RockStation

Bad Religion koncert lesz a Budapest Parkban

2015. április 09. - sunthatneversets

bad_religion_2015.png

Nincs értelme felvázolni a punkzene elmúlt negyven esztendejének idővonalát a Bad Religion említése nélkül - ez ugyanis lehetetlen feladat. A 70-es évek legvégén alakult Los Angeles-i zenekar ma valóságos intézménynek számít, amely előtt generációk róják le tiszteletüket mind a rajongók, mind pedig az árnyékából kilépő zenekarok közül. Nem elég, hogy a 90-es évekbeli pop punk robbanás elképzelhetetlen lett volna a formáció nélkül, de a gitáros Brett Gurewitz által létrehozott Epitaph kiadó feltörekvő bandák egész hadának nyújtott segítő kezet, arról nem is beszélve, hogy a Good Charlotte-hoz vagy a Fall Out Boyhoz hasonló modern sztárpunkok mennyit köszönhetnek annak, amit a banda az idők során elért.

A csapat széleskörű befolyása zenéje univerzális hatása miatt egyáltalán nem meglepő. Szélsebes, gépszíj-rántotta tempó, egyszerre kaparós és jólesően sodró gitárfutamok, valamint az összetéveszthetetlenül dallamos énektémák keresztezik egymást a formáció albumain, melyeken a tagok rendre nagy figyelmet szenteltek a fajsúlyos, akár politikai, akár társadalmi üzeneteknek is. Ezeknek köszönhetően alakult ki az a sajátosan külvárosi aszfaltíz, amit a csapat dalainak kivételesen melodikus, sokszor mégis keserű mivoltából tevődik össze.

Bár egyetlen állandó tagként mindössze Greg Graffin énekest sorolhatjuk fel, változó felállásban a produkció (kisebb szüneteket beiktatva) folyamatosan aktív volt, amit kitűnően bizonyít gazdag albumtermése: 2013-as True North című lemezével bezárólag összesen tizenhat korongot tett le az asztalra, és akkor még nem vettük figyelembe a különböző élő-, illetve válogatáslemezeket. Egy ekkora vehemenciával és kultusszal bíró bandánál logikus lenne elsöprő népszerűségre következtetni, azonban a csapat a több millió eladott hanghordozója ellenére sem vesztett méltóságából, bármikor bevethető formulája pedig a mai napig verhetetlen maradt – erről pedig mind az augusztus 18-i koncerten, mind pedig a tervek szerint jövőre érkező új anyagon meggyőződhetünk. További infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr147352712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum