RockStation

Jövő kedden INVSN koncert az A38 Hajón

2014. szeptember 12. - sunthatneversets

140916_invsn01.jpg

A punkrock egyik legkomolyabb, műfajteremtő együttese, a svéd Refused frontembere, Dennis Lyxzén másik zenekara, az INVSN tavaly jelentette meg első lemezét – bár más nevek alatt már másfél évtizede létezik az együttes. Nagyszabású power pop, klasszikus rock keveredik némi folkos hatással: az INVSN a Sziget-fellépés után egy hónappal visszatér, hogy forró hangulatú klubkoncerten mutassa be, mint is tud Lynxzén, amikor nem dühös punkrockot tol.

Eleinte Lyxzén sem akart túl sokat a projekttől, csak 2005 környékén kezdett nemzetközi karrierben gondolkodni – ekkor azonnal névváltoztatásra kényszerült, mert névhasználati vitába keveredett az amerikai Lost Patrollal. Lyxzén Invasionen név alatt svéd nyelvű számokat kezdett írni, és az (International) Noise Conspiracy-ból ismert Sara Almgrennel, illetve jó pár neves svéd zenésszel komplett zenekarrá bővítette a projektet.

Aztán tavaly újabb váltás következett: az Invasionent INVSN-re rövidítette, és ismét angol dalokkal próbálkozott. A sikerben bizonyosan szerepe volt a Refused feltámadásának is. De nem csak annak: a nagyszerű kompozíciók, a szintikkel és nagyszabású vokálokkal, dallamos refrénekkel dúsított rockos-folkos power pop dalok sokoldalú, változatos személyiségként mutatják be Lyxzént. Az INVSN szeptemberi klubturnéja szeptember 16-án éri el Budapestet, ahol az A38 Hajó remek hangrendszere ideális közeg az INVSN gazdagon strukturált zenéjének. További infók ITT.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr86691097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum