RockStation

Bulizós deathcore a Hajón

2013. október 29. - sunthatneversets

We Butter.jpg

Noha már tavaly is megtapasztalhatták első hazai koncertjének alkalmával a bulizós deathcore rajongói, hogy a német We Butter The Bread With Butter nem ismer tréfát, ha minőségi szórakoztatásról van szó, november 4-én az A38 Hajóra már főzenekari, egész estés programmal tér vissza Goldkinder című új lemezével a lübbeni banda, és ha ez nem elég, a srácok turnéja Budapesten találkozik majd a Betraying The Martyrs aktuális körútjával.

A duóként indult, ám három éve teljes zenekarrá bővült WBTBWB immáron harmadik nagylemezét jelentette meg augusztus elején. A tavalyi Projekt Herz EP óta már ez a második felvétel, amit a srácok szerzői kiadásban – de továbbra is nemzetközi terjesztésben – jelentetnek meg, és a Visible Noise (ahol korábban a Bring Me The Horizon, a Your Demise, vagy a Bullet For My Valentine adtak ki anyagokat) gondoskodik is arról, hogy mindenhová elérjen a német srácok elektronikát sem nélkülöző hangzásvilága. Mindez főképp azért különleges, mert a humorban és erőteljes breakdownokban bővelkedő dalok német nyelven szólalnak meg, ám a dalok lendülete és hangszerelése mégis azt igazolja, hogy az eltelt évek során a srácok a tagcseréken keresztül is rálelhettek tulajdon karakterükre.

Flyer We Butter.jpg

Ezt kívánja majd igazolni a novemberi koncert is, ami azoknak is sok váratlan meglepetéssel kecsegtet majd, akik már tudják, mire számíthatnak a formációtól. A zenekarral egyenértékű játékidővel készül majd Franciaország egyik legnagyobb nemzetközi figyelmet élvező reménysége, a Betraying the Martyrs. A hazánkban már többször is bizonyító banda életében mindenképp új időszámítás vette kezdetét, mikor a srácok a Sumerian Records szárnyai alá kerülhettek, és a Breathe In Life című nagylemez is méltán igazolta a bizalmat: a vastag szintetizátorszőnyegekkel, dallamos énektémákkal és súlyos breakekkel operáló deathcore banda hangzása minden értelemben egyedülálló Európán innen és túl is, és a Darkness Dynamite egykori énekesével kiálló zenekar ezt az A38 fedélzetén is bizonyítani fogja. Az este alkalmával fellép még egy francia zenekar a Shoot The Girl First képében: az Artery üdvöskéje júniusban megjelent friss nagylemezével debütál majd itthon, és az elektronikus betétekben bővelkedő metalcore szerelmesei aligha tévedhetnek velük. A koncertet megalapozó hangulatról pedig hazai oldalról a Subliminal Merger gondoskodik majd, akik idén végre megjelentették bemutatkozó nagylemezüket, és nem is restek élőben újra és újra bebizonyítani, hogy milyen erőket szabadítanak fel koncertjeik során. Így hát aki szeretne tisztán látni azzal kapcsolatban, hogy a deathcore 2013-ban milyen utakat tör magának, annak mindenképp az A38 Hajón lesz a helye, mert mind a négy zenekar gondoskodni fog majd arról, hogy senki se felejtse el ezt az estét egykönnyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr855604092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum