RockStation

Arénarock: Novarock Feszivál 2013, 2. nap

2013. június 16. - Frogfoot

0kiss2010_21.jpg

Az első nap végén a Rammstein által elővezet tűzijáték után némileg lájtosabb napnak néztünk elébe, még akkor is, ha az este fő attrakciója, a KISS újból a látványos koncertet preferálja. De ne szaladjunk ennyire előre, mert ha metálos szempontból nem is ez a szombat volt a fesztivál nonpluszultrája, de azért eseménynek így sem voltunk híján.

DRAGONFORCE

Bár a nap tele volt akár alternatív előadókkal, a Kék-színpadon mégis színtiszta metál kezdődött. Mondjuk nem a tegnapi volt a Dragonforce valaha adott legjobb koncertje, lévén, hogy technikai probléma miatt eleve késve léphettek színpadra, majd Marc Hudson énekes mikrofonja nem szólalt meg. Amikor már minden klappolt kiderült, hogy a sogoróknál vevők erre a nagyon is átlagos muzsikára, amely kétség kívül élőben azért nagyobbat üt, mint lemezen.

PARKWAY DRIVE

A Parkway Drive adta a fesztivál egyik legintenzívebb koncertjét, mondjuk ez valahol várható is volt. Winston McCall énekes egy percig sem hagyta, hogy leüljön a buli hangulata, végig tüzelte a rajongókat. Mérget vennénk rá, hogy a VOLT Fesztiválon is nagyon kitesznek majd magukért.

parkwayDrive1.jpg

BAUCHKLANG

Voval Groove Machine. Jelenleg Ausztria egyik legnépszerűbb formációjáról beszélünk, akik hangszerek nélkül, szájjal adnak ki elképesztő hangokat. Baromira nem fesztiválra való, de baromira érdekes amit csinálnak.

STEREOPHONICS

A tegnapi alteros vonulat egyik legjobb koncertjét a walesi Sterophonics adta. Nagyon karakteres rockzenét toltak és élőben is bizonyították, hogy nem véletlenül ennyire sikeresek.

AMON AMARTH

Hát a svéd viking-horda nem finomkodik. Az Amon Amarth a legjobb bizonyíték arra, hogy lehet tolni death metált nagy rockfesztiválon és nem csak 300 embernek egy klubban. Ehhez mondjuk olyan jónak is kell lenni, mint ők. Rengetegen voltak a koncertjükön, ennek fényében az új lemez is várós.

amonamarth1.jpg

KISS

A Kiss az igazi arénarock megtestesítője. Koncertjükön a látvány legalább olyan fontos - ha nem fontosabb - mint maga a zene. Baromi látványos új show-val jöttek, és természetesen a gitár és dobszóló sem maradhatott el. Náluk aztán mindig történik valami a színpadról, Gene Simmons vért köp, Paul Stanley pedig még mindig képes a feje fölé rúgni, pedig ilyen korban már biztos nem könnyű ez. Mivel mégis csak az új lemez turnéja ez, szóltak is bőven új dalok, de természetesen a régi slágerek sem maradhattak el. A szórakoztató és látványos előadás után vasárnap már csak a zenéé a főszerep. 

FOTÓK: RÉTI ZSOLT. A KÉPEK NEM A HELYSZÍNEN KÉSZÜLTEK.

Köszönet a lehetőségért a Skalar Music Entertainment-nek és a Skalar Music Hungary-nek.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr355363704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum