RockStation

Beatdown hardcore zúzda és tripla lemezbemutató

Lionheart, Desolated, Fallbrawl és Wolfpack koncertek a KVLT-ban

2016. február 16. - rockstation

lionheart_band_big.jpg

Igazi, kompromisszumok nélküli beatdown hardcore zúzda és tripla lemezbemutató! Új albumát mutatja majd be február 27-én a Lionheart, a Desolated és a Wolfpack, mellettük pedig fellép még a ruhrpotti mosh- és hardcore színtérről érkező Fallbrawl. A faltól falig érő moshpit tehát, akárcsak a csontrepesztő breakdownok és a légkalapács-erejű utcai himnuszok garantáltak. Soha jobb estét a műfaj rajongóinak!

A kaliforniai Lionheart zenéjét egy szóban leginkább így lehetne jellemezni: atomcsapás. A zenekar nem tett mást, mint fogta a Madball, a Merauder vagy a Hatebreed hangzásának alapelemeit és véghezvitte az elképzelhetetlent: valami még súlyosabbat hozott ki belőlük. Légkalapácsszerű megszólalás, középtempós döngölés, Jamey Jastat idéző szövegköpködés, beatdown hardcore és crossover trash kavarog a kvintett zenéjében. Ehhez jönnek még az énekes Rob Watson szinte mindennek középső ujjat mutató, arcbamászó szövegei és előadásmódja; a kvintett minden tekintetben a nagy elődök által kitaposott úton jár.

Nincs ez másképp az idén januárban megjelent negyedik lemezem sem. Sőt! A Love Don't Live Hereről mind a szakma, mind a zenekar úgy nyilatkozott, mint a Lionheart eddigi legagresszívabb és legsúlyosabb albumáról. A bemutató turné pedig érinti Budapestet, így érdemes felkészülni a faltól falig érő moshpitre és egy régivágású, üzenetközpontú hardcore koncertre.

Az est főzenekarához hasonlóan a brit Desolated is idén jelentette meg új – esetükben második – albumát, a beszédes című The Endet. A hasonlóságok azonban itt nem érnek véget: a csapat ugyanazt a fajta beatdown hardcoret játssza, mint a Lionheart, csak épp elvive azt a stoner/sludge metál felé. Masszív groove-ok, súlyos breakdownok, hegyomlás erejű riffek, rengeteg torzítás – szinte csak az énekes Paul Williams brutális hörgés- és kiabálásstílusa utal a zenekar deathcore-gyökereire. Ha ehhez még hozzávesszük azt is, hogy a Desolated híres a dobhártyaszaggatóan intenzív koncertjeiről, nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy keresve sem találhatnánk jobb háttérzenét a bólogatóizmok bemelegítéséhez.

Ugyanez mondható el a német Fallbrawlról is. A ruhrpotti mosh- és hardcore színtér alapzenekara annak ellenére is megőrizte a státuszát, hogy tagcseréből majdnem ugyanannyi jutott nekik, mint lemezből. Utóbbiból pont tavaly adták ki a harmadikat, Chaos Reigns címmel. A recept pedig változatlan: klasszikus beatdown hardcore, kórusban üvölthető refrénekkel és teuton metálos hatásokkal.

A Kublai Kahn helyére beugró Wolfpack pár nappal a koncert előtt adja majd ki a debütalbumát, amiről várhatóan jó pár tétel felcsendül majd a KVLT-ban. A None Above I None Equal az ígéretek szerint megtartja majd a rájuk jellemző, gyűlöletbombaként ható, két-három perces beatdown hardcore rohamokat, amikkel a csapat berobbant a köztudatba. A koncertekről további infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr138393902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum