RockStation

Szeptemberben érkezhet a Devin Townsend Project új albuma

2016. január 24. - sunthatneversets

devin_townsend_2015.jpg

Devin Townsend ha akarna sem tudna elülni a seggén. Bár a Z2 című album turnéja után azt mondta, hogy ráfér egy kis pihenő, ő ezt biztosan napokban, maximum hetekben számolja, hiszen könyvön és egy szimfonikus projekten is dolgozik mostanság.

Tovább

Egy rakat rocksztár zenélt együtt az idei Dimebash-en

dave-grohl-phil-anselmo-dimebash-2016-billboard-650.jpg

Pénteken este a hollywoodi Lucky Strike Live Clubban ismét megrendezték a Dimebasht, mely tulajdonképpen a Pantera néhai gitárosának Dimebag Darrellnek az emlékére rendezett all star gála, amin a metálszakma nagy nevei teszik tiszteletüket egy kis örömzenélésre. Idén sem volt ez másként.

Tovább

Animált mészárlás az új Megadeth-videóban

Pénteken jelent meg a Megadeth legújabb Dystopia című nagylemeze. Dave Mustaine orrba szájba dicséri, új a felállás is /Kiko Loureiro gitáros (Angra) és Chris Adler (Lamb Of God) csatlakozott a két Dave-hez/ és most egy új animációs videó is érkezett a címadó dalhoz, melyben a zenekar kabalafigurája Vic Rattlehead mészárolgat kedvére. Fentebb meg is nézhető az arcletépős videó. 

Itt a Black Sabbath négy kiadatlan dala

black-sabbath-2012-2.jpg

E hét szerdán kezdte meg a nebraskai Omahában búcsúturnéját a Black Sabbath. A turnén egy limitált kiadású minialbumot is belehet szerezni The End címmel, melyen a 13 című utolsó lemezről lemaradt 4 dal mellett 4 koncertfelvétel is hallható. Csak idő kérdése volt mikor tolja fel valaki a legnagyobb videómegosztóra. Alább itt van mind a négy (gyorsan meghallgatni mert lehet hamar levetetik), annyit spoilerezünk, hogy nagyon is rendben vannak. 

Tovább

The Toy Dolls koncert áprilisban a hajón

the-toy-dolls.jpgA lassan negyven éve létező és körülbelül negyvenszer feloszlatott, majd újra egyesített punk klasszikus, az az a The Toy Dolls április 29. - én koncertet ad az A38 hajón. A furfangos kreténkedés legszínesebb nagymesterei tíz év után térnek vissza újra hazánkba, hogy a háromakkordos humoreszkjeiket eljátszhassák az általuk mindenféle jelmezekkel tartkított színpaddeszkákon. Hogy most is búcsúkoncert volna, arról nincsen szó, de ha lenne is, sem vennénk komolyan, mint más egyebet sem ami velük kapcsolatos. Őket ugyanis nem lehet. Egyik kedvencünket Nellie az elefánt történetét, pedig csak úgy itt felejtenénk kedvcsinálónak, a hajtás után...

Tovább

Itt a 10 legjobb riff Tony Iommitól

0b03_1.jpg

Egy ideje már tudtuk, hogy el fog jönni a pillanat, mégis reménykedtünk benne, hogy még azért odébb van az. De sajnos muszáj felébredni, elkezdődött a turné, melynek végén végleg visszavonul a metal alfája és omegája, az ősatya, minden sötétség alapja, a Black Sabbath.

A zenekar, melynek gitárosa Tony Iommi - ahogy több zenészkollégája fogalmazott - a legnagyobb gitárriffeket már mind megírta, ők csak felhasználják őket. Ezekből a gitárriffekből próbáltuk kiválogatni a 10 legjobbat, melyek közül vélhetően június 1-jén Budapesten is sok felcsendül. (Fotó: Réti Zsolt)

Tovább

Új Neurot kiadvány: Márcusban jön a Full Of Hell és a The Body közös lemeze

nr098_tbfoh_sm.jpgAz elmúlt két évben a kollaborációk terén igen aktív doom duó a The Body most a Full Of Hell nevű zajbrigáddal vesz fel közös albumot. Tavaly két kiadványt is megjelentettek a szintén elborult hangokban utazó Thou zenekarral, illetve nagyjából ugyanebben az időben megjelent egy közös anyaguk a Krieg indusztriálban utazó formációval is. Szóval az újabb kollaborációs album ötlete már szinte bevett formula. Ahol most Full Of Hell szintén zilált grindcore világával találkozik a The Body tonna súlyok alól hallatszó jajveszékelése. Akik - mármint a Full Of Hell - szintén nem rutintalanok abban, hogy más zenekarral dolgozzanak együtt, hisz két éve a Merzbow nevű japán zajkirályokkal kiadott lemezük abszolút prémium kategória volt a neurotikus zeneszerű, vagy talán a már nem zene műfajban. A most márciusban megjelenő One Day You Will Ache Like I Ache című közös anyag borítóját itt feljebb láthatod, illetve amit lehet még tudni, hogy tíz plusz egy szerzemény fog szerepelni a lemezen., a kiadó pedig a Neurot Recordings lesz. Aminek a promo videóját, és némi kedvcsinálót pedig itt lejebb láthatsz, a hajtás után.

Tovább

Így nézne ki az Iron Maiden és a The Monkees szerelemgyereke

maidenmonkees.jpgBiztos ti is voltatok már úgy, hogy egy kedvencetek dala jól mutatott volna egy másik favorit szerzemény éneksávja alatt, csak sehogy sem sikerült összerakni fizikai formába a dolgot. Úgy néz ki, Dj Schmollinak ez nem volt probléma, mert világra hozta ezt a pihentségmérőt maximálisan kiakasztó ötletét, ami nem más, mint az Iron Maiden Trooperjének és a The Monkees I'm a Believerjének érdekes, de meglepően hatásos keveréke. Nem igazán friss videó, de vigyázat, nagyon addiktív!

Tovább

Megérkezett az új Omega Diatribe dal egy exkluzív Slipknot szám átdolgozásával karöltve!

omega_diatribe_promo_2016.jpg

A extrém groove metaljáról és tört ütemeiről ismert Omega Diatribe a 2015-ös Wacken Metal Battle tehetségkutatón nyert egy különdíjas stúdióidőt a SuperSize Recordings jóvoltából, aminek az eredménye a Contrist című dal. Ezen hallható először az új dobosuk, Kiss Tamás, hiszen a 2013-a debütáló Iapetus nagylemezüket még Metzger Dáviddal rögzítették, míg az ezt követő 2015-ös Abstract Ritual EP-t az amerikai ütős Kevin Talley (Suffocation/ex-Six Feet Under/Chimaira/Misery Index stb.) játszotta fel.

Tovább

Újjáalakult az At The Drive In, lesz turné, meg új zene is

at_the_drive_in_2016.png

Az At The Drive In még 2001-ben adta be a kulcsot egy évvel azután, hogy megjelent legsikeresebb albumuk Relationship of Command. A tagok a The Mars Volta és Sparta soraiban folytatták tovább. 2012-ben egy turnéra már összeálltak, de aztán nagy lett a csönd, Omar Rodríguez-Lopez gitáros és Cedric Bixler-Zavalla énekes meg összehozták az Antemasque nevű formációt, mely a jelenleg infók szerint új lemezt készít. Ennek fényében totál meglepetés, hogy az At The Drive In tegnap bejelentette, hogy hivatalosan is újjáalakult és a bejelentett turné mellett új zenéket is kiad (lentebb egy részletet is tudunk mutatni egy új dalból), hogy pontosan milyen formában az viszont még nem tiszta.  A turnénak április 5-én bécsi állomása is lesz, melyről ITT lesznek infók.

Tovább

Elkezdődött a vég! - Ezt játszotta a Black Sabbath a búcsúturné első állomásán

sabbath.jpgEgy ideje már tudtuk, hogy el fog jönni a pillanat, mégis reménykedtünk benne, hogy még azért odébb van az. De sajnos muszáj felébredni, elkezdődött a turné, melynek végén végleg visszavonul a metal alfája és omegája, az ősatya, minden sötétség alapja, a Black Sabbath. Sokunknak felfoghatatlan, hogy ilyen is meg tud történni, de ha belegondolunk, hogy Ozzy, Tony és Geezer már bőven a nyugdíjas korban járnak (nem beszélve a betegségekről), ez érthető is. Nem tudunk mást tenni, minthogy beletörődünk: beindult a visszaszámlálás, véges a lehetőségek száma, amikor még ezeket a matuzsálemeket élőben láthatjuk. Lássuk, milyen menüvel szolgálnak az utolsó vacsorákra a legendák.

Tovább

Lemez születik Iggy Pop és Josh Homme együttműködéséből

iggy-pop-josh-homme.jpg

A New York Times írta meg tegnap a többi mint nagyszerű hírt, miszerint Iggy Pop a rock fenegyereke és a Queens Of The Stone Age agya, mindenese Josh Homme közös lemezt ad ki, melynek producere utóbbi volt. A lemez Iggy Pop neve alatt jelenik meg márciusban (a zenész ezzel is turnézik nyáron) a Loma Vista Recordingsnál Post Pop Depression címmel és 9 dalt fog tartalmazni. A lemez rögzítésében a két rocksztárt Dean Fertita a QOTSA gitáros/billentyűse és Matt Helders az Arctic Monkeys dobosa segítette, míg a turnéfelállásban - merthogy koncertek is lesznek - Troy Van Leeuwen (QOTSA gitáros) és Matt Sweeney (Chavez) is szerepet kap.

Tovább

A KRINKLE egy dalba gyúrta Lemmy-t és David Bowie-t

krinkle.jpg

A rock and roll nagyon szomorú napokat él meg, ezért a Krinkle egyetlen dalban emlékezett meg Lemmy-ről és David Bowie-ról. A zenekar a hétvégi Düreres koncertjén, amit szintén kreatívan promózott :-) mutatta be az Ace of Spades és a Heroes mashupját, aminek azóta elkészült a demo verziója és egy kis videó is. 

Tovább

Angerseed - Lemezmegjelenés, lemezbemutató és boxok

angerseed_2015.jpg

Vasárnap jelenik meg az Angerseed első nagylemeze The Proclamation címmel a Death By Metal Vol. 2. Fesztiválon a Nail Records gondozásában. Az Angerseed 16 órától játszik a Nagyteremben, ez a fellépés tehát lemezbemutató is lesz egyben. Az anyagot a helyszínen természetesen meg is lehet venni, de különféle boxokban meg is lehet rendelni a zenekar elérhetőségein!

Tovább

Take Me To Heaven - Itt egy új Filter-dal

filter-2015-david-rubene-billboard-650.jpg

A Richard Patrick nevével fémjelzett Filter utoljára 2013-ban jelentkezett nagylemezzel The Sun Comes Out Tonight címmel. A rajongóknak biztosan nagy öröm, hogy április 8-án érkezik a folytatás a Wind-Up Records gondozásában Crazy Eyes címmel. A lemezről alább már ízelítővel is tudunk szolgálni, hiszen egy új dal Take Me To Heaven címmel meg is hallgatható.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum