RockStation

Elindult a Talentométer 4.

2014. március 27. - sunthatneversets

Talentometer2.jpg

Idén negyedszerre rendezi meg az A38 Hajó és a Szerencsejáték Zrt, közös könnyűzenei tehetségkutató versenyét, a Talentométert. A 2014. április 20-án záruló regisztrációs időszak alatt öt műfajban (pop/rock, metál, világzene/népzene, hip-hop/reggae, jazz/kísérleti) tudnak nevezni a feltörekvő zenei egyéniségek és tehetségek a www.talentometer.hu honlapon.

A beérkezett szavazatokat idén is neves szakmai zsűri bírálja el, akiket az A38 Hajó szervezőcsapata több, mint 10 éves szakmai tapasztalatára támaszkodva választott ki. A versenyre nevezők április 20-tól Sena Dagadu (Irie Maffia), Beck Zoli (30Y), Csongor Bálint (Subscribe), Kiss Ferenc (Kolinda, Vízöntő), és Pándi Balázs kezébe kerülnek. Ők választják ki azt a műfajonkénti 10 indulót, akik a május 4. és 24. közötti elődöntő szakaszban az A38 Hajó színpadán élőben is megmutathatják a tehetségüket.

A közönség sem marad beleszólás nélkül a tehetségek felkutatásában. A Talentométer holnapjára beérkezett nevezések mindenki számára elérhetőek, és a versenyzőkre ugyanitt szavazni is tudnak a zenekedvelők. Így a rajongóknak is van lehetőségük kedvenceiket eljuttatni az elődöntőkig és tovább.

A több hónapot átívelő rendezvény csúcspontja a 2014. június 8-i döntő, ami szintén az A38 Hajó koncerttermében kap helyet. Itt derül ki, hogy az 5 kategórián belül, 4 héten át zajló viadalnak kik a műfajonkénti abszolút győztesei. Ők és a közönségszavazáson legjobban szerepelt együttes viheti haza az értékes, szakmai díjakat.

Díjak:
-    Turnébusz biztosítása 2000 km össztávig
-    Lemezfelvételi lehetőség az A38 Hajó professzionális hangstúdiójában
-    Koncertvideóklip felvétele és utómunkája az A38 Hajó szakmai stábjával
-   Nyári fesztiválfellépések a műfajnak megfelelő rendezvényeken (Sziget Fesztivál, Rockmaraton, Reggae Camp, Újbuda Jazzfesztivál, Veszprémi Utcazene Fesztivál)
-    Fellépési lehetőség az A38 Hajó koncerttermében
-    Egy teljes Akusztik és Eleven c. adás a Petőfi Rádió műsorán.

A magyar ifjúsági kultúra élénkítését megcélzó Talentométer az elmúlt 3 évben már bizonyította, hogy a hazai könnyűzenében is nagyon erős az utánpótlás. A fiatal csapatok csak egy esélyre várnak, hogy bemutatkozzanak szakmailag elismert hallgatóság előtt. Ezt igazolta az évente közel 600 zenekari nevezés, a többezer közönségszavazat és a tehetségkutatón bemutatkozó együttesek karrierjének robbanásszerű beindulása.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr755880593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum