RockStation

Behemoth, Vader: közös turnén a két legendás lengyel extrém metal zenekar

2012. május 12. - sunthatneversets

Június 3-án egy öt zenekarból álló extrém metal különítmény érkezik a budapesti Club 202-be, köztük a lengyel színtér legjobbjai: hosszú évek után főzenekari műsorral tér vissza a Behemoth, és színpadra lép a Vader is. Előttük a görög Septicflesh darál majd, a programot pedig a brit Nexus Inferis és az amerikai Huntress nyitja.

Elsőre talán meglepő, hogy a kontinens legkeményebb, kiemelkedő teljesítményű death metal zenekarai a skandináv államok mellett Lengyelországból érkeznek. A június elején Budapestre látogató Behemoth erre remek példa: zenéjük hangos, gonosz, nyugtalanító és ijesztő. A brutális hangzást teátrális megjelenéssel és fellépésekkel ötvöző brigád két évtizedes tevékenysége komoly ismertséget eredményezett hazájukban: 2009-es Evangelion című lemezük például a lengyel lemezeladási listák 2. helyén debütált, de még az Egyesült Államokban is bekerült a TOP 10-be, legalábbis ha a független kiadók lemezeit összesítő listákat nézzük. Kétség sem férhet tehát hozzá, hogy a Behemoth révén az extrém metal szcéna egyik legnagyobb hatással bíró képviselője érkezik Budapestre - méghozzá végre egy teljes, főzenekari programmal. Ez lesz az első hazai szereplésük azóta, hogy a főhős Nergalnál leukémiát diagnosztizáltak. A gitáros-énekes egy hosszabb, bő egy éves gyógyulási és lábadozási időszakon van túl, és idén már ismét koncerteznek, 2013-ra pedig új albumot ígérnek.

A turné másik fő zenekara szintén egy igazi legenda Lengyelországban. A Vader története a tagok elmondása szerint 1983-ban kezdődött, Piotr "Peter" Wiwczarek basszeros és Zbyszek "Vika" Wroblewski gitáros összeállásával. A most ismerthez képest Lengyelország egy gyökeresen eltérő világ volt akkoriban, jóval zártabb társadalommal, így a heavy metal zenekarokból is csak pár létezett, a fémzene extrémebb válfaját pedig szinte senki sem képviselte. Így a Vader egyike volt a helyi death metal pioníroknak – és azóta is együtt vannak! Legelső hanganyaguk a Morbid Reich címre hallgatott, ez volt az első sikerük 1990-ben. Legfrissebb kiadványuk címével erre utalnak vissza: a 2010-es Metalfest után visszatérő csapat ezúttal a Welcome To The Morbid Reich lemezt mutatja be.

A görög Septicflesh a két lengyel death metal óriáshoz mérhető alapzenekar saját országában: a death metal banda 1990-ben kezdte meg működését. 2011-ben megjelent The Great Mass című lemezük immár a nyolcadik, és a szimfonikus extrém metal egyik legjobb darabja. A zenekar hazánkban is nagy sikert aratott az Amon Amarth és az As I Lay Dying turnéján bemutatott legutóbbi szereplésével - ezúttal az új album legerősebb dalai mellett best of programra számíthatunk tőlük.

Az est két nyitózenekara a brit Nexus Inferis és az amerikai Huntress – előbbi futurista death metallal, utóbbi pedig egy olyan énekesnővel várja a nagyérdeműt, aki négy oktávnyi hangterjedelemmel adja majd elő okkult heavy metal zenéjét. Mindkét csapat legfrissebb albumát mutatja be majd a Club 202-ben.

Az elővételben 4999, a helyszínen pedig 5499 forintba kerülő jegyek árából 500 forint kedvezményt kapnak azok, akik a Hammer Zenebarlangban vagy a helyszínen felmutatják a legfrissebb, májusi Hammerworld Magazinban lévő kupont, vagy akik még karjukon viselik a 2010-es vagy 2011-es Metalfest karszalagjukat. További fontos információ a Hammerworld magazin olvasóinak, hogy az újságban megjelent ingyenjegy nem érvényes, mivel a lapzárta után bővült ki a program a Behemoth és a Vader fellépésével, és ez a program már nem teszi lehetővé az akciót – de az 500 forintos kedvezmény jár az olvasóknak.

A Hammer Concerts és a Passion Backline bemutatja:
2012. június 3., vasárnap 17 óra
Budapest, Club 202
Behemoth, Vader, Septicflesh, Nexus Inferis, Huntress koncertek
Belépő: 4999 Ft, a helyszínen 5499 Ft.
Jegyek elővételben kaphatók: Hammer Zenebarlang, Headbanger, Rock Park, CD Pince, Viking Metal, valamint a Ticketportal országos hálózatában
A májusi Hammerworld Magazinban lévő kuponnal valamint 2010-es vagy 2011-es Metalfest karszalag viselése esetén 500 F kedvezmény a Hammer Zenebarlangban és a helyszínen vásárlóknak. A két akció nem összevonható.
A Hammerworld Magazinban megjelent ingyenjegy akció a műsor lapzárta utáni bővülése miatt nem érvényes, helyette az 500 forintos kedvezmény lehetősége él.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr24503148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum