RockStation

Jövő pénteken a PECSA-ban játszik a Toto

2015. június 21. - rockstation

toto_by_heather_porcaro_hr.jpg

TOTO XIV címen, az áttörést meghozó egykori albumra utalva készített új lemezt a Magyarországon is kiemelkedő népszerűséggel bíró TOTO. A Steve Lukather, David Paich és Steve Porcaro által vezetett zenekar június 26-án ismét Budapestre érkezik, hogy a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán adott koncerttel töltsön el egy kellemes nyári estét a hazai rajongókkal.

Ha történelmi aspektusból vizsgáljuk meg a TOTO munkásságát, arra jutunk, hogy kevesen voltak nagyobb hatással a popzenére, mint az 1977-ben alakult amerikai zenekar. A tagság önállóan és közösen összesen nagyjából 5000 lemezen hallható, melyekből együttesen több mint félmilliárd (!) darabot adtak el. Maga a TOTO 35 millió eladott lemeznél jár, és egyes merész becslések szerint a Föld lakosságának 95 %-a már hallott olyan dalt, amelyben valamelyik TOTO zenész is közreműködik.

A március 20-án megjelent új album igazi mesterműnek tekinthető: bemutatja a TOTO zenészeinek több mint három évtized alatt kiérlelt, világklasszis szintű zenészi képességeit. A dallamokban eggyé válik Lukather, Paich, Porcaro, Williams és a többi zenész zsenije. Ez a lemez az első új TOTO kiadvány a 2006-os Falling In Between óta, de a zenekar már a cím választásával is jelezni szeretné: a friss anyag olyan kivételesre sikerült, hogy csak a világsikereket meghozó TOTO IV lemezhez lehet hasonlítani.

2015-ben a zenekar kiterjedt turnézásba kezd, mely számos európai országot, és nagy fesztivált érint majd, nyár végén pedig az Egyesült Államokban folytatják. Budapestre június 26-án érkeznek, ahol a a legutóbbi, remek hangulatú koncertekhez hasonlóan a Petőfi Csarnok Szabadtéri színpadán lesznek láthatóak.

TOVÁBBI INFÓK ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr557561068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum