RockStation

ZUD – Érkezik az első klip

2013. március 18. - sunthatneversets

ZUD.jpg

Hosszas tervezgetés, kísérletezés után 2012 májusában megalakult a ZUD zenekar. Neve a mongol „zud” (dzud) szóból ered, ami a fagyos, pusztító erejű orkánokkal teletűzdelt telet jelenti. Az alig egy éves zenekar jelenlegi felállásában a dobok mögött Monoszlai Betti, gitáron Eckert Attila (ex-Last Pain) és Fülöp „Cannibal” Norbert (ex-Last Pain), basszusgitáron Rab „Kráken” Attila (Niburta), a mikrofon mögött pedig Bencsik „Becse” Gergely (Virrasztók).

A zenekar a magyar underground egyik legfrissebb, de rajongótáborában meglepően gyorsan növekedő színfoltja. Zenéjük crossover a népszerű elektronikus műfajok (trance, dubstep) és a különféle metal ágak (thrash, death) között. Hangulatviláguk – nevükhöz híven – sötét, legtöbb dalukat átjárja a lerombolt civilizáció, a végtelen puszták, és a közelgő világvége képe.

A ZUD alig két hónappal a megalakulása után, 2012 júliusában, megjelentette első, hat számos EP-jét, a 35 perc hosszú Machine Born korongot, mely ingyenesen letölthető, és teljes egészében meghallgatható a youtube-on. A csapat jelenleg nagy erőkkel dolgozik a második kislemezén – Fall Into Oblivion – amelyről még 2012. december 21-én, a Dzud „világvége” napján megjelentették a Roh! című dalt. A csapat a 2012-ben megjelent EP lemezük, a Machine Born, Cage című dalához videoklipet is készített, melyet március 31-én mutat be a közönségnek.

https://www.facebook.com/zudband

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr255140057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum