RockStation

Statiszti-tallica, avagy ilyen sűrűn, ezeket játszotta a Metallica az elmúlt évtizedekben

2017. július 20. - theshattered

metallica_2017_brazil.jpgVannak olyan metalarcok, akik szeretik a statisztikákat, valószínűleg nem is kevesen. Persze, kell hozzá egy bizonyos elhivatottság, rajongás, de érdekes dolgokat ki lehet deríteni abból, hogy az adott kedvenc, jelen esetben a Metallica melyik dalokat preferálta a bizonyos időszakokban. A lent látható, egyébként valóban kimerítő statisztikai levezetés számadatai talán kis magyarázatra szorulnak, természetesen segítünk benne. Persze azért az angolosok előnyben vannak.

Song Power = teljes játszási szám osztva a megjelenést követő koncertek számával
Album Power = az album dalainak teljes játszási száma osztva a koncerten elhangzott összes dalok számával a dal koncerten való debütálást követően, majd az egész osztva az album összes dalának számával. Így kiegyenlítődik a régi és az új dalok közötti különbség. (a statisztikákban az eredményt tízzel még elosztották)

Ilyen alapon egy magasabb Power értékkel rendelkező dal akár nagyobb valószínűséggel hangozhat el egy koncerten, még az alacsonyabbak nyilván kevesebb eséllyel kerülnek elő. De akkor jöjjenek a nyers számok!

metallica_on_stage_08.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5612676159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum