RockStation

A GodSpeed Shows bemutatja: Suicide Silence, All Shall Perish, After the Burial@Dürer Kert, Budapest

2011. március 27. - Benyo.

Végre hivatalossá vált az eddig még csak remélt turnécsomag hazai fellépése, ahol a Suicide Silence főszereplése mellett, az All Shall perish és az After the Burial is tiszteletét teszi a Dürer Kert nagytermében, a GodSpeed Shows jóvoltából. akik a koncert örömére két, a Facebook-on elérhető játékot is meghirdetett. Az egyiken a GodSpeed hivatalos profilját kell lájkolni ahhoz, hogy lehetőséged adódjon egy koncertjegyet nyerni e jeles eseményre. Míg a másik játékban, ha a Facebook profilképednek az esemény flyerét teszed ki, a GodSpeed jóvoltából akár még az estén fellépő egyik zenekarral is találkozhatsz! Lájkra fel!

Tovább

Architects: Lehull a lepel!

 Mint, ahogy azt korábban már hírül adtuk, a június 15-ére esedékes az angol Bring Me the Horizon budapesti debütálása, melyen a főzenekar előtti fellépők kilétét eddig még sűrű homály fedte. Ám tegnap este a szintén angol Architects közzé tette a nyári Európa-turnéjának állomásait, melyek között kis hazánk neve is szerepel, így az eddig is már sejthető vendég kilétéhez egy újabb, ám még mindig nem hivatalos lépéssel közelebb kerültünk!

Áprilisi megjelenések

A rendkívül erős március után egy vékonyabb április következik a lemezmegjelenések területén. Persze unatkoznunk most sem kell, hiszen sokak által várt albumok jönnek majd. Az érdekesebb anyagok közé fog tartozni várhatóan a Voivod első koncertlemeze, a Deftones feldolgozásalbuma, az új Uriah Heep, Skindred és Primordial, de több albumot is igyekszünk majd górcső alá venni. Szokás szerint vastagon, kékkel kiemelve áprilisi terveink. Aki a tovább utáni megjelenéseken kívül tud mást is, szívesen vesszük a jelzését, felírjuk a listára.

Tovább

Brainlust rádióinterjú@GOREZONE

 Mivel feltett szándékunk, hogy a mostanság sokunk által tehetségesnek vélt, avagy tehetségesnek kikiáltott kortárs 'core (értsd: 'core elemekkel színesített) zenekaroknak lehetőségeink szerint némi teret biztosítsunk, azt hiszem kapva kapok az alkalmon, hogy kapásból egy kissé talán háttérbe szorított föld alatti zenekar hétfőre, azaz március 28-ára esedékes online rádió interjújára hívjam fel a kedves olvasók figyelmét, ahol a Brainlust zenekart kapják mikrofonvég alá. A Tilos Rádió Gorezone című műsorában legjobb reményeink szerint szó lesz a tavaly megjelent Arise of the Reanimated EP-ről, a közelgő, akár már folyamatban lévő új nótákról, koncertekről, és minden bizonnyal az élőhalottak sötét, olykor vicces, olykor pedig ijesztő világáról!

Tovább

Cadaveres - Ill Nino turnén Európában!

A modern metal ötös játszik az amerikai Ill Nino tavaszi európai turnéján. A latino rockerek, március végén és április elején, német, holland, belga és ausztriai helyszíneken adtak esélyt a Cadaveres-nek a bizonyításra. A lehetőség egyébként onnan adódott, hogy több alkalommal is együtt játszott a két banda, és a tavalyi szigetes buli annyira letaglózta Ill Nino-ékat, hogy felajánlották, hogy elvinnék egy turnéra a Cadaveres-t. A külföldi koncerteken reméljük sok MindStream CD talál gazdára, amit nemrég a szakma a tavalyi év legjobb metal lemezének választott a Hang-Súly szavazáson. A két külföldi kör között bolondok napján, Kecskeméten, másnap, április 2-án pedig Pécsen túr a banda a Blind Myselffel.

Brutál-metál: Progness – Eyes Of Insanity

Bevallom őszintén, hogy a volt Room Of The Mad Robots énekes Andrew Vincze jelentkezéséig nem sokat tudtam erről a félig-meddig a Balaton partjáról származó bandáról, amely 2006-ban alakult, akkor még Overdose néven. A bandát Bodri Dávid gitáros és Kremán Patrik dobos alapította, akik ma is a zenekar tagjai. Basszusgitáron Domján Gábor muzsikál, míg a frontemberi feladatokat Andrew látja el.

Tovább

A Napster alapítója vásárolja meg a Metallica lemezkiadóját?

A Pulse of Radio-ban elhangzottak szerint a Metallica lemezeit is kiadó Warner Music Group eladó és eddig egy személy érdeklődött a  vásárlással kapcsolatban, mégpedig Sean Parker. Eddig ez nagy ügy nem volna, de az úriember arról vált nevezetessé, hogy megalapította a Napster-t, amely ellen a Metallica 10 évvel ezelőtt hosszú jogi csatározásokat folytatott az illegális letöltések elleni harcban. Bár ügy peren kívül rendeződött, de 300.000 felhasználó tiltottak le a Napster szerveréről és ugyan a jogi siker egyértelműen a Metallica-é volt, erkölcsileg a rajongók szemében mégis vesztesnek számítottak, hiszen a rajongók nagy része egy kőgazdag zenekar minden pénzhez való ragaszkodását látta dolgok mögött.

Parker állítólag két másik magánbefektetővel állt össze, hogy megvásárolja a Warner Music Group-ot, ahol a Metallica lemezei is megjelennek, immár 1984-óta és sok más lemeztársasághoz hasonlóan döglődik a lemezeladások csökkenése miatt.
 

Júniusban jön a kilencedik Symphony X album

A legendás progresszív metálos Symphony X nemrég a Power Of Metal Tour keretében Budapesten is járt. A csapat új albuma június 17-én jelenik meg a Nuclear Blast gondozásában Iconoclast címmel.

A standard kiadásra a következő dalok kerülnek:

01. Iconoclast
02. The End Of Innocence
03. Dehumanized
04. Bastards Of The Machine
05. Heretic
06. Children Of A Faceless God
07. Electric Messiah
08. Prometheus (I Am Alive)
09. When All Is Lost

 

Koncert a Rocktár megmentéséért!

Kevés olyan színvonalas, jól felszerelt, barátságos és végtelenül hangulatos klubbal rendelkezik kis hazánk, mint a kiskunfélegyházi Rocktár. Sajnos vele is kevesebb lesz, ha az új tulajdonos -a Kiskunfélegyházi Összevont Szakképző Intézmény, aki az önkormányzattól kapta meg a helyet- feltételeinek nem tesz eleget. Az általuk elvárt fejlesztéshez kb. 600 000 Ft szükséges (bővebb infók ebben a videóban). Nem nagyon találni olyan zenekart, aki már játszott ott, és nem nyilatkozott elismerően a Rocktárról (jómagam is csak szuperlatívuszokban tudok a helyről beszélni). Talán ennek is köszönhető, hogy olyan elismert zenészek is szívükön viselik a klub sorsát, mint Tanka Balázs (Turbo), Pálinkás Tamás "Palika" (Isten Háta Mögött), Egyedi Peti (Isten Háta Mögött, Óriás), Apey (Apey And The Pea, Neck Sprain), vagy Undos (Grand Mexican Warlock, My Small Community), akik egy "segélykoncerttel" igyekeznek megmenteni a helyet április 5.-én (itt találhatod az esemény facebook oldalát). Emellett a Rocktár bízik azon adakozókedvű emberekre, akik támogatnák a magyar rock zenei klub élet legüdébb színfoltját. Erre az adószámon lehet utalni a nemes cél érdekében: 

 Plain Rock Egyesület: 11732071 - 20045003 - 00000000

Iced Earth – Új énekessel és új albummal Budapesten!

A napokban Matt Barlow énekes bejelentette nyár végi visszavonulását az Iced Earth éléről, Jon Schaffer zenekarvezető viszont új album terveit és új énekest mutatott be Stu Block (Into Eternity) személyében. A soha nem látott méretű világturné keretében 2011. november 24-én érkezik a felfrissített zenekar Budapestre. A helyszín a Club 202. További info: www.concerto.hu

A felhők között, a piramisok mélyén...:Born of Osiris-The Discovery

  

Próbáld meg úgy intézni az időbeosztásod, hogy a sűrű, mindennapi teendőid mellett legyen legalább(!) egy teljes órád önmagadra, a lelkedre, hogy legyen időd megismerni egy olyan világot ami talán képes egy kicsit kiszakítani a minden egyes nappal egyre unalmasabbá, egyre pokolibbá váló verkliből, ebből a sok esetben már depresszív, keserű monotonitástól kiüresedett hétköznapi szürkeségből, mely gonosz vigyorral az arcán fal fel napról-napra egyre nagyobb darabot a lelkedből. Egészen addig, míg ezt az egy órát sajnálod önmagadtól, ne csodálkozz azon, hogy nem veszed észre a lábad előtt elterülő jeleket, melyek, mintegy előrelegyártott lábnyomokként könyörögnek azért, hogy rájuk lépve kövesd őket, hogy elvezessenek egy olyan kis rejtélyes ajtóhoz, amely mögött egy vadonatúj, eddig még ismeretlen világ tárulhat eléd. Habár az ajtó (még) zárva, a kulcs mégis ott lapul a zsebedben, ám ne csodálkozz azon, ha a zárhoz érve a kulcs minduntalan egy gumiállagú masszaként fog szétfolyni a tenyeredben, miközben arcot öltve, kedélyesen rajtad hahotázik. Hunyd le a szemed, add át magad annak a kellemes belső nyugalomnak, ami belőled szippantja magába a külvilág ingereit, lecsitítva ezzel minden zörejt, gondolatot, érzést. Egy mély levegőt követően hagyd, hogy a kezedben lévő kulcs irányítson téged, és a zárba érve megnyissa előtted azt a még ismeretlen, ám minden kétséget kizáróan gyönyörű és izgalmas világot, ami talán képes lesz egy szinttel feljebb emelni a lelkedet. Aztán lépj be.
Tovább

A Metallica dobosa filmsztár lesz

Jon Bon Jovi után újabb ismert színész vághat bele a filmszakmába. Az HBO Hemingway And Gellhorn című, Nicole Kidman és Clive Owen főszereplésével készülő filmjében ugyanis a Metallica dobosa Lars Ulrich is szerepet kapott.

A filmet Philip Kaufman rendezi. A drámai feszültségű romantikus film Ernest Hemingway és Martha Gellhorn, a híres második világháborús tudósító (aki Hemingway a ’For Whom The Bell Tolls’ című művét is ihlette) szerelmét dolgozza fel. A híres metáldobos egy holland dokumentumfilmest, Joris Ivenst fogja alakítani a filmben.

Lars Ulrich-nak egyébként nem ez az első filmes szerepe, hiszen korábban már játszott az itthon Felhangolva címen futott, Nicholas Stoller által rendezett és Russel Brand főszereplésével készült amerikai vígjátékban.

Kistvaen és Qualm a Vadvirágban [KONCERTAJÁNLÓ]

Baljós, feszes, középgyors tempók, sodró, növekvő fenyegetettségérzet, gátlástalan, őrjöngő sikolyok – szuicid-depresszív black metalnak (bennfentesen csak SDBM, nem összekeverendő a BDSM-mel) hívjuk a borotvapengéket és lelki-érzelmi problémákat középpontba állító zenekarokat, akik az elmúlt 6-7 évben egészen elképesztő mértékben lepték el a metal underground feketébb fertályait. A Kistvaen egy a sok közül, legyinthetnénk, de a műfaj királya, a Shiningos Niklas Kvarforth nem legyintett, hanem egyenesen vendégszerepel a román banda bemutatkozó lemezén, és nem véletlenül tesz így. A csapat a Shininghoz hasonlóan a kidolgozott, masszív hangzáskép, és a nívós hangszeres játék kvalitásaival is bír, és ami még fontosabb, képes emlékezetes dalokat írni. Április 10-én mindezt a Vadvirágban mutatják majd be.

Tovább

Death Angel dvd jövőre

A nemrég Budapesten járt san francisco-i Bay Area thrash veterán Death Angel 2012 tavaszán dvd-vel jelentkezik A Thrashumentary címmel. A sajtóközlemény szerint az anyag az élő koncertfelvétel és a dokumentumfilm kombinációja lesz. A felvételt Tommy Jones (Soilwork, Kataklysm) rendezi majd.

A film állítólag betekintést enged a San Francisco Bay Area körzetében kialakult thrash metál életre, olyan zenekarokkal, mint a Metallica, a Testament vagy az Exodus, de feldolgozásra kerül a Death Angel korai, a The Ultra-Violence-szel fémjelzett korszaka is. Az éló felvételeket a banda Relentless Retribution elnevezésű világkörüli turnéján forgatták, de lesznek benne megvágott dokumentumfilm betétek és interjú részletek is.

T.R.A.M:Májusban debüt!

A Sumerian Records frissen alakult szupercsapata, a T.R.A.M., előreláthatólag Májusban szándékozik jelentkezni a debütáló, 'Lingua Franca címre keresztelt koronggal.

A bandát egyébként, az Animals as Leaders két gitárosa, Javier Reyes és Tosin Abasi, a Mars Volta multifunkcionális hangszermestere Adrian Terrazas és a Suicidal Tendencies ütőse Eric Moore alkotják, mely mindenképpen előrevetíti egy esetleges sikeres debütálás lehetőségét. 

Mindenesetre mi nagyon várjuk, tegyetek így Ti is!

Dupla klippremier: Sylosis és Agnostic Front

A Sylosis legénysége leforgatta új, az Empyreal című nótára készült videóját, ami a 11-én megjelent, Edge of the Earth című korong egyik tétele.

 

 

 

A Március 4-én megjelent, My Life My Way című tizedik nagylemez legrövidebb nótájához, a That's Life-hoz forgatott videót, a New York Hardcore egyik keresztapjának számító, Roger Miret vezette Agnostic Front.

 

 

Írd Te az új Tankcsapda videoklip forgatókönyvét! Új Nap Vár Turné - 2011

A következőt olvashatjuk a banda honlapján:

"Április 7.-én este Gödöllőn elindul a Tankcsapda 2011-es koncertsorozata az Új Nap Vár Turné, ami az áprilisi önálló koncerteket követően május elejétől fesztivál koncertekkel folytatódik. A turné címadója az a - legutóbbi lemezen megjelent - dal amihez a nyitóoldalon látható módon szeretnénk egy klipet is készíteni! A klipről illetve a hozzá kapcsolódó rendhagyó ötletről már korábban is ejtettünk szót, de most
itt vannak a konkrétumok: az ujnapvar@tankcsapda.hu email címre várjuk az ötleteket március 25-ig! Az ötletek közül. mi magunk választjuk majd ki azt, amelyik nekünk leginkább tetszik, de ezen túlmenően a legjobb három ötlet beküldőjét - támogatóink segítségével – értékes nyereményekkel is meglepjük! Gondolkozz, aztán jöhetnek az ötletek! Legyen Klip!
"

Egy nap van a határidőig, még nem késő elküldeni.

"Ez csak rock zene a sivatagból."- interjú Brant Bjorkkel

A grandiózus március 20.-i Kyuss Lives! koncert előtt sikerült mikrofon végre kapnunk a zenekar dobosát, Brant Bjorkot, akivel beszélgettünk a múltról, jelenről, jövőről, a régi és új Kyussról, a többi zenekaráról, a generátor partikról, a sivatagról, és még sok mindenről.
 

RockStation- Az elmúlt években hányszor jött fel a kérdés az interjúk alatt, hogy valamikor össze fog-e állni újra a Kyuss?
Brant Björk-
Rengetegszer, még az utóbbi években is jó pár alkalommal.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum