RockStation

Megjelent az Orient Fall bemutatkozó nagylemeze

2015. november 24. - sunthatneversets

orient_fall_2015.jpg

Hosszas várakozást követően a napokban debütált végre a fővárosi Orient Fall bemutatkozó nagylemeze, a Fractals. A tizenhárom számból álló anyag továbbmegy a 2011-es Where the Pressure of Duty Leaves Off / The Challenge of Excellence Begins EP által kijelölt összetett, progresszív ösvényen és egy érett, bátran kísérletező, de továbbra is kifejezetten komplex metal zenekar képét mutatja.

A lemez keverése és felvételeinek legnagyobb része a gitáros, Erdőhegyi Bálint keze munkáját dicséri, de a hangzás mellett is a zenekar igyekezett szinte mindent maga irányítani és koordinálni. Három különleges vendégénekes is színesíti az új dalokat, így hallható Csongor Bálint a feloszlott Subscribe soraiból, Kovács Gábor az Orion Dawnból és Földes Anett, akit YouTube csatornája révén ismerhettetek meg az utóbbi években. A zenekari fotók Damokos Attila által készültek, a vizuális megjelenés és az artwork pedig Buzás Dániel és Buzás Krisztián munkája. A mondanivalóra is nagy hangsúlyt fektető zenekar dalszövegeit is érdemes figyelmesen átolvasni, ugyanis a srácok saját elmondása szerint, bár szigorúan véve a Fractals nem konceptlemez, mégis felfűzhetők a szövegek egy gondolati láncra és a lemezcíméhez illeszkedve összeállnak egy nagyobb egésszé. A jövő héten kezdődő digitális terjesztést a GarageLive Records vállalta magára, akihez a napokban szerződött le a fiatal formáció.

orient_fall_fractals_cover.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr98104052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum