RockStation

Leszállok a Földre és felébredek újra: Mátyás Attila – Újra kezded

2011. augusztus 06. - sunthatneversets

Négyévnyi szünet után új albummal jelentkezett Mátyás Attila, aki nem dolgozik rohamtempóban, hiszen előző lemezét is négy éves csend előzte meg. Mátyás Attila, az F.O.System, a Sex Action és az Agnus Dei zenekarok énekes/gitáros frontembere 2001 óta önálló előadóként, Mátyás Attila Band nevű csapatával lép fel. Lemezeiben valahol ott szól mindhárom előbb említett zenekar munkássága.

 

2003-ban jelentette meg első albumát A Föld és az Ég címmel, majd ezt követte 2007-ben a Mélyen, júniusban pedig Újra kezded címmel jelent meg az új lemez, mely előző album zenei irányvonalának folytatása is, meg egy kicsit más is.

A Mélyen-t leginkább a darkos jelzővel illetném, itt pedig inkább a lazább rockosabb vonal van előtérben, de megvannak benne az F.O.System elszállós hangulatai, vagy az Agnus Dei lüktetései. A lemezen Mátyás Attilát Bense Sándor – basszusgitár, vokál, és Gerő Balázs – dob, vokál kíséri.

Ha valamihez hasonlítani kellene az új albumot, akkor azt mondom, hogy rengeteg The Cult rokon (pl. Egy lélegzetet még, Vége a mesének)  téma van itt, ami engem személy szerint hamar a lemez barátjává tett, de ez így volt az előző lemeznél is. Aztán ami másodszorra is feltűnő volt az az Úgy mint régen U2-s felhangjai. Mátyás Attila dalai azonban teljesen önálló életet élnek a hatások ellenére is.



 

Amellett, hogy a Mélyen szerintem egy hangyányival jobb album, mint az Újra kezded, azért ennek az albumnak is megvannak a maga húzónótái, mint a nyitó Az Első, a lüktető Egy kis hazugság és Csak ennyi volt, a darkos Üres Szavak, és a szinte suhanó Vége a mesének


   
 

Azt gondolom, a jó értelemben vett magyar rockzenének sok ilyen albumra lenne szüksége, hiszen mind mondanivalójában, mind minőségében messze kiemelkedő az Újra kezded. A Collective Art gondozásában megjelenő album speciális kiadvány, melynek különlegessége, hogy az új anyag mellé a vásárlók ajándékként kapják az előző, Mélyen című lemezt is, ami kereskedelmi forgalomban korábban nem volt kapható.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr413126377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum