RockStation

Márciusi megjelenések

2016. február 28. - sunthatneversets

new-release-report.JPG

Hát ha jellemezni kellene az elkövetkező márciusi hónapot, már ami a lemezmegjelenéseket illeti, akkor azt mondanánk, hogy amolyan átmeneti hónap lesz ez. Azért érdeklődésre számot tartó lemezek jelennek meg, gondoljunk csak a Killswitch Engage, a Spiritual Beggars, vagy Joe Bonamassa lemezeire. Persze kinek mi, ugye. Részletek a tovább után, pirossal szedve szokás szerint a recenzióra váró albumok. 

Tovább

A heavy metal zene elősegíti a tudományos szintű gondolkodás fejlődését

...legalábbis egy kanadai professzor szerint

yeahscience.gifRodney Schmalz, az edmontoni McMaster Egyetem Pszichológiai Tanszékének tanársegédje által nem régen publikált cikk szerint ahol a heavy metalnak bármilyen köze volt egy súlyos bűncselekményhez, ott az oktatók a diákokat jobban meg tudják mozgatni az olyan különböző kérdésekben, mint: Milyen bizonyítékot használnának a diákok az ügyben és hogyan ítélnék meg a zene hatását a viselkedésre?

Tovább

Orange Machine - Új dal és szöveges videó az Angertea-től

angertea_2016_1.jpg

Március 15-én jelenik meg az új Angertea lemez, a Snakes in Blossom. Alább pedig a második bemutatott dal az albumról, az Orange Machine, amire egy lyric videó is készült. A dal vége felé jammel egyet Franz Stahl, aki a legendás amerikai Scream gitárosa, és nem mellesleg pár évig a Foo Fighters tagja is volt, pluszban Jaksa Robi, az Ektomorf dobosa perkázik a dal végén.

Tovább

A Hammer Concerts bemutatja: The Vintage Caravan és Dead Lord koncert a Dürer Kertben!

the_vintage_caravan_1.jpg

Arrival címmel májusban látott napvilágot a klasszikus blues/ős-rockot játszó izlandi The Vintage Caravan harmadik albuma, és a fiatal srácokból álló trió jövő tavasszal rendesen meg is turnéztatja a lemezt Európában, méghozzá a svéd klasszikus hard rocker Dead Lord társaságában.

Tovább

Karate - Itt az első új dal a Babymetal-tól

babymetal_2016.jpg

Sokak kedvencei, így aztán megkerülhetetlen, hogy a hamarosan második albumával jelentkező Babymetal-ról is hírt adjunk. Szóval Metal Resistance címmel április 1-jén jelenik meg az earMusic gondozásában a leánytrió új lemeze, melyről megérkezett az első dal Karate címmel, ami még egészen rendben is van szerintünk.

Tovább

TOP 10 punk-dal feldolgozás metal bandáktól

1280x720_2.jpg

Volt időszak, amikor a punk-ok és metalosok halálos ellenségek voltak. Szerencsére ezek az idők elmúltak régen és a bandák inkább a zenére fordítottak több figyelmet, mint hogy mind jobban eltérjen a frizurájuk a másik tábortól. Így aztán kialakult egy kvázi kölcsönös tisztelet a műfajok között és végre semennyire nem gáz az, hogy kakastaréjt és a biztostűt egy-egy dal kultikus erejéig hosszú hajra és bőrökre cseréljük. Lássunk tehát tíz dalt a metalzene történelméből, amikor punk dalokat poroltak le és formálták át kicsit saját képükre.

Tovább

Így tiszteleg az Ektomorf Lemmy előtt

lemmyemlekest.jpgMég biztosan sokaknak cseng a füle a Barba Negrás Lemmy emlékest után, ahol a magyar zenészélet apraja-nagyja lerótta a tiszteletét a nemrég eltávozott legenda előtt. Az este folyamán az Ektomorf is jelen volt, ők a The Wörld Is Yours lemezes Brotherhood of Man-nel hajtottak fejet, melynek hallatán az öreg bibircsókos is valószínűleg elismerően biccentett volna egyet. Zotyáék nem vártak sokáig, gyorsan fel is rántották a dalt a stúdióban, így az is tombolhat egyet otthon, aki valamiért kimaradt volna a buliból.

Tovább

Breaking The Law - Előzetes az új Judas Prieist koncertDVD-ről

judaspriestband2014_638.jpg

Március 25-én Battle Cry címmel új koncert CD, DVD, Blu-ray kiadvánnyal jelentkezik a Judas Priest. A koncertfelvétel a tavalyi Wacken fesztiválon készült, 85 ezer fanatikus rajongó előtt. A 17 dalos kiadvány mellett 3 extra dal is szerepel, amelyeket tavaly decemberben rögzítettek Lengyelországban. Alább pedig itt is az előzetes a Breaking The Law képében.

Tovább

Harminc év hardcore - Budapestre jön a Sick Of It All

Sick Of It All.jpg

Harminc év. Ennyi ideje aktív a New York-i hardcore egyik legkomolyabb reprezentánsa, a Sick Of It All. Ez viszont meg sem látszik a Koller-testvérek zenekarán: éppen olyan energikus, agresszív és természetes, mint valaha. Így a kerek évfordulót is úgy ünneplik március 10-én, ahogy az tőlük elvárható: egy sor klubkoncerttel, valamint a teljes életművön átívelő setlisttel! Előzenekarként pedig a nemrég a Nuclear Blasthoz szerződött Broken Teeth és az ausztrál Crowned Kings izzítja majd a hangulatot.

Tovább

Nézd meg a Seput ahogy egy fesztivál-buszon játszik

0sepultura2015_77.jpg

Hallunk annyi mindent, hogy jéghegyen, hajón, hegytetőn, legelőn, háztetőn, város alatt-felett játszik egy zenekar. A Sepultura sem maradhat ki a sorból. Most egy hagyományos brazil fesztiválon játszottak. Na, ellenben ez nem olyan, mint a számunkra megszokott fesztivál. A tovább gomb megnyomása után láthatod, milyen is mikor a kedvenc brazil thrash csapatunk egy emeletes buszon tolja a metalt. Ha ez meg még mindig nem lenne elég társult hozzájuk Carlinhos Brown is!

Tovább

Az Apocalyptica, az Eluveitie, a Tesseract és a Gamma Ray is a Balaton partjára jön

ROCK, METAL, BALATON 2016-BAN IS, JÖN A ROCKPART’16

apocalyptica_2015.jpg

A RockPart’16 egy különleges, nyárindító meghívóval állt a rock és metal szerelmesei elé. A most bejelentett fellépők hallatán újra érezhető, hogy zúzós, vegytiszta rock/metal programcsomagot kapunk az arcunkba idén nyáron. Mert igen, 2016-ban is 3 napon át tartó őrület lesz a Balaton partján, Balatonszemesen.

Tovább

Well, Everybody's Fucking In A U.F.O. - Itt egy szöveges videó Rob Zombie-tól

Rob-Zombie-5.jpg

Április 29-én új albummal jelentkezik Rob Zombie. A The Electric Warlock Acid Witch Satanic Orgy Celebration Dispenserről most hivatalosan is megtekinthető az első szöveges videó, amely az eddigi egyetlen ismert dalhoz a Well, Everybody's Fucking In A U.F.O. dalhoz készült. Rob Zombie az eddig legjobb albumának tartja a korongot, melyen zenésztársai ismét John 5 gitáros, Piggy D basszer és Ginger Fish dobos voltak, a produceri székben pedig ismét Chris „Zeuss” Harris volt.

Tovább

Hallgasd meg Zakk Wylde új dalát

Black-Label-Society-3-hr.jpg

A vadon gyermeke Zakk Wylde sem ücsörög a babérjain.Húsz év után a BLS főnöke úgy föntött, hogy egy újabb szóló albummal jelentkezik, ami a Book of Shadows II munkacímet viseli. Erről az albumról hallhattok a tovább gomb megnyomása után egy új dalt, aminek a címe Sleeping Dogs. Az igazat megvallva.... nekünk ez marhára bejön!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum