RockStation

Kistehén: Szimpatizánsok koncert Grecsó Krisztiánnal és Erdős Virággal az A38 Hajón

2013. november 12. - sunthatneversets

kistehen.jpg

November 14-én érkezik Budapestre a Kistehén Szimpatizánsok nevű koncertsorozata. A zenekar az országos turné minden állomásán kortárs gondolkodókat, emberjogi aktivistákat, költőket, sportolókat és más helyi példaképeket vár pár mondat erejéig a színpadra. Kollár-Klemencz Laci élcelődő rímei, társadalomkritikája és a zenekar fülbemászó dallamai, vagyis a Kistehén koncertje a közreműködők segítségével teszi még érthetővé mondanivalóját: Merd nyíltan vállalni a véleményedet és önmagadat! Az A38 Hajón Grecsó Krisztián és Erdős Virág működik közre, majd mosonmagyaróvári, pécsi és székesfehérvári állomások következnek.

Külön koncepcióval indította el őszi turnéját a Kistehén zenekar. Az egyik daluk után Szimpatizánsoknak elnevezett koncertsorozat keretében szeretnének egy olyan platformot nyitni a közönség felé, ahol koncert, rock, punk, buli találkozik kortárs gondolkodókkal, helyi példaképekkel, emberjogi aktivistákkal, költőkkel, sportolókkal, pár mondat erejéig egy közös gondolat mentén.

The punk intellectual who talks to the animal – az intellektuális punk, aki beszél az állatok nyelvén. Így definiálja önmagát, és zenei küldetését a zenekar: intellektuális értékeket hordoz, szókimondó, társadalmi és politikai tartalommal dúsított mondanivalót közvetít, humorral közelít, de mondanivalója kicsit sem vicc.

„Szeretnénk elősegíteni, hogy a magyar társadalom egy öntudatosabb társadalommá váljon, ami olyan emberekből áll, akik pontosan tudják, mit akarnak, akiket nem lehet megtéveszteni, akik önmaguk alakítják ki mindennapjaikat, kultúrájukat, környezetüket. Akiket nem lehet hatalmi eszközökkel, politikai célokból megosztani, akiknek az ország nem csak jobboldalból meg baloldalból áll, hanem elsősorban olyan alapvető emberi értékekből, amiket nem lehet elválasztani.” - mondta el a koncepciót bemutatva Kollár-Klemencz László. - „Egy az ország, ahol az emberek merik vállalni más véleményüket, ahol ismét társadalmi párbeszéd van. Hiszünk abban, hogy akkor lesz ismét virágzó kultúra, és élhető otthon. Ahol „merjük ismét önmagunkat és egymást szeretni”, ahogy Grecsó Krisztián fogalmazott az egyik koncerten.”

A Kistehén sokszínűségével a közönség nagyon különböző csoportjait és korosztályait is képes megszólítani, ugyanakkor provokatív, megosztó, kísérletező is egyben. Ezt a kezdeményező, kimozdító magatartást erősítik a meghívott vendégek, akik néhány perces felolvasással és monológokkal tarkítják a koncertet: az A38 Hajón Erdős Virág író és Grecsó Krisztián lesz segítségükre. A zenei programban a régi klasszikusok mellett az az új slágerek is elhangzanak, mint az Ezt is elviszem magammal, vagy a Ha sírok, melynek videója itt látható:

Vendégként játszik a Jurij zenekar is, mely idén a számos hazai fesztiválszereplés mellett Londonban is fellépett, szeptemberben pedig Magyarországot képviselte a 28. Nemzetek Fesztiválján Berlinben. A 2001-ben, Nyíregyházán alakult együttes koncertjein néha komoly, máskor enyhén infantilis, kéz- és lábdobálós szocrock dalokkal táncoltatja meg az embereket. Következő albumuk felvételeit a jövő év elején kezdik meg, és 2014 nyarára szeretnék megjelentetni az anyagot.

A Szimpatizánsok turné budapesti koncertjére november 14-én kerül sor az A38 Hajón, ezt követően pedig november 22-én Mosonmagyaróváron, 23-án Pécsett, december 6-án pedig Székesfehérváron játszik a Kistehén. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr405628599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum