RockStation

Unbroken és Black Breath a bécsi Arena-ban!

2012. március 17. - Ernő Hellacopter

Az Unbroken, a nevével ellentéteben egy roppant sebezhető, lelki síkon formálódott zenekar, akik összetéveszthetetlen hangzásukkal, dinamikus lemezeikkel, érzelemgazdag dalszövegeikkel és felejthetetlen koncertjeikkel beírták magukat nemcsak a san diegói, de az egész világ HC almanachjába.

Mégsem részesültek az őket megillető elismerésben. Nevüket a straight edge mozgalom elkötelezettjeként vették fel, de a későbbiekben ehhez nem tudtak hűek maradni, ezért sokan elfordultak a bandától. 93'-as Ritual és 94'-es Life, Love, Regret című nagylemezeiken túl számos kislemezük is megjelent. Zenéjük, azon felül, hogy tagadhatatlanul a hardcore jelző illik rá inkább, sokkal mélyebbről gyökerezik. Nagy hatással volt rájuk a Joy Division, a The Smiths és egyéb, a hardcore műfaján messze túlmutató bandák. 1995-ben feloszlottak, rengeteg verzió kering ennek okairól. 1998-ban elhunyt a zenekar gitárosa, Eric Allen. Családjának megsegítésére a banda összeállt és egy felejthetetlen koncerttel búcsúzott egykori tagjától. Aztán hosszas szünet után a 2009-es év hozta el a változást azok számára, akik úgy érezték, betöltetlen űr maradt az Unbroken után.

 

Persze ez idő alatt sem voltak tétlenek a zenekar tagjai, hiszen Rob Moran számos más zenekarban, mint pl. Narrows, The Vows, bőgőzött, Dave Calibourne énekes a Stabbed By Words-ben lépett tovább Steven Andrew Millerrel az oldalán. De benne voltak/vannak olyan bandákban, mint a Some Girls vagy a Swing Kids is.

2010 szeptember 4-én aztán a Fuck Yeah Festen, később Londonban is színpadra álltak, mint Unbroken, majd 2011-ben hivatalosan is a folytatás mellett döntöttek.

Hogy a hazai rajongóknak, esetleg szkeptikusoknak is lehetőséget biztosítsanak, április 25-én tiszteletüket teszik az Öreg kontinensen, közelebbről  Bécsváros Arénájának kistermében. Az old school arcok gondolom már várják a bulit, de én nagyon bízom abban, hogy a fiatalabb generáció is pótolja az esetleges hiányosságokat és ha lehetősége adódik eljön, és megnézi az Unbrokent, mert ahhoz, hogy értse ennek a színtérnek a lényegét, elengedhetetlen, hogy ismerje és értse az Unbrokent.

Számomra hatalmas szerencse, hogy Bécsben két turné útjai keresztezik egymást, így az előzenekar nem más lesz, mint a vadonat új lemezzel jelentkező és turnézó seatlle-i Black Breath! Aki nem ismerné a zenekart, de tervezi meglátogatni a koncertet, semmiképpen se szalassza el beleásni magát ebbe a remekbe szabott black/trash/core csapatba, akik 2 éve a Dürer terem kicsiny, de annál lelkesebb közönségét ejtették ámulatba produkciójukkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr704320434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum