RockStation

Ingyenes I Am Heresy és Hierophant koncert a Dürerben

2013. január 20. - sunthatneversets

Iamheresy.jpg

Nathan Gray az elmúlt tizenhét évben épp eleget tett azért, hogy a hazai közönségnek kötelessége legyen nyomon követni azt, hogy énekesként vagy magánemberként mibe is vágja a fejszéjét. Erre kellő alapot adott az elmúlt tizenhat év öt itthoni BoySetsFire-koncertje, és a méltán meghatározó post-hardcore zenekar mellett három éve még a The Casting Out élén is tiszteletét tette nálunk. A most következő márciusi alkalom azonban újfent különleges lesz, hiszen az énekest ezúttal büszke apaként láthatjuk majd az I Am Heresy énekeseként színpadra állni a Dürer Kertben.

Flyer Iam.jpgA hardcore/punk világában nem túl bevett szokás, hogy egy apa és fia annyira egy hullámhosszon legyen a zenén belül is, hogy a családtagok egyben cinkostársakká is váljanak, bár erre is láttunk az utóbbi években pozitív példákat. Az áprilisban az A38-on koncertező H2O frontembere, Toby Morse a tengerentúli koncerteken rendre fiával konferáltatja fel zenekarát – aki egyszer-egyszer el is nyom egy dalt, pedig még alig tízéves –, de például az Integrity frontembere, Dwid Hellion saját fiával hívta újra életre a Dark Empire Recordsot is. Nathan pedig saját fiával alapította meg az I Am Heresy-t, ami a tavalyi év egyik legizgalmasabb bemutatkozásával örvendeztette meg a műfaj szerelmeseit. A Magic Bulletnél (Cave In, Ancient VVisdom, Valerian Swing) megjelent, cím nélküli debütálásban két generáció két üzenete találkozik. Egyfelől Nathan ismét olyan zenei környezetben találta magát, mint a BoySetsFire megalakulásakor, így a nyers hardcore/punk világában ismét úgy használja sokszínű orgánumát, mintha 1996-ot írnánk. Másfelől ez a zsigeri erő annak is köszönhető, hogy a gitárosok, Simon Gray és Jonah Latshaw (aki pedig a BoySetsFire-gitáros Joshua Latshaw fia) saját szájízük szerint formálták a kilencvenes évek metalos hardcore hangzását, beleértve a manapság is divatját élő, zajos megszólalással, a végeredmény pedig így épp annyira kacsint vissza a BSF első szárnycsapásaira, mint amennyire a Converge, a Botch és a Coalesce kilencvenes évekbeli örökségét is megidézi.

Nem is véletlen, hogy a zenekar vendége a tavaly már a Deafheaven előtt bizonyító olasz Hierophant lesz: a The Secret basszusgitárosát is soraiban tudó zenekar a napokban írt alá a Bridge Nine-hoz, ahol végre megjelenhet a formáció bemutatkozó nagylemeze, a Great Mother: Holy Monster is. A legutóbb látott koncertélmény, valamint az eddig megosztott dalok tükrében pedig méltán remélhetjük, hogy az európai hardcore-színtér egy újabb sötét tónusú pionír kivirágzását élheti majd meg egy olyan közegben, ahol már inaktív a Rise and Fall, és kíméletlenül eluralkodott a hisztiző öcsizés. Így ha kíváncsi vagy két olyan sötét hangzásvilágú, de markáns karakterrel rendelkező produkcióra, akik méltán fogják meghatározni az idei évet a hardcore/punk világában, március 18-án mindenképp a Dürer Kertben lesz a helyed, ahol ingyen élheted át azt a kíméletlen erőt, amit ez a két banda szólaltat majd meg a színpadon.

A Phoenix Music Hungary és a Dürer Kert bemutatja:
2013. március 18. Budapest @ Dürer Kert, 19:00
I AM HERESY (USA)
HIEROPHANT (I)
+ VENDÉGEK
A KONCERTRE A BELÉPÉS INGYENES!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr175028613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum