RockStation

I. Őszi Magyar Rock'N'Roll Fesztivál a Dürerben

2011. november 16. - sunthatneversets

Már pedig Magyarországon van tökös rock n roll – állította, igaz, még csak teoretikus alapon a Lángoló Gitárok egyik tavalyi cikke. Nagyjából egy időben jelentkezett ugyanis új anyaggal az idő tájt négy hazai zenekar, név szerint az Irie Rock Trio, az Ozone Mama, a Trousers és a Joystix. Bár nem mondható, hogy a csapatok azonos módon közelítenének a nagyjából a garázs, a déli és a hard rock által behatárolható zenei területhez, mégis elmondható, hogy 1. valószínűleg mindannyian rajonganak a csípő alá eresztett Gibsonokért és a kitekert csöves erősítők hangzásáért, 2. feltehetően úgy gondolják, hogy Malcolm Young jobb gitáros Kirk Hammettnél,  és 3. minden bizonnyal jobban örülnének egy texasi vagy stockholmi kiruccanásnak, mint egy ibizai nyaralásnak. Idén ősszel végre az elmélet gyakorlattá válik, ugyanis november 18-án, pénteken este 21 órai kezdettel a Dürer kert kistermében megrendezésre kerül az I. Őszi Magyar Rock and Roll Fesztivál az Irie Rock Trio, az Ozone Mama és a Trousers közreműködésével, megfejelve a fiatal és tehetséges Kisherceg együttes vendégszereplésével.

Az Irie Rocktrio zenei világára a mai dallamos, táncolható angol-amerikai kortárs rockzene a jellemző, olyan régi és új(abb) bandák, mint a Led Zeppelin, a Black Sabbath, az Audioslave, a Who, a Rage Against The Machnie, a Guns 'n' Roses, a T-Rex vagy az Eagles Of Death Metal. 2008 őszén klasszikus trió felállásban fogtak vad próbatermi muzsikálásba, aminek a zenekar hivatalos megalakulása és saját számok írása lett az eredménye. A villámgyorsasággal összerakott demó olyan elsőrangúra sikerült, hogy kiadójuknál (CLS Music) azonnal zöld utat kaptak.

Az Ozone Mama 100% rock americana, blues, stoner, roots rock és grunge elemekkel tarkítva. Zenéjük őszinte és időt álló, semmiképpen sem trendi, mégsem kifejezetten retro az olykor előjövő modern ízek miatt. Lelkes ének-támadások, piszkos gitár szupernóva-robbanás, bátor basszustémák, valamint tehervonathoz hasonló dobolás, mégpedig női kezek és lábak nyomán! "Hangosan és büszkén nyomjuk!" -  hangoztatja a zenekar, amelynek első lemeze teljes egészében letölthető a zenekar honlapjáról.

A klasszikus kemény rock and rollból (Stones, Stooges) és a kortárs garázsrockból (BRMC, Hellacopters) táplálkozó. „kompromisszummentes rock and roll”-t (Wan2) nyomó The Trousers 2010-es nagylemeze, a Soul machine az est.hu szerint a tavalyi év egyik legjobb hazai albuma volt, a fiúk idén februárban egész a Fonogram jelölésig jutottak vele. A nyáron öttagúra bővült banda októberben mutatkozott be Prágában, a budapesti közönség most láthatja először az új felállást. A Trousers ősszel elkezdte rögzíteni harmadik stúdióalbumát, amely előre láthatóan 2012 tavaszán fog megjelenni.

I. Őszi Magyar Rock and Roll Fesztivál
Budapest, Dürer Kert kisterem, 2011. november 18. péntek 21:00
Belépő: 1000 HUF

Ozone Mama
Irie Rocktrio
The Trousers
előzenekar: Kisherceg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr673386337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum