RockStation

Ma este SUNN O))) koncert a Hajón

2016. szeptember 06. - sunthatneversets

sunn_o.jpg

A legtöbb ember Seattle városát kizárólag a flanel inggel és a grunge virágzásával azonosítja, pedig a szinte folyamatos esőzés nem csak Kurt Cobaint ihlette meg, hanem többek között legjobb barátját az Earth vezér Dylan Carlsont is, aki ha nem is olyan széles körben, de legalább akkora hatással volt közvetlen környezetére, mint Kurt Cobain a fél világra.

Az Earth szellemi örökségéből és az 1993-as Earth 2: Special Low Frequency Version lemez hangzásából kiindulva alakult meg 1998-ban a Sunn0))), ami Carlson koncepcióját továbbgondolva, szerezetesi ruhákban és egy atombomba robbanásához mérhető füstmennyiséggel, megfelelő teátrális körítéssel okádja ki magából a velőt rázó frekvenciákon dübörgő, és dob nélkül, kimérten hömpölygő doom és black metal alapú zajorkánját.

Az eredetileg duóként alakult zenekar egészen korai időszakától kezdve, álladó vendég a turnékon, és a lemezeken a Mayhem frontembere Csihar Attila, aki üres vászonként használja Greg Andersson és Stephen O' Malley hangorkánját. Csihar fő erőssége, hogy képes absztrakt, kényelmetlen és embertelen hangokkal, egy pokolba vezető dimenziókaput festeni a színpadon, ahol a klisés tűz és perzselés helyett orrvérzés, és a belsőszervek bomlasztásának kínjai várnak azokra, akik ellátogatnak ma este az A38-ra.

Aki eddig azt gondolta, hogy a metál esztétikája és hangzása kizárólag a rockkocsmákra és a klubokra korlátozódik, távolabb nem is lehetne a valóságtól. A Sunn0))) megmutatta az évek során, hogy ha a műfajt  a feje tetjére állítják, és a legfontosabb alappillérjeit lerombolják, mint a virtuózitás vagy az idő sűrű tagolása, akkor egy olyan megrendítő élményt nyújthat, ami újradefiniálja a műfajt, és ami képes olyan megrendítő, letaglózó és újszerű lenni, mint a műfaj legelső képviselői  voltak a maguk idejében. További infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3810115936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum