RockStation

Jön az utolsó Rockmaraton Soulfly-jal, Crowbar-ral, Carnifex-szel és sokan másokkal

2012. június 07. - sunthatneversets

soul2012.jpg

A 2010-es év duplán kiemelt jelentőségű volt a Rockmaraton életében. Egyrészről bekerült az Európa Kulturális Főváros programfolyamának kiemelt rendezvényei közé, másrészt 10-ik születésnapját is ünnepelte a fesztivál, ami július 5-12. között került megrendezésre. A jubileumi rendezvény osztatlan sikert aratott, az egy hét alatt több mint 42.000 ember látogatott el a Malomvölgybe. A közel 100%-os létszám növekedés a fesztivál területének és szolgáltatásainak drasztikus bővítését, fejlesztését is szükségessé tette.

Az elmúlt években már pénzt nem kímélve a rendezvény csak a legkomolyabb installációkkal, hang-, fény- és színpadtechnikával dolgozott. A kerítéssel körbevett, 24 órában őrzött kemping terület, a sártól és portól védő műanyag és faborítások, a megfelelő méretű rendezvény sátrak, a 24 órás takarító szolgálattal ellátott vizes konténer rendszerek és mobil WC-k, a taposó és terelő kordonok mind-mind a kilátogatók kulturált és biztonságos szórakozását voltak hivatottak elősegíteni. A rendezvény sikeresen nyitott külföld irányokba is.

A már évek óta működő reklámkampányok mellett a 2010-es Kulturális Főváros év a külföldi állampolgárok számára is ismertté és vonzóvá tette a rendezvényt. Ez mind a határon túli magyarok, mind a horvát, szlovén és osztrák kilátogatók számát megsokszorozták. A 2011-es évben a rendezvény elsőszámú feladata volt a jelentősen megnövekedett érdeklődést megfelelő szinten kiszolgálni, és látványosan tovább fejlődni. A fesztivál kemping területét több mint kétszeresére növelték, természetesen az újonnan elfoglalandó területeket is kerítéssel kellett körbe venni, és biztosítani kell a közvilágítást, a 24 órás biztonsági őrzést, értékmegörzőket. A sátorozók számának ekkora növekedése a kulturált, higénikus tisztálkodási feltételek biztosítása miatt magával vonzotta a vizesblokk rendszer teljes átalakításának, jelentős fejlesztésének a szükségességét. Több mint kétszer annyi zuhanyzó és WC áll már a fesztiválozók rendelkezésére a korábbi évekhez képest.

A nemzetközi előadók komoly színpad- és háttértechnikai igényeit kielégítendő további infrastrukturális fejlesztéseket hajtanmak végre. A színpadoknak és az azokat befogadó sátraknak a méretét is tovább növelik, összesen 2400 m2 fedett területet építenek, négy és fél kilométer kerítést és 450 méter kordont helyeznek el, a vizesblokkokkal egyetemben 24 konténer házat telepítenek.

A XII. Rockmaraton fesztivál 2012. július 9 - 16 között, egy teljes héten át dübörög majd Pécs mellett Malomvölgyi Arborétumban. Négy színpadon, több mint 120 zenekar lép majd fel, köztük 20 külföldi bandával. Olyan neves fellépők tisztelik meg fesztiválunkat, mint thrash/death metal legnagyobb ikonja, a Sepultura zenekar alapítója, a brazil születésű Max Cavalera, a Soulfly zenekar élén, vagy a szimfonikus powermetal talán legnagyobb zenekara a finn Stratovarius. A méltán népszerű folk-metalt idén két az orosz Arkona mellett a skót Alestorm képviseli. A fesztiválról kihagyhatatlan punk zene egyik ősatyja az angol GBH három év után tér vissza egy koncert erejéig, de ezt a stílust erősíti majd a szlovák Konflikt és az argentin Argies is. Az Egyesült Államokból 2012-ben rekord számú zenekar látogat a Malomvölgybe. A már klasszikusnak számító nagyöregek, mint a Crowbar és a Suffocation mellett olyan népszerű fiatal metál csapatok lépnek fel, mint a Carnifex, a Texas in July vagy a világ egyik legtechnikásabb metálzenekaraként is számon tartott Origin. A magyar rockzenei paletta egészét lefedi a fesztivál idei kínálata, a fiatalabbaknak szóló Depresszió zenekartól, az idősebbek nagy kedvencéig, a P. Mobilig bezárólag. Olyan évek óta kihagyhatatlan magyar sztárokkal, mint a Tankcsapda, az Ossian, Pokolgép, a Lord vagy a Deák Bill Blues Band.  

Mivel a Rockmaraton fesztivál célja, hogy a lehető legtöbb emberhez eljuttassa a rockzenét, ezért igyekszik kulturált, európai körülmények között, igazi hazai és külföldi zenei csemegék fellépését hazai pénztárcákhoz szabva kínálni. A 2012-es rendezvényre a heti bérlet mindössze 9.990.- forint elővételben, ami a hasonló színvonalú és méretű fesztiválok jegyárának fele, harmada.. Naponta 5-7000 emberre számítanak, összlétszámban a rekordnak számító 60.000 főt szeretnék elérni.   

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr464570671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum