RockStation

La Otracina / Kadavar / Head For The Sun @ BLOG Music Club

2012. május 10. - sunthatneversets

A 2012. május 17-i csütörtök remélhetőleg kisebbfajta ünnepnapként fog szerepelni a hazai pszichedelikus rock/metál kedvelőinek a naptárában, ugyanis ezen a napon két remek trió, a tengerentúli La Otracina és a német Kadavar debütál hazánkban a BLOG nevű klubban, kiegészülve a pesti Head For The Sun legénységével.

A 2003-ban Titan és Nebula tagokból alakult brooklyni La Otracina-ról már az is meglehetősen sokat elárul, hogy az underground berkekben a legmagasabban jegyzett kiadók között jegyzett Holy Mountain kötelékébe tartozik már egy jó ideje, utolsó pár kiadványuk már itt jelent meg. A tagok (főként a zenekarvezető dobos) munkája, elkötelezettsége és az állandó turnézás gyakorlatilag egyfajta kultikus státuszt biztosítottak a zenekarnak a tengerentúli pszichedelikus/sztóner szcénán belül. A csapat eddig egyszer merészkedett át Európába, egy rövidebb olasz túra erejéig, most elérkezett az idő, hogy egy monstre, majd’ ötven állomásos turné keretében megmutassák magukat az egész kontinensnek, ennek keretében szerencsére sor kerül budapesti debütálásukra is!

 

Ha a La Otracina munkásságát két szóval kellene jellemezni, akkor azt mondhatnánk, egyszerre nagyon modern és nagyon retro…zenéjüknek ugyanúgy alkotóeleme a hetvenes évek pszichedelikus rockja mint a szétsavazott sztóner pszichedelia vagy a legújabb tengerentúli NWOAHM hullám jellegzetességei. Szabadon csapongó jam-szerű elszállások, space/prog/psych/kraut-rock témák keverednek a rendkívül feszes metál témákkal és sztóner/doom málházásokkal, a végeredmény mégis nagyon egységes, eredeti és rabul ejtő az arra fogékony hallgatóság számára.

A berlini Kadavar,  amely pár hete készült el debütáló s/t nagylemezével, nagyjából hasonló úton jár, egyértelmű, hogy a pszichedelikus rock régi nagyjait ők is masszív dózisokban hallgatták, az amerikaiakkal összevetve a legfőbb különbség talán az a hamisítatlan ős-doom hangzás és feeling, ami a németeknél megdöbbentően hitelesen megjelenik. Ami a legfontosabb mindkét zenekarnál, hogy már első hallásra érezhető, ezek nem felvett pózok vagy egyfajta maníros divatkövetés, ezek a zenészek valóban leragadtak részben a hetvenes években (elég csak a promófotók egy részét megnézni…), viszont ami a kezeik közül kikerül, az mégis új és egyedi.

A koncert vendégzenekara hazai részről a tavalyi stonerblog fesztiválon feltűnt, stoner/sludge csapat, a Head For the Sun lesz, kipróbált, sokat látott zenészek viszonylag friss formációja, az eddig hallottak alapján egyértelmű, hogy méltóképpen fogják képviselni a hazai szcénát.

A koncert helyszíne a BLOG Music Club (1092. Bp. Tűzoltó u. 22.), kezdés nagyságrendileg nyolckor, a belépő elővételben 1300, a helyszínen 1800 forint (jegyelővétel a Wave lemezboltban).

La Otracina / Kadavar / Head For The Sun
2012. május 17. csütörtök, BLOG Music Club

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr284497517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum