RockStation

Új EP-vel jelentkezik az Overcast

2017. január 08. - sunthatneversets

184_1.jpg

Másfél évvel a debütáló Kurvára mindegy nagylemez megjelenése után Mérged címmel új EP anyaggal jelentkezik a budapesti illetőségű Overcast zenekar.

A dobokat Puha Szabolcs rögzítette, a további felvételek és a mastering ezúttal is Gábor „Rusty” Zsigmond munkája.

A Mérged több népszerű online felületen is szabadon hozzáférhető, és a jelenlegi tervek szerint a nagylemezhez hasonlóan az összes ismert online zenei szolgáltató kínálatában elérhető lesz.

overcast_merged.jpg

A Kurvára mindegy megjelenése óta a zenekar több tagi változáson esett át. Németh Krisztián kézsérülése miatt távozott a csapatból, helyére a House of Grooves soraiból ismert old school rock dobos, Tasos Nikosz V. került. Az új négyszámos EP-n dalszerzőként közreműködő Szajkó István szólógitáros a felvételek megkezdése előtt búcsúzott a zenekartól. A szólógitáros posztot az alapító gitáros Kispál Gábor vette át, és Nikosz belépése óta a zenei irányvonal bőven túlmutat a hagyományos értelemben vett Dirty Rock n’ Roll keretein. Az új nótákban a korábbiaknál jóval több zenei hatás, stílus és inspiráció érvényesül.

A már quartet formációban felvett Mérged kislemezen egy elszánt és összetartó csapat mutatkozik be, így várhatóan jelentős előrelépést hoz az Overcast életében.

A rajongók a megjelenéssel kapcsolatos legfrissebb hírekről a kiadás apropóján létrehozott esemény útján értesülhetnek. Lemezbemutató koncert a publikálást követő napon, azaz január 14-én lesz Budapesten a KVLT színpadán.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7212108469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum