RockStation

Astral Doors: Budapesten a svéd heavy metal hősei

2012. február 19. - sunthatneversets

Február 29-én egy este találkozhatunk azzal az énekessel, aki joggal tarthatja magát Ronnie James Dio legfőbb örökösének, továbbá a Monster Magnet ritmusszekciójának örömzenélős projektjével, valamint egy olyan hazai heavy metal csapattal, amely már Thaiföld rockklubjait is meghódította. A budapesti Club 202 színpadán az Astral Doors, a Riotgod, valamint a hazai Crossholder és az Elfsong várja ezen az estén a hard rock és a heavy metal kedvelőit. Az aznap megjelenő márciusi Hammerworld Magazin megvásárlói ingyen juthatnak be a koncertre!

Az Astral Doors zenekar a svédországi Borlänge-ben alakult 2002-ben, és a fülbemászó dallamoknak valamint az énekes Nils Patrik Johansson gigantikus hangjának köszönhetően 10 év alatt szinte mindent elért, amit saját színterén belül el lehet. Nilsnek olyan nagy a hangterjedelme és annyira jól használja a torkát, hogy ma már Ronnie James Dio egyik lehetséges és méltó utódjának tartják, s így a csapat hatalmas energiát sugárzó zenéjét is könnyen megkedvelhetik az egykori Rainbow vagy a Heaven and Hell korszakos Black Sabbath rajongók. Minőségi heavy metal muzsika, igazi himnuszokkal, pontosan adagolva: az Astral Doors januárban már hatodik nagylemezét adta ki, és komoly nemzetközi rajongótábort épített ki magának hála a Wacken Fesztiválon való szereplésnek, és a sikeres turnéknak a Grave Digger vagy a Blind Guardian oldalán.

A legfrissebb, Jerusalem című lemez kapcsán Nils Patrik Johansson a következőket mondta el: "A Jerusalem egy főleg vallással kapcsolatos témákat boncolgató konceptalbum a szent városról, amelyet évezredek óta három meghatározó vallás is ki akar sajátítani magának. A vallások küzdelme mindig háborúhoz vezet, és úgy tűnik, hogy ez a Szent Háború örökké fog tartani. Ami a zenét illeti, ez az album egyfajta visszatérés az Astral Doors számára, hiszen most az első két albumunkhoz hasonlóan ismét klasszikus hard rock kerül előtérbe a power metallal szemben. Ha kedveled Dio, az Accept vagy a Sabbath zenéjét, ennek is ott kell lennie a gyűjteményedben!”

Az Astral Doors először a 2011-es Metalfest keretében jutott el Magyarországra, most pedig saját turnéjukon térnek majd vissza – ráadásul ebből az alkalomból a már régóta beszerezhetetlen korai lemezek, vagyis az Astralism, az Evil Is Forever és az Of The Son And The Father is ismét kiadásra kerül!

A koncert hazai illetőségű szereplője a Crossholder, akik a hazai heavy metal igazi keresztes vitézeinek és igazi hírvivőinek is tekinthetők, hiszen igen messzire juttatták már el hazánk hírét: 2011-ben több európai város mellett ugyanis öt teltházas koncertet bonyolítottak le Thaiföldön. A nemzetközi kör most sem marad majd el: a budapesti koncert után a Crossholder Varsóba és Posnanba is is elkíséri majd az Astral Doorst.

A turné vendégeként szerepel továbbá az amerikai Monster Magnet ritmusszekciójának saját  zenekara, a Riotgod is. Bob Pantella dobos és Jim Bagnillo bőgős még 2006-ban, egy turné alatt kezdte el a bandát szervezni, és ma már a második album jelent meg a Metalville kiadónál. Az Invisible Empire dalait elhallgatva biztosak lehetünk abban, hogy egyenes, laza és görcsmentes rockzenére számíthatunk a rutinos és összeszokott bagázstól.

A koncertre a belépő mindössze 999 forintba kerül, de akik a bejáratnál megveszik a Hammerworld Magazin aznap megjelenő márciusi számát (ami 990 forintba kerül), azok ingyen jutnak be a koncertre! Így a Hammerworld olvasók a januári Steelwing koncert után február végén ismét ajándékba kapnak egy koncertet. Sőt, az újság mellékleteként jelenik meg az Elfsong zenekar Csodák Könyve című rock/metal musical albuma, így a látogatók ezt a lemezt is megszerezhetik, ráadásul az együttes szintén szerepel majd az este folyamán. Az Elfsong dalai azoknak szólnak, akik kedvelik a fantasy regények varázslatos világát, és őrzik a meséket a szívük mélyén, „amíg világ a világ”. Az albummal egy időben egy azonos című regény is kiadásra kerül, melybe beleolvashatunk a http://www.csodakkonyve.hu oldalon.

A Hammer Concerts bemutatja: Desert Forces of Rock Tour
2012. február 29., szerda 18 óra
Budapest, Club 202
Astral Doors, Riotgod, Crossholder koncertek
Belépő: 999 Ft, a márciusi Hammerworld Magazinnal ingyenes.
Jegyek kaphatók országszerte a Ticketportal hálózatában, és a www.ticketportal.hu oldalon, valamint a Hammer Zenebarlangban, a CD Pincében és a Headbangerben, továbbá a rendezvény napján a helyszínen, ahol a Hammerworld Magazin márciusi száma is beszerezhető lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr844131101

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ac repair in washington dc 2013.06.05. 00:02:07

Bike Bags Bulge With Tent, Spirit Stove for Alpine Culture-Camping: Travel - ladies shoes

Trackback: home appliance repair 2013.06.04. 09:09:59

Stoner Mini Fest a Showbarlangban - STONER - Rock - Southern - Sludge - Doom

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nightwolf5 2012.02.23. 17:41:11

Üdv mindenkinek!
Szolnokról szeretnék eljutni a koncertre de sajnos egyedül nemigen megy és haverok közül senki nem megy. Az lenne a kérdésem hogy megy e valaki a koncertre akihez tudnék csatlakozni, természetesen beszállok a költségekbe?!
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum