RockStation

Mennyit érne neked az Offspring katalógus?

2016. január 08. - theshattered

TheOffspring_0211.jpg

Bizony nem könnyű kérdés. Hiszen a legtöbbünk még álmodni sem merne arról a pénzösszegről, amennyiért a Round Hill Music felvásárolta Dexter Hollandék albumainak és szerzeményeinek kiadási jogát.

Hogy végül is mennyi az annyi? Röpke 35 millió dollár, tehát nagyságrendileg 10,5 milliárd forint. Összesen ennyiért váltak meg korábbi kiadóik az Offspring összes nagylemezének és best-of albumának kiadási és terjesztési jogaitól. Az Epitaph kiadó egyedül a legsikeresebb albumuk, a Smash tulajdonjogait tartotta meg, ez persze érhető is - ki mondana le pl. a Self Esteem nevezetű fejőstehénről, ugye? A Columbia által tulajdonolt rész teljes egészében már korábban, tavaly augusztusban a Round Hill Music gondozásába került.

"Úgy éreztük, hogy nagyon fontos a karrierünk jövője tekintetében, ha mind a felvételek, mind a terjesztés jó kezekben vannak" - mondta Dexter Holland énekes a Billboardnak. "A Round Hill tudja, hogy mi továbbra is tervezünk dalokat írni és koncertezni, úgyhogy a múltunk átláthatósága nagyon fontos a jövőnk tekintetében"

A vétel eddig csak 3,1 millió dollár hasznot hozott a cégnek, ami talán arányaiban kevésnek tűnhet az eddig 5 éves múltra visszatekintő vállalat számára, mégis jó vételnek tartják a beszerzést, hiszen a netes streamelés növekedésével egyre nagyobb hasznot hozhat ez is a konyhára.

A Round Hill vezetője, Josh Gruss a következőt tette hozzá "Olyan felvételek vannak a birtokunkban, mint például a teljes Bush katalógus, vagy olyan feltörekvő előadók dalai, mint a London Souls és Nigel Hall. Viszont terjeszkedni akartunk és az Offspringénél minőségibb katalógust nem is találhattunk volna. Ezzel a beszerzéssel egyszerre tudjuk növelni a portfóliónkat és az amerikai punk rock stílus megítélését is javítani"

A Round Hill Music birtokában eleddig 15000 dal van 140 millió dolláros értékben, köztük már az eddig megjelent 9 Offspring album és a best of, melyek az évek folyamán összesen eddig 17 millió példányban keltek el.

Az Offspring lassacskán már a következő anyagon is munkálkodik, melyen első fecskéje a tavalyi Coming For You volt. Pontos megjelenés még nem ismert, de a gitáros Noodles szavai alapján még lehet, hogy egy-másfél évet is várnia kell a rajongóknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr58252448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum