseket, szerb rezeseket, orosz undergroundot, európai tehetségeket és a magyar élvonal egyedi, eddig még sosem látott megakoncertjét, mindenkinek kedve szerint. S az ottalvós bérleteseknek pedig ez a nap grátisz! Wow!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr293088117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum