RockStation

Szilveszteri rock-hírek

2011. december 31. - viliricsi

Az óriási és osztatlan sikerre való tekintettel a Metallica együttes elhatározta, hogy elkészíti a Lulu album folytatását Lulu 2 címmel. Ezúttal azonban nem Louie-Louie Reed fog közreműködni rajta vendégként, hanem egy gitáros, bizonyos Steve Lulukather. A tervek szerint a zenészek a lemezfelvétel fáradalmait majd HonoLULUn fogják kipihenni.

Az említett Metallica-sikeren a magyar zenészek is felbuzdultak ám! Schmiedl Tomi és Mentes Norbi azzal a hírrel keresték fel szerkesztőségünket, hogy ők, mint a "magyar Metallica" tagjai Győzikével fognak kollaborálni, mivel Loue Reedhez hasonlóan ő is egy alternatív figura - igaz, kicsit más értelemben. Az így kialakult formációnak Moby DIKK lesz a neve.

 

Még egy utolsó Metallica-hír: a világhírű metal-banda a 2012-es évben ismét ellátogat hozzánk. Ezúttal is Budapesten, de most a Városligeti Műjégpályán lesz a színpaduk felállítva, azon kultikus helyen, ahol többek közt Korda György és Balázs Klári is fellépett már. Itt kívánják egyébként elkészíteni új koncert-DVD-jüket "...and just ICE for all" címmel.

Előzetes hír a távolinak tűnő nyárról: 2012-ben egyik fesztivál sem kíván alkalmazni biztonsági őrt, csak Iced Earth.

Akik még nem tudják, hol fogják tölteni az év utolsó napját, azoknak üzenjük, hogy benzinkútra ne menjenek, mert ott csak benzint és gázolajat lehet tölteni, Szilvesztert nem.

Az elmúlt hét kétségkívül legnagyobb rock-szenzációja, hogy nem jelentett be örökké tartó visszavonulást Timmo Tollki, a Stratovarius, majd később a Symphonia gitár-zsenije. Állítólag ez csak azért történt meg, mert az elmúlt néhány napban antarktiszi társasutazásra fizetett be, és onnan térerő híján nem tudta elküldeni a megfelelő helyekre legújabb erről szóló közleményét. Megint mások szerint nem járt a déli sarkvidék közelében sem, csupán ismét megfagyott körülötte a levegő.


A német hard rock legenda, a Scorpions tagjai viszont véglegesnek gondolják a visszavonulást. Drámai bejelentésük értelmében ezen a néven már csupán tizenhét stúdió-lemezt, nyolc válogatást, és hat koncert-dvd-t kívánnak megjelentetni. Mindegyiket maximum három éves turnéval kívánják bemutatni, hiszen, mint mondották, nem akarnak a színpadon megöregedni. Hogy nézne ki például a koncert kellős közepén egy színpadra berohanó postás, aki a gitárszóló alatt aláíratja Klaus Meineveal a nyugdíj-utalványt, de az idő múlása a fullánkokra sem gyakorol jó hatást.

A Coldplay együttes tagjai viszont nem csinálnak gondot e kérdésből. Úgy vélik, bizonyos idő után nevük elejéről egyszerűen csak elhagyják a "C" betűt.

Orvosok kutatják a Judas Priest frontemberének, Rob Halfordnak legféltettebb titkát. Mármint hogyan képes viszonylag éltes korára ennyi energiát mozgósítani a színpadon (és azon kívül). A pletyka szerint a metal-szirén(a) gyermekkorában véletlen lenyelt egy nuetron-bombát. A kutatók röntgen-gép segítségével vizsgálják, van-e bomba Robban.

Az elmúlt év legnagyobb pénzügyi szenzációja volt, hogy az Angol Nemzeti Bank 70 pennys pénzérméket hozott forgalomba. Az ötlet minden sziget-országinak rendkívüli módon tetszett, egyedül egy Ozzy Osbourne nevű honpolgár tiltakozott. Állítása szerint neki kiestek a hetvenesek.

Ha már itt az év vége, mi is pótoljuk elmulasztott kötelességünket, mely szerint elnézést kell kérnünk egy Duna-parti kisváros lakosaitól, amiért is egy teljes napra ellepték őket a Katasztrófa-védelem emberei és eszközei. A pánik oka abban a cikkünkben keresendő, melyben az Ossian együttes énekesének karizmatikus személyiségét elemezve "Paksi kisugárzásról" írtunk.

Másik lapunkhoz kapcsolódó hír, hogy a jövő évben szépség-versenyt fogunk rendezni olvasóink körében. A tíz ezer forintos nevezési díjakat viliricsinél lehet befizetni, és a győztes a Rock Szté-SCHÖN címet fogja megkapni.

Steve Harris, a talán legpatinásabb heavy metal banda, az Iron Maiden vezetője bejelentette: csapata az elkövetkezendő évben nevet fog változtatni. Indoklása szerint eléggé ciki, ha valaki még jóval harminc felett is szűz.


Gyakran jellemezzük rock-zenészek produkcióját a "felszántotta a színpadot" kifejezéssel. Nos, volt aki ezt a tevékenységet ténylegesen is elvégezte. Történt, hogy Carlos Santanaék turné-busza egy kis falu határán döglött éppen le. A zenészek az ott szorgoskodó népektől próbáltak segítséget kérni, mire ők - legnagyobb döbbenetre - a gitáristent egy eke mellé tessékelték. Később tisztázták a félreértést: a bemutatkozásnál a falusiak a "szántana" szót vélték hallani.

Koncertfotók: Réti Zsolt

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr563509225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum