RockStation

Caronte, Throne, Entrópia Architektúra koncertek a Trafikban

2017. január 02. - sunthatneversets

caronte_off.jpg

A Ván Recordsnál tevékenykedő pármai Caronte az utóbbi években újra divatos okkult/pszichedelikus tematikát sludgeos súlyú doom metal zenével járja körbe, többnyire nagyon lassan, néha középtempós döngölések formájában, énekesük pedig Glenn Danzig iskoláját követi, mondhatni "egy még gonoszabb Elvis". A banda legfrissebb, 2016 elején megjelent EP-je, a Codex Babalon Aleister Crowley Thelemáját tanulmányozza és a női szexualitáshoz kapcsolódó okkult tapasztalatokat önti muzikális formába.

A budapesti koncertre földijeiket, a szintén pármai Throne-t is magukkal hozzák, akik szintén lassú és súlyos zenét játszanak, a párhuzamoknak itt azonban vége, ugyanis az eddig egyetlen lemezt kiadó Throne-ra egyáltalán nem jellemző a pszichedelikus örvénylés: a zene szárazabb, a vokálok is durvábbak, a Church of Misery jó támpont lehet az érdeklődők számára.

Az est hazai fellépője az Entrópia Architektúra, akik a Carontéhoz hasonlóan rituális felfogásban értelmezik a zenét és a fellépéseket, műfajilag azonban nehezebben körülírhatóak (biztos pont: a Neurosis) és kísérletezőbbek, mint az olaszok. További infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4712090065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum