RockStation

71 éves korában elhunyt Lou Reed

2013. október 27. - sunthatneversets

Lou-Reed.jpg

Nagyon szomorú hírrel zárjuk ezt a mai napot, 71 korában elhunyt Lou Reed. A halál oka nem ismert, de annyi korábban is ismert volt, hogy a zenész tavasszal májátültetésen esett át. Neve a Velvet Underground révén lett legenda, noha 40 év szólópályafutás állt mögötte. 1996-ban a Velvet Undergound-dal beiktatták a Rock And Roll Hall Of Fame tagjai közé. Nyugodjon békében! (Fotó: Getty Images)

Tovább

Vissza a hőskorszakba: Inercy, The Idoru - 10 éves jubileumi koncert @ Kazincbarcika, Diamond Club, 2013.10.19

idoru_flyer.jpgImmáron 10 éve hogy Magyarország legexportképesebb zenekara megalakult a Newborn romjain. Ennek örömére Szalkai Tiboru és Big igyekeztek maguk köré verbuválni egykori társaikat egy négy dátumot felölelő mini turnéra. Ács Máté és Pásztóy Balázs kivételével mindenki jelen volt eme jeles eseményen aki „valaha” is megfordult a The Idoru-ban.

Tovább

Szocreál Romantika - Gutting Revue: Kurvák Vére - klippremier + mini-interjujj

Gutting Revue klippremier.jpgHazánk (s feltehetőleg bolygónk) egyetlen "belezős hardcore swing" válogatottja végre-valagára elkészült az első klipjével! Amit remélhetőleg több még meredekebb, sokkolóbb is követ majd. Aberrált Atyát a kritizálás előtt még kifaggattam a kemény munka napjairól, de hogy hány kurva vére is folyt el a videó készítése közben, sajna örök titok marad...

Tovább

A hidegzuhanyon túl: Queensryche, Perfect Symmetry, Ad Astra @ Budapest, Club 202, 2013.10.23.

q23.jpg

Patinás név, több mint ideális összeállítás; a súlyos, de dallam-orientált zenébe ágyazott pengés hangszeres megoldások szerelmeseinek maga a Kánaán. Ilyennek ígérkezett a koncert és (mondanom sem kell) be is váltotta a hozzá fűzött reményeket.

Tovább

TOP 15 magyar rock/metal album

TOP10magyarock.jpg

Folytatjuk sorozatunkat, és most végre hazai pályára érünk. Most azokat az albumokat szedtük össze a hazai keményzenei palettáról, melyek szerintünk meghatározóak voltak és/vagy mérföldkő a magyar zenetörténelemben. A tízes listába megint nem fértünk bele, de szinte egészen biztos, hogy hagytunk ki olyat, akinek szerintetek itt a helye. Ha így van ne habozzatok, a szokásos fórumokon jöhetnek a további legendás albumok. A hajtás után a lista, most kivételesen nem próbáltuk meg eldönteni, hogy melyik jobb vagy rosszabb, egyszerűen a megjelenés dátuma szerint sorrendeztünk.

Tovább

Egy rajongó szikével vagdosott embereket a Broken Hope koncertjén

boxcuttersuspect.jpgAz eset még kedden, október 22-én este történt, a texasi El Paso-ban, ahol az amerikai death metal veterán banda, a Broken Hope a Deicide-dal turnézott éppen. A közönség soraiban aztán Jesus Ortegának (akit ott a helyszínen le is tartóztattak) elgurult a gyógyszere és egy dobozvágó szikével elkezdte a körülötte lévő embereket vagdosni. Három ember sérült meg, akiknek a háta, mellkasa, feje és nyaka sérült. Egyiküket kórházba is kellett szállítani, de úgy tudjuk, mindenki túlélte az őrült támadást. 

Hallgasd meg a Sepultura új lemezét!

Sepultura 13.jpg

Vannak országok, ahol már ma, van ahol jövő hét elején jelenik meg a Sepultura új albuma The Mediator Between Head And Hands Must Be The Heart címmel. Nos, aki nem bír várni, annak enyhítünk a szenvedésén, vagy éppen azt okozunk neki, de hajtás után itt az egész album. Ha pedig valaki kíváncsi Andreas Kisser gitárossal korábban készített interjúnkra az kattintson IDE.

Tovább

Forgotten Child: antik Pig Destroyer felvétel

aadg.jpg

A legendás grindcore alakulat a héten a Phil Anselmo által rendezett Housecore Horror and Music Festival-on nyomul, és egy érdekes bejelentésre is sort kerítettek: a banda 16 éves történelmében először basszusgitáros-t kerestek a zenekarba - ugyanis eddig nem volt náluk ilyen poszt - és ezt John Jarvis személyében (a dobos unokatesója) meg is találták. Viszont a nap főattrakciója nem ez volt, hanem az, hogy elővakartak egy ősrégi felvételt, amit még 2000-ben a new york-i CBGB-ben rögzítettek, mely anno az underground színtér mekkájának számított. A hajtás után az elképesztő videó, amint J.R. Hayes kettétöri a mikrofont, de nem kér újat, mint tenne kb. mindenki más, hanem inkább végignyomja anélkül - kemény.

Tovább

Philip H. Anselmo & The Illegals: új kétszámos EP

anselmoillegals.jpg

A Pantera és a Down egykori frontembere által szervezett népünnepély, a Housecore Horror and Music Festival zajlott tegnap, ahol olyan prominens zenekarok léptek fel, mint GWAR, Pig Destroyer, Eyehetegod, Crowbar. Itt jelentette be Anselmo az új szólóanyagát, egy két dalt tartalmazó kislemezt. A két dalt, az Ugly Mug-ot és a Pigs Pissing Pigs-t itt és most meg is hallgathatjátok.

Tovább

Nagykorúvá vált a Ganxsta Zolee és a Kartel!

kartel.jpg

Az immáron nagykorúvá vált Kartel - élén Ganxsta Zolee-val - 18 éve, az Egyenesen a gettóból című, klasszikussá érett nagylemezzel indította a pályát, rajta olyan elévülhetetlen örökbecsűkkel, mint a Boom a fejbe!, a Minden, amit akarok… vagy épp a címadó tétel. Zolee, Big Daddy és a „Kartelizálódott” Fényes Ösvény a Barba Negrában tartandó szülinapi bulival, turnéval és jó néhány újdonsággal ünnepli ezt a jeles kort.

Tovább

Felemás: Pearl Jam – Lightning Bolt (2013)

PJ Lightning.pngA grunge egykori élcsapatai közül egyedüliként a Pearl Jam vészelte át a stílusra jött nehéz időket úgy, hogy nem oszlott fel, nem alakult újra, és nem lőtte túl vagy fejbe magát valamelyik tagja. Igazából egy doboscserén kívül ma is ugyanaz a tagság, mint a legendás debütalbum, a Ten idején, bár az kétségtelenül igaz, azok a mélységek, melyek a grunge korszakban jellemezték őket már nincsenek meg, persze grunge sincs.

Tovább

Devil You Know - újabb szuperformáció

Devil-You-Know.jpg

Nem tudjuk elégszer mondani, hogy a supergroup-ok korszakát éljük. Itt az újabb remek példa. A korábbi Killswitch Engage énekes, Howard Jones (aki tavaly év elejéig volt a KSE frontembere, míg az eredeti énekes Jesse Leach miatt ki nem tették), az All Shall Perish gitárosa, Francesco Artusato és a Devolved dobosa, John Sankey új bandába tömörült, melynek neve Devil You Know lett. A banda 2014 elején jön első lemezével a Nuclear Blast gondozásában, de a banda Facebook oldaláról egy lájk ellenében a demó nóta letölthető, aminek a címe Shut it Down

Vigil - Új Lamb Of God videó egy 10 éves dalra

lamb-of-god-vigil.jpg

Randy Blythe perének lezárulta után ismét teljes erővel dübörög a Lamb Of God. A csapat november 11-én adja ki újrakevert, remaszterizált formában a tíz évvel ezelőtt megjelent As The Palaces Burn című albumát. Bár 10 éves dalhoz nem szokás klipet forgatni, itt most az is megtörtént, hajtás után az album Vigil című dalára készült videót nézhetitek meg.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum