RockStation

A legendás német Helloween zenekarral teljes a jubileumi Rockmaraton programja!

2015. április 01. - rockstation

helloween-2015-group-1280.jpg

Idén 25-ik születésnapját ünnepli hazánk legnagyobb tisztán rock/metal fesztiválja, ezért mindenidők legnagyobb bulijával készülnek a szervezők a jubileum kapcsán. A születésnapot egy fergeteges nyaralással koronázzák meg, Dunaújvárostól északra, a Szalki-szigeten egy saját stranddal rendelkező, kiépített kempingbe invitálják a közönségüket. A legerősebb zenei felhozatalt állították össze, egy hét alatt, négy színpadon 120 zenekar lép majd fel, köztük 20 külföldi legendával. A három évtizede alapított, idén új lemezzel jelentkező, német heavy metal klasszikus, a Helloween idén az egyetlen hazai fellépését a Rockmaratonon tartja.

A power metal rajongóinak jó hír, hogy a színtér fiatal üstököse, a Powerwolf is a fellépők között lesz. Az amerikai hardcore-t a legnagyobb csapatok képviselik a fesztiválon, a Hatebreed és az Agnostic Front mellett a new yorki stílusteremtő, a Biohazard zenekar is fellép.

Az egész hetes buli keddi napján a thrash metal is kifulladásig fog dübörögni, a Death Angel, a Destruction és a Nuclear Assault előadásában. A szerda a punk és ska zenék kedvelőinek tűnhet kecsegtetőnek, hiszen a tavaly betegség miatt elmaradt koncertjét a brit The Exploited aznap pótolja be, és ska vonalról csatlakozik hozzá az olasz Talco és az amerikai The Toasters is. Szintén a szerdai napot erősítik a folk metal kuriózumai a finn Korpiklaani és az orosz Arkona.

A black metal fanatikusai a fesztivál csütörtöki napjára készülhetnek, mert hazánkban egyedülálló módon a stílus két ikonikus alapcsapata, a svéd Dark Funeral és a norvég Mayhem is egy színpadon lép majd fel. A death metal pedig nem kisebb nevek közvetítésével csendül fel a rendezvényen, mint az amerikai The Black Dahlia Murder vagy a kanadai Kataklysm.

A lista közel sem teljes, a napi beosztásról és a részletes programról a fesztivál hivatalos weboldalán tájékozódhatnak az érdeklődők. Szintén idei újdonság, hogy a heti és napijegyek, a limitált számú VIP Pass, valamint a FEZEN fesztivállal közös nyolc és tíz napos kombinált bérlet mellett a vékonyabb pénztárcával vagy kevesebb szabadidővel rendelkezők számára két napos hétvégi bérletet is értékesít a fesztivál kedvezményes 8.990 forintos áron. Ráadásképp április 15-től az összes jegytípust megvásárolható lesz elővételben, könnyedén a TIXA hálózatán keresztül SZÉP Kártyával is! Az új helyszín bemutatása, a pontos térkép, a szálláslehetőségek és az utazási kedvezmények részletes ismertetése még várat magára kicsit, de ahogy az öreg vasutas mondja, ami késik, az jön!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr567325514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum