RockStation

Feldolgozással tiszteleg a Kasabian előtt a Middlemist Red

2014. június 11. - sunthatneversets

middlemist_red_foto.jpg

A Deezer Young Guns hajrájában egy új dallal, a Kasabian előtti tiszteletük jeléül a Butcher Blues feldolgozásával jelentkezik a világ egyik legígéretesebb zenekarának kikiáltott Middlemist Red. A három hetes kitartó online hallgatás után pedig élőben is felcsendülnek a dalok június 14-én, az A38-on.

A Kasabian 48:13 című albumának megjelenésével egyszerre jött ki a Middlemist Red Butcher Blues feldolgozása is, melyet a Deezer Young Guns apropóján vettek fel. A Deezer szerkesztői ugyanis 182 országból választották ki azt a négyet, melyet a legesélyesebbnek tartanak a világsikerre, így a jelenleg toronymagasan vezető, Magyarországot képviselő Middlemist Redet is. A győzelemhez nem kell mást tenni, mint minél többször meghallgatni a dalaikat, a francia streaming szolgáltató ugyanis minden lejátszást, listához, illetve kedvencekhez adást pontokkal jutalmaz. A játékhoz tartozott az is, hogy a kiválasztott zenekarok megjelentessenek egy feldolgozást a háromhetes verseny alatt.

A fiúk különleges, az eredetinél karcosabb átdolgozását a koncertre járók már korábbról is ismerhetik a Middlemist repertoárból. Nem hiába, a srácok alig egyéves koncertpályafutásuk kezdetén, közös kedvencükként választották ki ezt a dalt a Kasabian 2004-es, Kasabian névre keresztelt nagylemezéről: „Több szám is felmerült arról az albumról, tavaly tavasszal elég sokat pörögtünk rá, de ezt tudtuk megfogni a legjobban. Plusz tudtuk, hogy mivel úgysem lesz ugyanolyan, mint az eredeti, király érzés volt valami sokkal keményebbet csinálni abból az amúgy rettenetesen szexi számból”- meséli Deli Soma a csapat basszusgitárosa.

A felvétel ezúttal is Beke István, az Ivan & The Parazol billentyűsének bábáskodásával született, ő felelt az As If You Could Mess This Up debütáló kislemez magával ragadó, kissé vintage hangzásáért.

A Middlemist Red tavaly nyáron, egy tehetségkutató versenyen állt ki először a világot jelentő deszkákra, az elmúlt egy év pedig álomszerű sikereket hozott a zenekar számára.  Nem csak a budapesti klubokat sikerült meghódítaniuk egy szempillantás alatt, de megnyerték az Index alternatív dalversenyét „A Szám”-ot, kiválasztotta őket a Deezer, nyárra pedig meghívást kaptak a Bánkitóra, a Művészetek Völgyébe, a Campus Fesztiválra, sőt a Szigetre is. Ezeket megelőzően azonban június 14-én az A38 Hajón a Middlemist Red a Néhai Bárány és a Run Over Dogs társaságában ünnepel.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr976294336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum