RockStation

Népszavazás – Vicious Rumors, Circle II Circle, Nightmare, Eternal Flight, Demonlord, The Order of Chaos, Iron Knights @ Club 202, 2013.05.20.

2013. május 26. - viliricsi

Vicious Rumors Live B I.jpg

Bármilyen hihetetlennek tűnik, a címsorban szereplő névsor ebben a formában sem teljes, „csupán” Pünkösdhétfőn a Club 202-ben általunk látott-hallott zenekarok felsorolását foglalja magában. Ilyenkor felvetül a kérdés – mint ahogy sok beszélgetőpartneremben felmerült – szükségünk van-e tengerikígyó hosszúságú rock-programokra, avagy a kevesebb több volna-e? Jelen helyzetben két turné találkozott össze Budapesten (a Vicious Rumorsé és a Circle II Circle-é előzenekarostúl, mindenesetül), és mindez kiegészült három hazai zenekar műsorával. (Helloween) tök jó, hogy az állampolgár „egyet fizet, kettőt kap”! Azonban kevésbé lélekemelő a „főfogás” (Vicious Rumors) esti 11 órás kezdési időpontját szemlélve belegondolni a másnapi felelősségteljes(nek szánt) munkanapba. És mivel nem két-három éve feltűnt tinibandák fesztiváljáról van szó, talán nem voltunk egyedül a gyermekvigyázás megszervezésének problémakörével sem.

Tovább

Nem boszorkányság! Vagy mégis?: Jex Thoth, Karst @ Budapest, Trafik, 2013.05.20.

jex-thoth-singing.jpg

Tipikusan olyan esemény volt ez, amelytől alapjáraton nem várta senki, hogy irdatlan nagy tömegeket fog megmozgatni, a szervező azonban szívügyének érezte tető alá hozni és ezzel magának, na meg a maroknyi tábornak is szerzett egy szép estét. Az eleve nem túl tágas pincehelyiségben amúgy még ez a nézőszám sem mutatott rosszul!..

Tovább

A kanizsai fejsze: Lumberjack Commando - The Bad Memories Lodge (2013)

lumberjack commando EP.jpgA világon a legkirályabb dolgok közt ott van a zenélés. Ebben szerintem sokan egyetértenek velem. Viszont van egy nagyon nagy baj manapság. Olcsók a hangszerek (nem, nem ez a baj), és rengeteg hangszerTULAJDONOS van. Na kérem szépen, ez itt a probléma oka. Semmi bajom azzal, hogy veszel egy gitárt, mert csajozni akarsz, de akkor már legalább valamit prüntyögj a gitáron, és ne akarj világsztár lenni. Természetesen van rengeteg példa a jó irányba is, mint a Lumberjack Commando-s zenészek, akik alád pakolják úgy a stoner témákat, hogy csuhajjja. Mi van velük most?

A Nagykanizsai srácok még nem léteznek túl régóta, mindössze egy- másfél éve, de már most megmutatják nekünk a The Bad Memories Lodge című anyagon, hogy mit is tudnak.

Tovább

Lovasi András kiütötte a TEJ frontemberét

Fishing.PNG

Lovasi András egy hatalmas pofont kevert le Pálinkás Tamásnak, a TEJ frontemberének. Tette mindezt ahelyett, hogy segítő kezet nyújtott volna neki. Vajon mi rossz fát tett Tomi a tűzre? Nos, valójában semmit. A fent említett akció ugyanis a Fishing On Orfű fesztivál hivatalos dalának klipjében történik meg, melyet a TEJ jegyez. Az immáron Viva Comet jelöléssel is büszkélkedő TEJ a szervezők felkérésére készítette el a dalocskát, és nem is róluk lenne szó, ha a feladatot nem humorral oldották volna meg. Az elcsattanó pofonon kívül ugyanis azt is fontos még elmondani a dalról, hogy német nyelven készült el, a kilencvenes évekbeli Scooterre emlékeztető stílusban.

Tovább

Fásy Ádám műsorában a NÓTA TV-n debütál a Blind Myself új dala

Blind Myself Fásy.jpg

Rövidesen megjelenik a Blind Myself új albumának a NÉGYSZÖGÖLnek a harmadik része. Június 11-én láthatjátok majd a 3 új dalhoz készült videoklipeket. A három számcím: Diszkószám az éhezésről, Veszélyes hulladék, Az igazi szó. Ez utóbbi Ady Endre versének megzenésítése

Az első dal, a Veszélyes hulladék dalpremierje nem akárhol lesz, hiszen az Fásy Ádám Zeneexpressz című műsorában, 2013. június elsején este 8 órától lesz látható a NÓTA TV-n!!!

30 éves minden idők egyik legnagyobb heavy metál lemeze: Dio - Holy Diver (1983)

Dio holydiverrq7.jpg...persze, így könnyű, hogy az ember már előtte megfordul Ritchie Blackmoore Rainbowjában, és a Black Sabbathban is énekelget kicsit. Mert hogy e lemezismertető igazából Őróla, Ronnie-James Dioról is szól. Szimpatikus lehetett az ’82-es megnyilatkozás, hogy a Dio nem más, mint együttes, csak ez a név most a Black Sabbath-évek után jól cseng, de gyorsan ismerjük be, hogy ez az 1983. május 25-én - azaz ma 30 éve - megjelent Holy Diverrel induló sorozat az ő szóló-pályafutását jelenti. Például a későbbi Lock up the wolves lemezen egy 17 éves fiú, Robertson gitározik; nehezen hihető, hogy őt a zenekarvezető úr bármilyen fontos döntésbe bevonta. Ronnie-James – bármilyen szerény, de – zseni; ily módon kilóg minden csapatból. Ez okozta vesztét a Rainbowban, és a Black Sabbathban egyaránt.

Tovább

Így játszik Depeche Mode-ot a Ghost

Ghost20132.jpg

Az utóbbi évek egyik legnagyobb durranása (vagy lufija, ezt majd az idő eldönti) kétségtelenül a svéd Ghost felbukkanása volt. Papa Emeritus és a Névtelen Kísértetek nemrég adták ki második, Infestissumam című lemezüket, melynek japán kiadására egy feldolgozás is került, mégpedig a Depeche Mode Waiting For The Night-ja. Ha már a héten Depeche koncert volt gondoltuk megmutatjuk, hogyan játssza egy okkult rock banda az egyik dalukat. Ha valaki nem lenne képben, annak odatettük a dal eredetijét is, mely az 1990-es Violator című lemezen szerepelt. 

Tovább

25 éves a Paradise Lost

ParadiseLost_March2012.jpg

A brit gótikus metál alapvetés, a Paradise Lost idén ünnepli negyedévszázados fennállását. Ezt egy négy állomásból álló koncert körúttal teszik, természetesen az Egyesült Királyságban. A bulik állandó vendége az olasz Lacuna Coil.

"25 év hosszú idő, és bár úgy tűnhet, hogy kissé rozzantak vagyunk, ennyi év után is úgy játszunk, hogy a szívünkben fiatalok vagyunk. Hiszem, hogy ez a fiatalos tűz a legnagyobb dolog, nem vásárolható meg kocsmákban. Csináltunk sok albumot, játszottunk megannyi koncerten, öregebbek lettünk, de bölcsebbek annyival nem, de most itt a lehetőség, hogy úgy játsszuk el a dalokat, ahogy még eddig soha. Kérlek, gyere csatlakozz hozzánk és ünnepelj velünk!"

Egy különleges kislemezzel jön a Shinedown

tumblr_meyj0c6orX1qg0ayto1_1280_large.jpg

A Warner égisze alatt létrehozott The Live Room sorozat keretében az amerikai hard rock banda vett fel egy öt dalból álló kislemezt. A hanganyag mellett videófelvétel is készül az eseményről. A sorozat lényege, hogy híres amerikai stúdiók keresnek meg zenekarokat, akik a néhány dal felvétele közben magukhoz közel engedve a videós stábot mutatják be képességeiket, betekintést engedve a studió felvételek világába. A hajtás után a tavalyi Amaryllis albumról látható a Bully, picit máshogyan.

A kislemezen az alábbi dalok lesznek hallhatók:
Bully, I'll Follow You, Amaryllis, Miracle, I Feel The Earth Move (Carole King cover)

Tovább

Formidable: új Omnium Gatherum videó

omniumgatherum2013.jpg

A finn melodeath bandának az Omnium Gatherum-nak még február 22-én jelent meg az új nagylemeze, Beyond címmel. Nem mellesleg egy nagyon jó albumról van szó, amiről írni idő hiányában megfeledkeztünk picit, de talán tudjuk pótolni, mert helye lehet az év végi nagy összesítésnél. Addig is egy videó, amit a Formidable dalhoz forgattak, a hajtás után.

Tovább

Megjelent az Our Existence Is Punishment második albuma

OEIP THe Second.jpg

Az idén húsz éves Nadir tagságának nagyobbik része az anyazenekar mellett időről időre más formációkban is játszik. Az ipari doom metalos vonalon mozgó, szintén a felszabadult örömzenélés jegyében működő Our Existence Is Punishment projekt idén jelentkezik második albumával, melynek címe The Second Stage Of Grief.

Tovább

Botrány! Bon Jovi seggfejnek nevezte Justin Biebert

Bon Jovi 2013.jpg

Na jó, nem botrány, legfeljebb egy kis vihar a biliben. Bon Jovi a bécsi koncert alkalmával adott interjújában nevezte nevén a kiscsávót, mert a megvadult rajongónak 110 percet kellett várni valami falunapon Bieberre. 

"Minden generáció esetében vannak ilyen fickók, ebben nincs semmi újdonság.
Hosszabb távon a tisztelet hiányára utalhat, hiszen a közönség tagjai keményen megdolgoztak a jegy áráért, engedélyt adva arra, hogy két-három órát elvegyünk az életükből - illetve ennek a kölyöknek az esetében 80 percről van szó.
Ha egyszer megcsinálod, még megbocsájthatnak. De ha többször is megteszed, akkor az a te szégyened. Akkor nem akarnak újra látni. Akkor már klisévé válik. Ez igazán nem menő - seggfej vagy! Kib...ottul húzz dolgozni!"

Két dolgot tudunk hozzátenni. Egy: Bon Jovinak igaza van, Bieber egy seggfej - mindentől függetlenül. Kettő: hogyan sikerült olyan interjút összehozni, ahol Bon Jovi és Justin Bieber egy szövegkörnyezetben szerepel!? Kérem, kapcsolja ki!

Dargona Dragona - Itt a Vista Chino első új dala

Vista Chino 2013.jpg

Egy tavalyi bíróság döntés óta nem túlságosan ajánlatos Kyuss Lives!-ként működnie a Kyuss-nak, így aztán hogy mindenki (elsősorban Josh Homme és Scott Reeder) nyugodt legyen, nevet is változtatott, és Vista Chino-ként folytatja a John Garcia és Brant Bjork vezette banda, akik Bruno Favery gitárossal kiegészülve játszanak már vagy három éve. Hogy most ki a basszusgitáros - ha van egyáltalán -, azt nem tudjuk, mert a mostanában közzétett zenekari fotókon csak ők hárman szerepelnek. Viszont van kérem új dal, mely a Dargona Dragona címre hallgat és bár az év eleji ausztrál turnén már játszották most stúdióminőségben is meg tudjuk mutatni hajtás után. A dal egyébiránt a csapat az év második felében megjelenő nagylemezén kap majd helyet.

Tovább

14 év után megszűnik a GOREZONE

GOREZONE logo.jpgAz alábbi nagyon szomorú hírt kaptuk Nagy "Főnök" Zoltántól:

Ezúton tájékoztatunk mindenkit, hogy a szerkesztők saját elhatározása és döntése alapján, tizennégy évi működés után – sokak örömére és sokak bánatára – megszűnik a GOREZONE rádió show, amely minden hétfő este 20:00 és 22:00 óra között volt hallható a Tilos Rádió műsorán. Az utolsó adásnap 2013. május 27. lesz.

Úgy érezzük, a GOREZONE-nal elvégeztük a feladatunkat, azaz rendszeresen, a legjobb tudásunk és felkészültségünk szerint tájékoztattuk az Underground és Extrém Metal zenék rajongóit a hazai és nemzetközi színtér aktualitásairól (lemezmegjelenések, koncertek, élő interjúk stb.).

Úgy érezzük továbbá, sikerült bebizonyítanunk, hogy létezik magyar Underground és Extrém Metal zenei színtér, ahol a zenekarok előtt adott a lehetőség, és bár kemény, fáradságos munkával, de igenis el tudnak érni eredményeket, sikereket. Az adás befejezésével párhuzamosan az ingyenes GOREZONE Party-knak sem lesz folytatása. Nem akarjuk ugyanazokat a köröket futni, amelyeket egyes megfáradt zenekarok, illetve koncert-és programszervezők futnak itthon (lásd pl.: különböző kommersz produkciók, tribute zenekarok rendszeres felléptetése). El szeretnénk kerülni szakmailag az erőlködést is. TISZTELET A KIVÉTELNEK!!!

Az adás helyét június 3-tól egy másik Metal műsor, az Undertakerz veszi majd át. Köszönjük mindenkinek, aki az évek során hallgatott, támogatott bennünket és aki tiszteletét tette a Free GOREZONE Party-kon! KEEP ON DRINKING, FUCKING, HEADBANGING!!!

James Hetfield: Van elég anyagunk egy új lemezhez

metallica-press-conference-02.jpg

A Metallica frontembere a Billboardnak adott interjúban elárulta, hogy habár még nem kezdtek el dalokat írni az új lemezhez, de van elég anyaguk ahhoz, hogy bármikor összepattintsanak egy vadiúj albumot. Viszont a legnagyobb problémát az jelenti, hogy a temérdek elfoglaltságuk mellett időpontot találjanak arra, hogy az új kiadványra koncentráljanak.

Jelenleg a 3D mozifilmjük emészti fel minden percüket, ahogy Hetfield fogalmaz, már nagyon szeretnének a végére jutni, de most az elsőszámú dolog a film. Amint az megvan, akkor tudnak nekilátni az új lemeznek.

Az új album munkálatai még nagyon korai fázisában vannak, nagyjából az egytizede van meg, de már körvonalazódik és még sokat kell rajta faragni, hogy igazi mestermunka legyen belőle.

Kapcsolódó információ, hogy van egy hivatalos trailer-ünk a zenekar 3D-s mozifilmjéhez, a Metallica Through the Never, amit hazánkfia, Antal Nimród rendezett (neki köszönhetjük a Kontroll-t és a Predators-t is) és a tervek szerinte szeptember 27-én mutatják be az USA-ban és október 4-től láthatja az egész világ. Hajtás után a tekinthető meg a bemutató.

Tovább

Szarumán metálba váltott

0400ch.jpgSzarumánként és Dooku grófként is ismert Christopher Lee-ről régóta köztudott, hogy eszméletlen nagy heavy metál rajongó. Egyébként a kilencvenes évei felett járó színész zenéléssel is foglalkozik és a napokban, május 27-én (ami egyébként a 91. születésnapja is egyben) jelenik meg második albuma, a Charlemagne: The Omens Of Death. A hajtás után láthatjátok az új lemez trailer-ét.

Tovább

Újra összeáll a Sanctuary

sanctuaryband2013.jpg

Emlékszik még valaki a Sanctuary nevű bandára? Én mondjuk még lazán a pelenkámba végeztem a dolgomat, amikor ők alakultak 1985-ben. Három nagylemez után 1992-ben oszlott fel a banda. A lényeg, hogy 18 év után összeálltak pár nosztalgia koncert erejéig 2010-ben, majd ezek után a napokban bejelentették, hogy leszerződtek a Century Media-hoz és az év végén kiadnak egy vadiúj lemezt is. Az új album munkacíme egyelőre The Year The Sun Died. A hajtás után pár videót találtok.

Tovább

The Dillinger Escape Plan benyitott a Billboard 200-ra

The-Dillinger-Escape-Plan2013.jpg

A TDEP legújabb lemezéről, One Of Us Is Killler-ről mi is elismerően nyilatkoztunk a napokban. Nincs ez máshogy a világnak más részein sem. Ennek ellenére egészen szép eredmény, hogy az amerikai listákra egészen szépen rárúgta az ajtó az új album. Az első héten eladott 15 000 kiadvány arra volt elég, hogy az igencsak szép TOP 25-ben nyisson a zenekar

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum