RockStation

Rózsás a helyzet?: 6TEST - Virágok Helyett EP (2013)

2013. január 15. - KoaX

6test-viragok.jpgMindig érdekelnek a kisebb- nagyobb magyar zenekarok anyagai, mivel néha igazi gyöngyszemekre lehet lelni. Persze van, amikor olyanokba botlok, hogy röhögve küldöm a linket haveroknak. Mostanában főleg IHM-et (hála koncertnek), Motörhead-et, meg Hatebreed-et hallgatok sokat. Eléggé széles skálán mozgok ezekkel, azt hiszem. A napokban megkaptam a 6TEST Virágok Helyett címet viselő új négy számot, és egy feldolgozást tartalmazó EP-jét. Ez is pörgött mostanában rendesen. Persze ez a dolgom itt, hogy miközben utazom a buszon, villamoson, metrón hallgassam a zenéket, és alkossak is valamilyen véleményt. Milyen a véleményem erről az anyagról? Uccu a tovább gombra!


Eddig nem ismertem a zenekart, azt hittem, hogy totál új arcok, amikor egy kollégám mesélt róluk. A modern metalt játszó szebb napokat is látó zenekar nem sokat teketóriázik belevágnak egyből a kemény, néhol kicsit nekem In Flames-es zúzásba.

A zene maga marha jó. Nagyon tetszik a zúzós, markáns hangzás. Jól szólnak a gitárok, a dob is oda vág rendesen. Nem is csoda, hiszen Jankai Valentin vezetésével készültek a felvételek. Róla meg tudjuk, hogy nagyon benne van ezekben a stúdiós dolgokban. Ami nagy erőssége az anyagnak azaz, hogy magyarul énekelnek/ordítanak/hörögnek. Ezzel is rengeteg rajongót tudnak szerezni itthon. Persze nem annyira egyszerű magyarul tolni a hörgést, eléggé kevés zenekarnak megy jól.

A Virágok Helyett címet viselő nyitó szám tökéletes kezdés. Pethő „Seza” Krisztián kegyetlen módon ordít. Ahogy beletekertem a dalba pont egy ilyen részt kaptam el, és ezért is vállaltam el a cikket. Aztán persze ott van, a Nem Leszek Jobb. A női ének, amit Toppán Anikó hozz, ebben a számban.

A harmadik Minden Más már egy igazi gyors zúzda. Persze a többi szám sem, egy altató, de ez az egyik legjobban pörgő szám. Kimondottan tetszik ebben a számban Szabó Ricsi dobolása. Nem színezi halálra, de még is atom feszes, és marha jól eltalált témák vannak benne. Aztán a két gitáros, és persze basszusgitáros Bódy Zoltán, Hajdu Zoli, Oancz János is rendesen oda tesznek, főleg a negyedik egyben utolsó új számban a Hazudj Még-ben.
6test.jpg
Na most eddig csak szépet és jót írtam a zenekarról, de sajnos van negatív része is az EP-nek. A Rolling In The Deep címet viselő angol szám egyszerűen borzasztó. Egyszer hallgattam meg, és töröltem is az mp3-ról, mert nem jó. Mellé nyúltak vele nagyon a srácok. Van ilyen, mástól is hallottunk már ilyet, a világ ettől még nem dől össze. Csak az angol dolgot nem nagyon kell erőltetni.

Aztán jön még az én kis kukacoskodásom. Nem tehetek róla, de nem szeretem a női éneket. Illetve marha ritka az, amire azt mondom, hogy jó,és hozzá pakol a zenéhez (Arch Enemy) Amikor éppen elkezdem élvezni a hörgős zúzós zenét, megtörik valami dallammal, ami számomra nagyon sok helyen elrontja az adott dalt. Ez van sajnos, pedig kevesebb női énekkel nagyon bejönne az anyag. Így is fogom hallgatni, meg érdekel, hogy mivel rukkolnak elő még, de nem lesz mindig fent az mp3-on.

Azért adjon mindenki egy esélyt a zenekarnak, és hallgassa meg az anyagukat ITT. Aztán kövessétek őket a Facebookon is, ha bejön az anyag. Sok sikert a zenekarnak, és azért majd egy-egy koncertre, tutira lemegyek megnézni őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr975017751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum