RockStation

Ivan & The Parazol és Mary Popkids a Budapest Parkban

2014. július 30. - sunthatneversets

Ivan & The Parazol.jpg

A 2010 elején alakult Ivan & The Parazol egy öttagú rock 'n' roll formáció. A zenekar 21. századra kusztomizálódott beat zenéje a 60-as, 70-es évek new wave irányzataiból táplálkozik. A garázs rock zenekar első komolyabb sikerét a "Take My Hand" című dalukkal érte el, amellyel hónapokon át az MR2 Petőfi Rádió slágerlistáján szerepelt, megjárva a lista legtetejét is. A szám külföldi zeneblogokhoz és rádiókhoz is eljuttatta a zenekar hírét, melynek következtében 2012 nyarán már a legnagyobb hazai fesztiválok és klubok mellett külföldre is kijutottak.

A zenekar 3 klip és egy EP után 2012 őszén jelentette meg debütáló nagylemezét, amelyen az első áttörő slágerük mellett számos új dal kapott helyet. 2013-ban Texas-ban az SXSW fesztiválon is felléptek, majd novemberben New Yorkban turnéztak. 2014 év elején egy londoni miniturnén vettek részt. Innen hazatérve februárban a Papp László Arénában a Deep Purple előzenekara voltak és magabiztos műsorukkal elvarázsolták a közönséget. Legnagyobb meglepetésükre az öltözőjükbe bekopogtatott a Deep Purple basszusgitárosa, Roger Glover is, hogy gratuláljon a műsorukhoz. 2014. márciusában jelent meg második nagylemezük, a Mode Bizarre, melyet egy elővételben teltházas bulin mutattak be az A38 hajón. Minden jelentős hazai fesztiválon szerepeltek már, idén pedig ők jegyzik a Sziget Fesztivál himnuszát, Together című dalukkal. A Budapest Parkban augusztus 6-án lépnek fel, vendégük a Mary Popkids lesz. További információk ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr696558569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum