RockStation

Visszatérő vendégek: Amorphis a Club 202-ben

2011. december 16. - sunthatneversets

A finn Amorphis zenekar immáron visszajáró vendégnek tekinthető Magyarországon. Ezúttal legutóbbi, The Beginning of Times című koncept-albumukat mutatják be a hazai közönségnek - természetesen a legnagyobb klasszikusokat sem mellőzve. A jövő évi koncertszezon tökéletes nyitányaként 2012. január 8-án a norvég Leprous és a finn The Man-Eating Tree társaságában játszanak a budapesti Club 202-ben.



Az Amorphis melankolikus dark rock - metal zenéjével (lásd még: kalevala-metal) már több, mint 20 éve jelen van a zenei életben, de még mindig képesek meglepetésekre. A tizedik stúdióalbumukkal - The Beginning of Times - ismételten bebizonyították, hogy ha lenyűgöző, természetes melódiákról, mély érzelmekről és egy csipetnyi egyedi sötétségről van szó, akkor verhetetlenek. A kellemes nyári estéknek és a most aktuálisabb téli fagyoknak egyaránt tökéletes aláfestő zenéje az említett lemez...

A finn zenekarokra jellemző egyéni hangulatvilág és mély érzelmek közlése mindig is az Amorphis fő erényét jelentette, és a sorozatos tagcserék ellenére is bátran kijelenthető, hogy az együttes most van ereje teljében. Az Eclipse lemezzel 2005-ben érkező Tomi Joutsen énekes nélkül pedig már el sem lehetne képzelni élőben az Amorphist, hiszen csodálatosan tudja hozni a dallamos énektémákat, de súlyos hörgése is igazán hatásos; nem mellékesen pedig színpadi jelenléte is páratlan - gondoljunk csak azokra a földet súroló rasztákra... Nem is csoda, hogy a minden egyes koncertkörútjukat óriási érdeklődés övezi, bárhová is mennek. Kiválóan adja vissza a hangulatot nemrég megjelent dvd-jük (Forging The Lands of Thousand Lakes címmel), szóval ha valaki még kételkedik a lemásolhatatlan érzésben, amit egy Amorphis koncert nyújt, akkor annak érdemes belenéznie.

Előzenekarok terén is igazi kuriózumokat sikerült felkutatni a szervezőknek: a progresszív metalban utazó, norvég Leprous is a finnekkel tart a körúton. A nyitóbanda is az ezer tó országából származik: The Man-Eating Tree, az egykori Sentenced dobos, Vesa Ranta atmoszférikus metal zenekara.

Az következő remekbeszabott Amorphis koncertet tehát a budapesti Club 202-ben láthatjuk - a Kalevala-metal legnagyobb slágereivel - január 8-án. Belépőjegyünket megválthatjuk a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - vagy akár otthoni jegynyomtatással a www.ticketportal.hu weboldalon is. Belépő: elővételben 4500 Ft, a koncert napján 5500 Ft.

A Concerto Music bemutatja:

The Beginning Of Times Tour 2011-2012 - Amorphis, Leprous, The Man-Eating Tree koncertek @ 2012. január 8., vasárnap 19.00 óra - Club 202

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr223465426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum