RockStation

Nothing Stands in Our Way - Itt az első új Lacuna Coil-dal

2014. február 09. - sunthatneversets

Korábban már beszámoltunk róla, hogy március 31-én jelenik meg az olasz Lacuna Coil új nagylemeze Broken Crown Halo címmel. Ez lesz a csapat hetedik albuma, melyről már közzé is tették az elő dalt, melynek címe Nothing Stands in Our Way.

Tovább

Hallgasd meg a Crosses (†††) első albumát!

crossesbandphoto.jpg

A Deftones énekes Chino Moreno még 2011-ben  gyerekkori jóbarátjával a Far gitárosával, Shaun Lopezzel hozta össze a Crosses (†††) névre hallgató formációt. Két EP után február 11-én a Sumerian Records gondozásában jön az első lemez, mely a Pitchfork oldalán most teljes egészében végighallgatható.

Tovább

Fagyott Földön jártunk - Iced Earth, Warbringer @ Club 202, 2014. febr. 5.

IMG_6025.jpg

Sokan őrültnek hittek a nyáron, hogy a Velencei-tó partján ücsörögve kijelentettem: én igazából a február ötöt várom, s vele együtt az ekkor már kihirdetett Iced Earth lemezbemutatót. Az sem lohasztotta lelkesedésem, hogy januárban kiderült: az új album, a Plagues of Babylon, még hogyha kifejezetten jóra is sikeredett, nem váltotta be az előző, Dystopia által ébresztett reményeimet a zenekar új arany korával kapcsolatosan. Mindenesetre február 5 napfénnyel kacsintott ránk – legalább a floridai hard poweresek  otthon érezhették magukat. De nem csak emiatt.

Tovább

Egy új kezdet: I Killed the Prom Queen - Beloved (2014)

ikilledprom_BelovedCD.jpgJona Weinhofen az „örökmozgó” gitáros. Ott volt a Bleeding Through egyik legjobb lemezének megírásánál (Declaration), majd Oli Sykes zenekarának segített szintet lépni a There Is a Hell… megírásával. Miután a Bring Me The Horizon-ban sem érezte jól magát, gondolt egyet és újra életre hívta egykori zenekarát az I Killed The Prom Queen-t. 

Tovább

Letlive koncert lesz a Fishing On Orfű Fesztiválon

letlive2013.jpg

Hétvégére egy jó hír a keményebb zenék kedvelőinek: A Fishing On Orfűn idén fellép a letlive., a Los Angeles-i poszt-hardcore színtér legaktuálisabb zenekara. A 2002-ben alakult, eddig négy lemezzel bíró formáció olyan zenekarokkal is turnézott már, mint a Deftones vagy az Enter Shikari. A letlive.már többször járt hazánkban, de ez lesz az első szabadtéri fesztiválfellépésük Magyarországon. A kirobbanóan energikus koncertjeiről híres csapat június 19-én, csütörtökön lép fel a fesztiválon.

Tovább

Körforgalmat neveztek el Jeff Hanneman-ról

JeffHannemanCirclePit.jpg

A lengyelországi Jaworzno város egyik körforgalma mostantól egy éven át a tavaly elhunyt Slayer gitáros, Jeff Hanneman nevét viseli. Az Art-Com nevű lengyel cég egy karácsonyi jótékonysági árverésen kapta meg a lehetőséget arra, hogy nevet adjon a körforgalomnak, a választásuk pedig a Slayer néhai gitárosára esett. Az aukció bevételét a gyermekek sürgősségi ellátását biztosító berendezések beszerzésére és időskorúak egészségügyi kezelésére fordítják.

Tovább

Tetőfokon hágott hangulat: RED FANG, Lord Dying, The Shrine, @ Dürer Kert, 2014.02.05

0redfang2014_39.jpg

Valahogy kezdi minden értelmét veszíteni. Szépen magunk mögött hagyjuk az emlékeinket, mindazt, ami jó a földi létben, és meghasonulva önmagunkkal tépelődünk zagyvaságokon, amik a napjaink egy tört része alatt történnek, és semmi jelentőségük, mégis felülkerekedik, győzedelmeskedik. Értéket keresünk, vagy csak azt hazudjuk önmagunknak, és megpróbálunk skatulyákba helyezni mindent, mert így talán könnyebb levenni a polcról, ha szükség van rá. Felcímkézzük amit hallunk, látunk, olvasunk, majd bőszen, magunkból kikelve ordítjuk a pusztába: ez nem true! Igen, szeretjük a sikertelenséget, a megnemértettséget, a magunkénak tudni valamit, amiben csak mi hiszünk, mindenki más tudatlan bunkó! Szeretnénk azt hinni, hogy olyat birtoklunk, ami csak nekünk számít, mert mi többek vagyunk, jobban értjük. Aztán ha ne adj Isten, egy véletlen folytán a kis magánzenekarunkból a világ csodája válik, elvágjuk a köldökzsinort, és felhelyezzük arra a polcra, amit vastagon lep be a por. Rossz emberek volnánk? Baj az, hogy különbözni akarunk a különbözőktől?

Tovább

Djentstick? Hát persze, hogy már létezik

Djent-Stick.jpg

A múltkor írtunk egy fiatalemberről, aki gyakorlatilag egyetlen partvisnyélre sufnitunningolt  gitárhúrral  hangszerrel nyomta az After The Burial A Wolf Amongst Ravens dalát. A január végén Kaliforniában megrendezésre került hangszergyártók éves expoján (NAMN 2014) a Slaperoo nevű cég kínált egy Noodle nevű hangszert, aminek használata nagyon is hasonlít a korábban csak djentsticknek nevezett cuccra. Csak a Noodle valójában nem húros hangszer, hanem inkább egyfajta ütőshangszer. 250 dollárért mérik, hát zajkeltéshez talán picit drága. A hajtás után egy videó, hogyan játszik egy igazi Noodle Paganini.

Tovább

Gigasztárok Ronnie James Dio tribute lemezén

diothisisyourlife_638.jpg

Ronnie James Dio-t nem kell bemutatni senkinek, a heavy metal történelmnek egyik legismertebb és legszeretetreméltóbb figurája volt. Zseniális énekes és szövegíró, maradandót alkotott a Black Sabbath-ban, a Rainbow-ban, a Heaven & Hell-ben és természetesen a Dio-ban. Sajnos már nem lehet közöttünk, mert 2010-ben elvesztette a csatát a gyomorrák elleni küzdelemben, de öröksége kitörölhetetlen. Egy feldolgozás albummal tisztelegnek emléke előtt a metalzene jelenkori nagyágyúi. Olyan nagyszerű zenészek és bandák segítettek be, mint a Metallica, a Scorpions, a Motörhead, az Anthrax vagy éppen Rob Halford. Emellett számos zenész, aki valamilyen formában közel került Dio-hoz, vagy valamelyik zenekarához. A hajtás után az áprlis 1-én megjelenő This Is Your Life című album tracklist-jét találjátok - nem rossz névsor...

Tovább

Nagaarum, Dreams After Death - A közös lemez orosz kiadónál

Nagarum Death.jpg

Az orosz GS Productions februárban megjelenteti a Dreams After Death és a Nagaarum tavaly február 10-én elkészült 71 perces összidejű splitjét. A szerzők értelmezésében, illetve a játékidőt tekintve ez gyakorlatilag két teljes album, hiszen kb. 35 percet zenél mindkét muzsikus. A műfajilag kísérleti doom / funeral doom / ambient anyag digipak csomagolásban lát napvilágot, és 25 darab dedikáltan lesz beszerezhető belőle. Az elektronikus verzió továbbra is ingyen letölthető marad a Nagaarum oldalról (www.nagaarum.com). A kiadvány rendelhető a kiadó honlapján (www.gsp-music.com). Dedikált példányokért a projekteknél lehet érdeklődni (a fenti Nagaarum link, illetve a www.dreamsafterdeath.com oldalon).

Tovább

Júniusban Budapesten játszik az Alter Bridge

Alter Bridge 20132.jpg

A napokban vált hivatalossá a hír: június 11-én Budapestre látogat az amerikai Alter Bridge zenekar. A 10 éve működő együttes a Creed zenei örökségét fejleszti tovább, és Myles Kennedy személyében a legutóbbi Slash turné énekese is őket erősíti. A népszerűsége csúcsán járó zenekar Fortress című új lemezét mutatja be a Petőfi Csarnokban.

Tovább

Ain't That A Bitch: új Twelve Foot Ninja videó

twelve_foot_ninja_600.jpg

Az ausztrál progresszív rockerek 2012-ben jelentkeztek első nagylemezükkel, a Silent Machine-nel. Most erről az albumról, a Ain't That A Bitch dalhoz forgattak egy vicces és beteg, plusz gusztustalan videót. Tényleg mindhármat egy videóban! A dalban feltűnnek a Periphery tagjai is. Broááf! A hajtás után. Ja és 18 éven aluliak számára nem ajánlott!

Tovább

A "szent" háromság: Behemoth - The Satanist (2014)

Behemoth_TheSatanist_coverart-750x750.jpgA lengyel halálbrigád három éve csendes és ez Nergal egészen komoly betegségének "köszönhető", ugyanis leukémiából sikerült meggyógyulnia. Ilyenkor azért azt gondolná az ember, ha megcsap valakit a halál szele, akkor átgondol ezt-azt, máshogy látja az élet nagy dolgait. Persze senki nem gondolta, hogy megtérnek Istenhez, de azért kissé meglepő a The Satanist címmel támadni. A február 2-án megjelent lemez előfutáraként már egy videót láthattunk, ebből próbáltunk következtetni, hogy milyen lesz az új lemez, de most, hogy itt van az egész album - nézzük még részletesebben, némi időt hagyva a művészi lemezborítónak.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum