RockStation

Horvát post-rock punkos attitűddel a Roham Bárban

2013. március 22. - sunthatneversets

Storms.jpg

A dzsukhell kollektíva ösztönözné a kedves érdeklődőket április 5-én (pénteken) a RoHAM Bárban megrendezésre kerülő tavaszi eresztésben soron következő DIY bulijára, ami mondhatni a horvát-magyar barátság jegyében zajlana.

Horvát részről mindkét vendégünket Zágrábból üdvözölhetjük majd köreinkben. Stormsilag a néhai Nikad és Don't Mass With Texas (csak, hogy talán hazánkba is eljutott hivatkozásokat említsek) gárdájában edződő férfiakat tisztelhetünk, akik a post-rockot, mint fogalmat, inkább a nyersebb punkosabb attitűddel közelítik meg, nem amolyan csilingelős, habos-babos, avagy túl hypeolt, pózerkedés formájába, ellentétben a legtöbb ilyen jelzővel illetett előadók tömkelegével.

Viszont a Cripple And Casino, inkább a punk, az indie, a rock, etc. zenéket értelmezné újjá, avagy forgatná magában és adná ki egy kis Pretty Grils Make Graves után érzettel az amúgy igen nyers, és zajos dallamokat, amit hol dallamos, vagy karcos, ordibálós női vokállal fűszereznek.



Ezzel szemben a magyar kontingens hasonló felállással, de mégis valahol eltérő megközelítéssel reflektál ugyanazokat érintő kultúrkérdésekben. Mivel vegyük csak a győri származású őszinte, szintén punkos hangulatú, de igen sokrétű megnyilvánulású Rosa Parks-ot akik a post-rock kérdésre adnak egy amolyan ungarichse választ, avagy a 40 Days, akik az indie kultúrképre adhatnak egyfajta reakciót, hogy nekünk baszki ez a dream pop ide haza... amit különben a híres neves Recorder magazin is megénekelt róluk! TOVÁBBI INFORMÁCIÓK ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr545161887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum