RockStation

Ilyen lesz a koncert-ősz nyugati szomszédunknál

2012. október 02. - sunthatneversets

StoneSour2012.jpg

Idén már megnéztük, hogy a hazai koncertszervezők ősszel és decemberben kiket hoznak el nektek. Végigfutottunk a Phoenix Music, a Concerto Music, a Hammer Concerts és a Livesound teljes kínálatán, de mi a helyzet tőlünk nyugatra, Ausztriában.

A Skalar Music által szervezett ausztriai koncerteket most abból az aspektusból vesszük szemügyre, hogy kik azok az előadók, akik nem érnek el Budapestig. (A képen a Stone Sour)

Az októberi sort a Refused indította, akik október 1-jén az Arena-ban léptek fel. Az újjáalakult svég HC/punk brigádot a Novarockon már el lehetett csípni idén, de ott a vihar miatt csak 7 dalig jutottak. A kanadai Billy Talent is jól csengő névnek számít odakint. Nálunk a Szigeten lehetett látni őket tavaly, most október 3-án a Wiener Stadhalleban lépnek fel új lemezük turnéján, vendégük az ide Szigeten is megfordult Anti-Flag lesz.

Ha valaki bírja az amerikai csajmetált – már ahol nő az énekesnő – annak bizonyára érdekes lehet az október 9-én a bécsi Szene-ben fellépő Halestorm koncertje. A Paradise Lost sem jut el idén hozzánk, őket október 11-én  Grazban, a P.P.C.-ben lehet megnézni, amint új lemezüket turnéztatják.

Október 15-én a bécsi Szene-ben lép fel a Max Cavalera vezette Soulfy, bár őket az idei és valószínűleg utolsó Rockmaratonon el lehetett csípni. 23-án egy hard rock legenda a svéd Europe teszi tiszteletét az Arena-ban, míg egy nappal később a blues-rock szerelmesei örülhetnek a Rival Sons B 72-es bécsi fellépésének.

Steel Panther 2012.jpg

Október 28-án a világ egyik legviccesebb sleeze zenekara a Steel Panther vendégszerepel a bécsi Gasometer-ben, míg ugyanaznap Linzben Serj Tankian lép fel nagyzenekarral a Brucknerhaus-ban, ráadásul ez utóbbi egyben lemezfelvétel is lesz.

Idén nem jut el klubkoncerten Magyarországig (Hegyalján voltak) a kanadai Danko Jones, akik új lemezükkel turnéznak, de október 29-én az Arena-ig igen.

November 5-én az ír Therapy? vendégszerepel a Szene-ben, míg egy nappal később Grazban a P.P.C.-ben. November 14-én egy erős hármas ad koncertet a Gasometer-ben, hiszen az amerikai Trivium, és As I Lay Dying valamint a német Caliban koncertezik itt, míg a Múzeumnegyed E csarnokában egy igazi gitárhős Steve Vai lép fel, de a szimfonikus metálért rajongók sem maradnak koncert nélkül, mert a Szene-ben meg Kamelot lesz.

November 19-én a bécsi Szene vendége lesz az augusztusban új lemezzel jelentkezett svéd Katatonia. 21-én pedig szintén Bécsben a Flex-ben lép fel az olasz Lacuna Coil, akik az idei Sziget metálnapjának is vendégei voltak.

Monster magnet 2012.jpg

Ha valaki szereti a könnyedebb, de szórakoztató gitárzenét, annak november 25-én a svéd The Hives ad koncertet a Gasometerben, míg 27-én az Arena színpadán a Monster Magnet játszik.

November 30-án két tengerentúli nagyágyú ad koncertet a Gasometerben, hiszen itt játszik aznap este a Slipknot két tagját (Corey Taylor, Jim Root) soraiban tudó Stone Sour és a Papa Roach is.

Már decemberben, egészen pontosan 7-én Meshuggah az Arenaban, míg 8-án Marilyn Manson és Rob Zombie koncert a Wiener Stadthalleban.

Rob zombie 2010.jpg

December 12-én a Szene színpadán játszik a közös turnén lévő Soil, Fozzy és Breed 77, míg egy héttel később az ohioi metalcore Miss May I zúz szintén ugyanitt. Ha valaki pedig szereti a germán punkot annak 21-én és 22-én Die Toten Hosen lenne a Wiener Stadthalleban. Azért csak lenne, mert már mindkettő teltházas.

Ha valaki el akar képedni, annak ITT a teljes kínálat.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr644813460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum