RockStation

Családi okok miatt kilépett az Iced Earth gitárosa

2016. augusztus 23. - theshattered

iced_earth_2015.jpgCsaládi okok miatt kénytelen volt otthagyni az éppen új albumra készülő Iced Earth sorait Troy Steele gitáros. A hathúrost kezelő Steele 2007-ben csatlakozott az amcsi heavy brigádhoz és négy albumon is öregbítette a csapat hírnevét, viszont az autizmusban szenvedő gyermeke miatt most a távozás mellett döntött.

"Közel tíz évnyi Iced Earthben történő gitározás után elérkezett az idő, hogy tovább álljak. Néhányan már tudjátok, de többen még nem, hogy van egy autista gyermekem. A múltban nagyon jó támogatási rendszerbe kerültem, melynek köszönhetően tudtam vállalni a zenész léttel kapcsolatos életstílust. Most, hogy ez már nem áll rendelkezésemre, meg kellett hoznom ezt a nehéz döntést.

Mindig azt vallottam, hogy a családom az első és most eljött az ideje, hogy rájuk koncentráljak. A bizonytalan lét, amely egy professzinális heavy metal zenekarral együtt jár, már nem opció számomra. Mivel a zenekar az új albumra és az ahhoz köthető turnékra készül, jelen állás szerint ez tűnt a legalkalmasabb időnek, hogy távozzak.
Iced Earth 20131.jpg
Az Iced Earthben jásztani egy hatalmas élmény volt. Többször is körbeutaztam a világot, több hősömet is megismerhettem és akkora tömegek előtt játszhattam, melyről még álmodni sem mértem volna.

Szeretném külön megköszönni Jonnak és a srácoknak a zenét és a hihetetlen élményeket. Köszönöm a rajongóknak a megértést és a támogatást."

Stu Block énekes a következőképpen búcsúzott a kollégájától: "Nagyon sajnálom, hogy Troy itthagy bennünket. Nagyon fog hiányozni, de természetesen mindig a család része lesz. A lehető legjobbakat kívánom neki mindenben!"

Joe Schaffer alapító gitáros: "Troy már a zenekari tagsága előtt is jó barátom volt és mindig az is marad. Megértem és tiszteletben tartom a döntését. Életünk legjobb pillanatainak jó részét közösen éltük meg. Sokat röhögtünk és akkor is a lehető legjobban! Vigyázz magadra, testvér! A lehető legjobbakat kívánjuk neked!"

Hogy ki lesz Troy utódja, még egyelőre nem tudni, de van egy sejtésünk, hogy legrosszabb esetben is a december 19-i Barba Negrás bulira ki fog derülni. Sztéjtúnd!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5711493492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum