RockStation

Nézz bele a hamarosan megjelenő Pantera fotóalbumba!

2016. augusztus 22. - theshattered

pantera94.jpgA Vulgar Display Of Pantera címmel fog megjelenni a Pantera hivatalos fotósának, Joe Gironnak az összeállítása, mely a zenekar 1983 és 2003 közötti időszakát lesz hivatott bemutatni. A fotós 1982-ben látta először a texasiakat és azonnal beleszeretett a zenéjükbe, de lássuk, mire is lehet majd számítani a majd' 400 oldalas, Rex Brown előszavával ellátott "könyvecskében".

"A Kiss, Judas Pries és Def Leppard dalokat jobban játszották, mint maguk az eredeti zenekarok. Egyszerűen zseniálisak voltak." - mondta a fotós a zenekarról, akikhez egy évvel később csatlakozott és szó szerint mindenhova bejutott, ahova csak lehetett, együtt partiztak, de még nyaralni is a Panterásokkal ment. A Rex és Vinnie Paul sztorijaival gazdagított összeállítás egészen a kis texasi kluboktól a félmillió orosz rajongón át az utolsó turnéjukig, mindent felölel. Jöjjön hát néhány kép belőle, a fotós szavaival kiegészítve.

1.jpgA képen Dimebag látható, aki épp nem a megszokott módon, de pengetőket szór be a közönségbe. "Egymás szemébe néztünk és igaza is volt: megcsináltuk a lehető legjobb fotót, amit csak valaha lőttem"
2.jpgDimebag, hogy elüsse a turnén az időt, különböző karaktereket öltött magára, itt egy ZZ Top-féle falusi bugrisra vette a figurát. "Úgy hangsúlyozta ki a texasi gyökereit, hogy odaállt ehhez a bikaszarvval díszített Cadillachez. És ez csak egy módja volt annak, ahogy Dime annak idején szórakoztatta magát."
3.jpgA 2001-es Slayer-Pantera közös turnén készült a fenti kép, ami mint utólag kiderült, a Pantera utolsó USA-turnéja is volt egyben. A fotó akkor készült, amikor Dimebag rávette Kerry Kinget, hogy együtt nyomják el a Walkot. "Itt Dime belenézett a szemembe, megkocogtatta Kerry vállát, majd mondta neki: 'Nézz csak oda'". Történelem, kérem. Történelem!
4.jpgA 2001-es phoenixi backstage fotóról Giron a következőt mondta: "Imádom, ahogy Rex rácsimpaszkodik Dimera és együtt grimaszolnak. Nagyon jól megmutatja, hogy mennyire szerettek szórakozni és ökörködni, ráadásul Dime arca nagyon jól megmutatja az igazi személyiségét."
5.jpgDimebag a korai években. "Ez volt az egész alapja. Egy kicsi, forró, izzadságszagú klubban játszottak néhány kölyökkel, akik együtt izzadtak velük." - mondta Giron.
6.jpgEz a kép 1987-ben készült, egy Dallas külvárosában lévő közepes méretű klubban. Giron: "Talán klisésen hangzik, de nem érdekelte őket, hogy mekkora helyen játszottak, mindig úgy tolták, mintha egy arénában lennének. Már akkoriban látszott rajtuk, hogy nagyobb dolgokra hivatottak."
7.jpg1992, az első Japán turné, ahol - talán nem meglepő - a kedvenc felfedezésük nem a kaja, vagy a kultúra, hanem a Sapporo sör volt. "Egy másik banda adta nekik a japán kendőt, Rex pedig úgy tartja azt a setlistet, mintha azt mondaná 'Már megint kezdődik...'"
8.jpgGiron élvezte a zenekar által kapott szabadságot, itt szinte érezni a Jack Daniels szakát Dimebag szakállán. "Néha Dimebag finoman jelzett, hogy menjek közelebb a buli közben. Ott voltam, pont mellette egy nagy látószögű lencsével, ő meg közben szétjammelte az életét."
9.jpg"Ez a kép Clevelandben készült, 1993-ban. Addig nem engedték, hogy ilyen képet csináljak, amíg úgy nem vélték, hogy a közönség megfelelő hozzá. Szóval elmondhatjuk, hogy Cleveland elnyerte a banda bizalmát. A közönség elképesztő volt aznap este."

Az albumot ITT tudjátok megrendelni.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9011071304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum