RockStation

Dalriada: januárban érkezik a Nyárutó, a zenekar friss nagylemeze!

2017. október 25. - sunthatneversets

dalriada_2017.jpg

Nyárutó címmel január 19-én lát napvilágot a Dalriada friss nagylemeze a NAIL Records gondozásában, a kiadvány nemzetközi terjesztését pedig a Plastic Head Distribution végzi.

A zenekar nyolcadik, kizárólag új dalokból álló stúdióalbumát jelenteti meg következő év elején, mely címét a korábbi koncepciót követve szintén egy hónap népies elnevezéséről kapta - a sorban következő augusztust többek között a Nyárutó havaként is emlegették.

Ficzek András, zenekarvezető a lemezről:

“Egységes, ambiciózus, zenei megoldásaiban helyenként a korai lemezek szilaj vadságát is megidéző anyag született, amelyet mélyen át- meg átsző a magyar népzene és kultúrkincs hatása, ereje. A feldolgozott témák között szerepel Szent István korabeli, a magyar államalapítás idejéből származó monda, megtalálható ősi magyar népi rege, szerepel a középkori magyar boszorkányperekkel kapcsolatos dal, de egy 2 tételes dalfüzérben emléket állítunk a "magyar El Cid", Thury György törökverő vitéznek is, aki a 16. századi európai oszmán hódítás ellen küzdő magyar seregek egyik legjelentősebb alakja volt. A lemezen jelentős szerepet vállalt a Fajkusz Banda is, akik autentikus magyar vonós zenéjükkel tovább segítettek erősíteni a Nyárutó lemez népzenei kötődéseit. A lemez borítófestménye ismét Lakihegyi- Binder Júlia munkája.”

dalriada_nyaruto.jpg

A 11 tételes korong 9 dalt, egy átvezetőt és egy népzenei outro-t tartalmaz:
Megöltek egy legényt
Hollórege
Táltosok álma
Nyárutó
Búsirató
Thury György Balladája 1. rész
Laus Deo
Thury György Balladája 2. rész
Komámasszon
Áldja meg az Isten
Hajnali

A nemrég a 70000 Tons of Metal hajótúrán Amerikát is körbeutazó -és koncertező zenekar a helyszínen a közönség általi szavazáson elnyerte a Cripper Awards díjat. A koncertlátogatók aszerint mérlegeltek, mely bandát nem látták korábban, és ezek közül melyik tett rájuk igazán mély benyomást.

A zenekar töretlenül halmozza nemzetközi sikereit - egy ideje új háttérrel szerveződnek a külföldi koncertek. Immáron hivatalosan is szerepelnek a RTA - Rising Talent Agency booking cég felhozatalában, olyan illusztris nevek társaságában, mint például az Alestorm, Arkona, Månegarm, Mercenary, Thobbe Englund, Wisdom, vagy az All But One.

Első magyar zenekarként lépnek fel a 2018-as spanyol Leyendas Del Rock fesztiválon, többek között a legendás Warlock, a Sepultura, a Sonata Arctica és a Powerwolf mellett. És hogy ne érjen véget a bejelentés-áradat: örömmel tudatjuk, hogy a Dalriada meghívást kapott a jövő nyári Sabaton Open Air fesztiválra, melyet minden évben a házigazda (Sabaton) otthonában, a svédországi Falunban rendeznek meg.

Közelgő koncertdátumok:
- 2017, november 4, La Guerre des Gaules Fesztivál,Liege, Belgium
- 2017, november 18, Tanzt! Fesztivál, München, Németország
- 2018, august Leyendas Del Rock, Spain
- 2018 august 15-18 Sabaton Open Air / Falun, Sweden, Sabaton-Land

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5313081350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum